Naujosios instaliacijos ant Žaliojo tilto – tobulai įkūnija tai, kaip šiandieninis supuvęs „elitas“ mato ir supranta Lietuvą

Autorius: Edgaras Marcinkus Šaltinis: https://www.facebook.com/edgar... 2021-08-30 23:41:00, skaitė 623, komentavo 41

Naujosios instaliacijos ant Žaliojo tilto – tobulai įkūnija tai, kaip šiandieninis supuvęs „elitas“ mato ir supranta Lietuvą

Tuščia, kiaura, jokio turinio neturinti ir nenorinti turėti, visiškai permatoma ir neturinti jokios savasties, atviru tekstu besityčiojanti iš savo liaudies ir už tai dar prašanti pastarosios susimokėti – tokia yra šiandieninė globalistinė koservatorių Lietuva.

Tai yra Lietuva, kuri moka tik griauti, bet negali nieko kurti. Tai yra Lietuva, kuri nuėmusi skulptūras, atvaizdavusias paprastus žmones ir bandančias suteikti jiems elementaraus orumo, gali pasiūlyti tik tuščią vietą, įrėmintą surudijusiais gelžgaliais. Tai yra Lietuva, kuri gali pasiūlyti tik atvirą pasityčiojimą iš tų pačių paprastų žmonių.

Stipri, kurianti, savo liaudį ir jos tautinę savastį puoselėjanti Valstybė galėtų naujai įprasminti anos epochos palikimą, įpūsti jiems naujos gyvasties, priversti juos pasakoti naują istoriją.

Jei Lietuvos liaudis ir lietuvių tauta tikrai būtų suklestėjusi po 90-ųjų, tai šių skulptūrų net nereikėtų liesti: pats gyvenimas įformintų sovietinę nesėkmę ir dabartinės Lietuvos pergalę. Bet jie puikiai supranta, kad ne tokia yra tiesa. Todėl negalėdami pasiūlyti jokios teigiamos alternatyvos, jie yra priversti griauti viską, kas jiems primena jų pačių nesėkmes, korupciją ir negebėjimą kurti.

Todėl jei jūs žiūrėdami į šią instaliaciją galvojate, kad „taip, taip, baisu, bet čia bent jau ne tos sovietinės skulptūros!“, tuomet jūs visiškai nusipelnote šito pasityčiojimo iš savęs už 18 tūkstančių eurų. Lygiai taip pat jūs nusipelnote, kad jums vietoj Cvirkos paminklo pastatytų auksinę Landzbergio statulą už 50 milijonų.