Renginiui mes ruošėmės, bet sąžiningai namų darbus padarė ir tie, kurie labai nenorėjo, kad jis įvyktų

Autorius: Eglė Jūrėnaitė Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/reng... 2021-08-11 17:09:00, skaitė 1034, komentavo 34

Renginiui mes ruošėmės, bet sąžiningai namų darbus padarė ir tie, kurie labai nenorėjo, kad jis įvyktų

1. Atvykti planavo labai daug žmonių. Žiniasklaida (kuri vykdo komandas pagal šeimininkų užsakymus) tai žinojo, bet tylėjo ir neišleido nei „cypt“, kad neduok Dieve, neatvyktų daugiau žmonių. Apie renginį prieš renginį iš jų nebuvo girdėti NIEKO.

2. Dieną prieš renginį organizatoriams bei iniciatyviems žmonėms buvo paskambinta iš policijos ir bandoma išgąsdinti ir „nugesinti“.

3. Visi nesisteminės žiniasklaidos kanalai, kuriuose turėjo vykti iš anksto suplanuota tiesioginė transliacija, buvo blokuojami pagal IP adresus, kad negalėtų transliuoti. Būdų apeiti užkardas, laimei, atsirado.

4. Mitingui įpusėjus, „Žinių radijas“ paskelbė, kad susirinko pusšimtis žmonių (pagal nuotrauką spręskite patys).

5. Nors savivaldybė žinojo apie renginį, neparūpino nei vieno tualeto. Jeigu būtų vykęs tokio masto LGBT paradas, tualetų būtų pastatyta bent 20.

6. Mitingo metu nuolat važinėjo „skiepobusas“ ir skraidė provokacinis lėktuvėlis su užrašu „Ar jau pasiskiepijai?“ Įdomu, kas apmoka tokias akcijas. Turėtų kainuoti nepigiai.

7. Vakare nedalyvavau, bet iš vaizdo įrašų sprendžiant, VST patys išprovokavo konfliktą. Žmonės be gailesčio, kaip erkės buvo išpurkšti „dustu“ ir panaudota jėga. Pareigūnų buvo bent dvigubai daugiau nei likusios saujelės mitinguotojų. Stovėjo jie ten, stovėjo, pavargo stovėti, nes nieks nepuolė, tada pasikeitė pamaina. Ir toliau stovėjo. Viskas atrodė tarsi madų šou – pareigūnai parodė savo naujus kostiumus, skydelius, mašinas, ašarinių dujų balionėlius ir balionus, vandens patranką, šautuvus su guminėm kulkom – žodžiu, susivežė viską, ką turėjo. Juk reikėjo žurnalistam papozuoti. O žmonės – ką ten žmonės, svarbu įvaizdis!

8. Žurnalistams buvo ką veikti vakare – gavo gerų kadrų savo šeimininkams. Atėjo ir jauna apsirūkiusi LGBT palaikymo komanda. Tik nežinau, prie ko. Sakė „mes atėjom palaikyti LGBT“. Gal dienas sumaišė…

9. Kitos dienos rytas – visi dalyvavę vaikai, moterys, vyrai, seneliai ir Lietuvos patriotai Bilotaitės paskelbti antivalstybininkais.

Ar dabar suprantate žodžio „antivalstybininkas“ reikšmę šioje šalyje? Ir kaip kuriami antivalstybininkai? Juo gali tapti bet kuris, nepaklūstantis režimui.

10. Tapinai, žiniasklaida, Bilotaitės, Šimonytės ir Armonaitės klykia iš džiaugsmo – laikas pašaipoms!!! #LaikykitėsTen

Ir žinot, ką aš jums pasakysiu – šitas karas yra ne bailiams. Bet tik drąsūs žmonės gali kažką pakeisti.

Eglė Jūrėnaitė