Milijardų lietus virš Lietuvos, leidžia visiems jaustis saugiai ir oriai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/milij... 2021-10-12 14:02:00, skaitė 403, komentavo 2

Milijardų lietus virš Lietuvos, leidžia visiems jaustis saugiai ir oriai

G. Skaistė (kairėje). Nuotr. facebook.com

Suplanuotas biudžeto deficitas apie 10 mlrd. litų nebaisus, kai lyja milijardais

Finansų ministerija spalio 11 d. neformaliame Vyriausybės pasitarime pristatė kitų metų valstybės biudžeto projektą. Planuojama, kad biudžeto deficitas turėtų siekti beveik 3 mlrd. eurų (virš 10 mlrd. litų)

Finansų ministrė Gintarė Skaistė informavo, kad 2022 metais planuojama surinkti 13,8 mlrd., o išleisti – 16,48 mlrd. eurų.

„Žvelgiant į viešojo sektoriaus biudžetus, valstybės biudžete, eliminavus „kovido" poveikį, matome, kad valstybės biudžeto pajamos yra 13,86 mlrd., išlaidos - 16,481 mlrd.“ - skaičiavimo rezultatais po ministrų pasitarimo kalbėjo G.Skaistė.

MOteris atkreipė dėmesį, kad didžiausias prioritetas – skurdo mažinimas.

„Rengdami šį dokumentą prioritetą skyrėme šalies ir visuomenės saugumui, galimybių kūrimui investuojant į švietimą bei žalią ir aukštos pridėtinės vertės ekonomiką, taip pat žmonių pajamų augimui bei skurdo rizikos mažinimui“, - paaiškino ministrė.

primena, kad šiuo metu Lietuvoje nėra problema pinigai, milijardais lyja taip, kaip dar niekada nelijo per visą Lietuvos istoriją. Vyriausybė gauna milijardines lėšas kurių nereikė gražinti, taip pat gali skolinti dar papildomai daug milijardų su labai palankiomis palūkanomis, milijardų Lietuvai negaili ir Europos Sąjungos funkcionieriai.

Apie dar neregėtą milijardų lietų jau nuo pernai ne kartą skelbė ir nepriklausoma Lietuvos žiniasklaida, apie tai daug kalbėjo politikos mokslininkai ir ekonomikos specialistai: