Vatikanas: Jokių religinių išimčių dėl Covid-19 vakcinų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vati... 2021-10-06 16:11:00, skaitė 650, komentavo 6

Vatikanas: Jokių religinių išimčių dėl Covid-19 vakcinų

Vatikanas neleis daryti jokių religinių išlygų dėl Covid-19 skiepų, nepaisant to, kad daugelis vakcinų buvo sukurtos naudojant abortuoto vaisiaus ląsteles arba išbandytos su jomis.

Vatikano darbuotojai privalo pateikti sveikatos pažymėjimą, Italijoje vadinamą „Žaliuoju pasu“, kuriame nurodoma, kad neseniai atliktas neigiamas Covid-19 testas arba yra skiepas, todėl jokių religinių išimčių nėra. Tačiau dabar Vatikanas pamažu verčia darbuotojus pasiskiepyti, pradedant Šveicarijos gvardija.

„Tie, kurie priešinasi skiepijimui religiniais pagrindais, dažnai remiasi prieš dešimtmečius abortuotų vaisių ląstelių panaudojimu kuriant skiepus, įskaitant ir tuos, kurie skirti kovai su Covid-19“, – pranešė RT.

„Tikėjimo doktrinos kongregacija – seniausia iš devynių Romos kurijos kongregacijų – pernai paskelbė, kad kol nėra kitos išeities, morališkai priimtina skiepytis tokiomis vakcinomis.“

Tačiau Vatikanas siūlė ir kitas galimybes. Pavyzdžiui, leido darbuotojams atlikti reguliarius Covid tyrimus, vietoj vakcinavimosi.

Tikriausiai tokius tyrimus atlikinėjo tie Vatikano darbuotojai, kurie norėjo gauti religinę išimtį nuo vakcinos. Be to, Vatikanas galėjo leisti į teritoriją patekti darbuotojams, kurie jau sirgo Covid ir todėl įgijo natūralų imunitetą.

Tiesa, šios galimybės buvo paprasčiausi sprendimai, tačiau jie suteikė alternatyvą tiems, kurie nenorėjo vakcinuotis, jog paskui nesakytų, kad „kitos galimybės nėra“.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, trys Šveicarijos gvardiečiai atsistatydino, užuot privalomai pasiskiepiję nuo Covid-19.

Išvertė V. Kelertas

Šaltinis