Aurimas Guoga: Kuoktservatorių valdymą pribaigs jūsų dvasinės kančios

Autorius: Aurimo Guogos Facebook įrašas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2021-09-19 18:18:00, skaitė 383, komentavo 0

Aurimas Guoga: Kuoktservatorių valdymą pribaigs jūsų dvasinės kančios

Žmogus gali iki labai tolimos ribos susitaikyti su kūno nepatogumais, tačiau jam daug sunkiau pakelti dvasines kančias. Pavyzdžiui, nepakankamai privalgantis ar gero būsto neturintis žmogus apsipras, ypač jei manys kad kuria puikią ateitį.

Daug sunkiau pakeliame dvasines kančias. Pavyzdžiui, kai tampi aferisto auka pagrindinį apmaudą kelia ne finansiniai nuostoliai, o tai kad tave apgavo. Sutuoktinis jaučiasi sugniuždytas jeigu jo antroji pusė jį išdavė. Žmonės žudosi ne tuomet kai netenka darbo, o kai galvoja kad jų gyvenimas beprasmiškas.

Taigi atskirkime materialios prigimties kančias ir dvasines kančias. Kad būtų paprasčiau, dvasinės kančios yra tokios, kurių gyvūnas nesuprastų.

O dabar prie kuoktservatorių su Šimonyte priešakyje. Ši valdžia mums kelia didžiules dvasines kančias. Tiems, kurie prieš, kurie aktyviai protestuoja, dar pusė bėdos. Jie dvasiškai atsiriboję nuo esamos valdžios, taigi ir poveikis gerokai mažesnis. Dar daugiau, protestuotojai gali net atkusti, nes protestuodami įsisuks į kovos siautulį. Tai gausiai suteikia gyvenimui prasmės ir azarto. 

Tuo tarpu paklusę valdžiai gaus šiek tiek daugiau materialaus komforto, bet didelių dvasinių kančių sąskaita.

Štai mano kaimynas rugpjūčio pradžioje pasiskiepijo, o rugsėjo viduryje apsirgo... Jaučiasi apgautas ir suniekintas. Prisiekinėja kad daugiau nebe, bet pažiūrėsime kaip bus kai ateis laikas naujai dozei ir grės netekti darbo.

Toks žmogus įsukamas į nerimo, bejėgiškumo būsenos verpetą. Aišku jis vis labiau ims nekęsti tų kurie į šį kelią pastūmėjo. Paklusnieji taps tyliais valdžios priešais, pasitaikius progai kiš pagalius į ratus. 

Iš pradžių bedieviai nekreipia dėmesio į šį veiksnį. Dvasinės kančios yra kai kas už jų pasaulėžiūros ribų. Jie mano, kad žmogus reaguos kaip gyvūnas, kad materialūs sumetimai būtinai paims viršų.

Tačiau kaskart tokia jų politika iššaukia vis augančias dvasines kančias. Dalis žudosi, dalis prasigeria, o dauguma paklusniųjų nematomis atsigręžia prieš valdančiuosius ir pradeda jiems patyliukais sabotuoti. Kai daug piliečių beda peilius į nugarą, tokia valdžia ima byrėti. Kurį laiką laikosi policijos teroro pagalba, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje tai netvaru.

Religija priešingai, sako kad svarbiausia išvengti dvasinių kančių. Visa kas į jas veda vadinama nuodėme, tad jokia nuodėmė neapsimoka. Biblija pranašauja, kad ateis diena, kai tai taps akivaizdu kiekvienam. Tada valdžia ištikimai laikysis dorovės normų, stos visuotinė taika. Tai Mesijo amžius.

Dabar daug kas ragina laikytis prekybos tinklų boikoto. Prisijungiu, tačiau tuo pačiu dar svarbiau skelbti boikotą kuoktservatorių vyriausybei. Tegu jie užsikruša su savo nesąmonėmis. Laikydamiesi jų nurodymų nukentėsime ne tik materialiai, bet ir įstumsime save į nepakeliamas dvasines kančias.

Pišas aiškina, kad karantino reikalavimus atlaisvins jei visi ištikimai jų laikysis. Tikrai? Priminsiu kaip viskas buvo praėjusią žiemą.

Atėjus Pišui ir paskelbus kuokt karantiną užsikrėtimų skaičius šovė į viršų. Laikėsi aukštumose visą žiemą, tapome pasaulio pirmūnai pagal užsikrėtimų ir mirčių nuo koronos skaičių.

Tai pradėjo keistis balandžių pradžioje, kai atšilo orai ir visi jau buvo atsikandę kuokt- karantino. Žmonės pradėjo judėti, bendrauti, gavo saulės spindulių. Susirgimų skaičius smarkiai krito, o po mėnesio Pišas atšaukė savo kuokt- karantin.

Taip kad Pišas meluoja kai aiškina jog "atgausite laisvę" jei būsite ištikimi jos karantinui. Priešingai, atgausite laisvę tik kai paskelbsite jai boikotą.