Ministras G. Landsbergis lankosi pas šeimininkus Vašingtone

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/mini... 2021-09-14 15:35:00, skaitė 505, komentavo 4

Ministras G. Landsbergis lankosi pas šeimininkus Vašingtone

Rugsėjo 13 dieną užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su darbo vizitu išvyksta į Vašingtoną, Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), kur susitiks su Valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu, JAV Senato nariais, taip pat su verslo ir analitinių centrų bendruomenėmis.

Susitikime su JAV Valstybės sekretoriumi ministras G. Landsbergis aptars aktualius Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo klausimus, galimybes sustiprinti ekonominius ryšius, taip pat – tarptautinio saugumo politikos iššūkius, tvirto transatlantinio ryšio svarbą, JAV indėlį į regiono saugumą, paramą demokratiniams procesams regione bei pasaulyje, o taip pat ir santykius su Kinija.

Vizito metu taip pat numatyti susitikimai su JAV Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininku Robertu Menendezu, kitais senatoriais, Baltųjų rūmų pareigūnais, analitinio centro „Atlantic Council“ bendruomene.

Ministras dalyvaus analitinių centrų „The German Marshall Fund“ ir CEPA („The Center for European Policy Analysis“) renginiuose, susitiks su Lietuvoje investuojančių JAV verslo kompanijų, taip pat su vietos lietuvių bendruomenės atstovais.

Kokių naujų nurodymų iš šeimininkų gaus Gabrielius Landsbergis?

BV inf.