2015 metais Merkel kvietė visus imigrantus į Vokietiją, kodėl jiems trukdome?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-09-28 19:57:00, skaitė 547, komentavo 9

2015 metais Merkel kvietė visus imigrantus į Vokietiją, kodėl jiems trukdome?

Sekmadienį vykusių rinkimų Vokietijoje proga buvo kalbama apie Angelos Merkel, 16 metų buvusios kanclere, nuopelnus, bet dažniausiai pamirštamas jos pagrindinis „nuopelnas“ Vokietijai ir ES – užtvindymas milijonais Afrikos ir Artimųjų rytų migrantų. Kaip ir reikėjo laukti, vokiečiai tai įvertino: per rinkimus Merkel vadovaujama partijų CDU/CSU koalicija nusirito į antrą vietą.

Aleksandras Lukašenka, iš TVF ir PB gavęs 1 ir 5 milijardus USD kreditų, matyt už pastangas tiekiant į ES nelegalus, šiandien skundėsi, kad Lietuva ir Lenkija jam trukdo vykdyti šią globalios vyriausybės užduotį (žiūr. video), kad mes nežmoniškai elgiamės su šiais jo į Vokietiją genamais žmonėmis.

https://www.youtube.com/watch?v=Um-NKIkHJ84

BelTA pranešė, kad rugsėjo 27 d. prezidentas Aleksandras Lukašenka situaciją dėl migrantų Baltarusijos ir Europos Sąjungos pasienyje pavadino humanitarine katastrofa.

"Pasitarsime, kaip nuo šiol dirbsime. Tai, kad žmonės kenčia, nėra joks verslas. Taip, mes juos aprengėme, pamaitinome, parsivežėme malkų, davėme palapinių. Tačiau žiemą jie mirtinai sušaltų. Tai žmonės, atvykę tūkstančius kilometrų iš pietų. Trumpai tariant, humanitarinė katastrofa yra prie sienos. Kaimynai paskelbė nepaprastąją padėtį ir niekam neleidžia ten vykti. Kad niekas nežinotų, kaip ten miršta žmonės", - sakė Aleksandras Lukašenka.

Portale Remix News rašoma, kad Vokietijos Brandenburgo žemės, esančios prie sienos su Lenkija, regionas stengiasi susidoroti su Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos į Europos Sąjungą atsiųsta migrantų banga. Per pirmąsias tris rugsėjo savaites atvyko 600 migrantų. Tai yra dvigubai daugiau nei rugpjūčio mėnesį. Pasakojama dvidešimt penkerių metų Šakro iš Jemeno istorija.

"Draugas man pasakė, kad per Minską lengva patekti į Vokietiją", - sako inžinerijos studentas.

"Policija mane nuvežė prie Lenkijos sienos. Tačiau lenkai mane grąžino atgal, o tada baltarusiai vėl grąžino prie sienos", - aprašo jis ir priduria, kad šis apsikeitimas vyko dvylika kartų, kol Shakrui pavyko užsitikrinti vietą kontrabandiniame taksi, kuris jį nuvežė į Brandenburgą.

Tačiau jis nenorėjo atskleisti kainos, kurią turėjo sumokėti. Įprastinė kaina yra 1 500 JAV dolerių (1 283 eurai) vienam asmeniui. Brangiai kainuoja ir pasienio kontrolė bei skrydžiai į Minską.

"Pinigus grąžinsiu vėliau. Noriu studijuoti ir dirbti", - sakė Šakras.

Tik vienas iš penkių pabėgėlių grąžinamas į Lenkiją. Tai liečia tuos, kurie jau yra pateikę prašymus suteikti prieglobstį šioje šalyje. Daugiau nei 80 proc. migrantų lieka Vokietijoje.

Be migrantų iš Baltarusijos, kiekvieną mėnesį į Vokietiją kitais maršrutais atvyksta apie 500 migrantų, daugiausia iš Graikijos.

Ruklos pabėgėlių centro direktorės teigimu, savaitgalį iš centro pasišalino 21 neteisėtas migrantas, 8 migrantai jau yra surasti.

Kodėl mes jiems trukdome vykti į Vokietiją, juk Angela Merkel juos kvietė. Kvietimas neatšauktas, tegul skuba šitie jos svečiai.