G. Nausėda: „Nepasiduosime. Nenusileisime. Nedarysime kompromisų su savo sąžine“

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/gnaus... 2021-08-01 14:05:00, skaitė 411, komentavo 6

G. Nausėda: „Nepasiduosime. Nenusileisime. Nedarysime kompromisų su savo sąžine“

Nuotr. prezidentas.lt

Šalies vadovas Gitanas Nausėda šeštadienį dalyvavo Medininkų žudynių 30-ųjų metinių minėjime Medininkų pasienio poste ir Antakalnio kapinėse.

„Mūsų žinia tiems, kurie siekia mums pakenkti – jums nepavyks“, - priešus perspėjo G. Nausėda.

Pagerbdamas Medininkų žudynių aukas, valstybės lyderis akcentavo, kad šiomis dienomis Medininkų tragedija rodosi visiškai kitomis spalvomis.

„Šiandien Lietuva vėl patiria didžiulį spaudimą. Tik šįkart ją puola ne ginkluoti sovietiniai omonininkai. Tapome taikiniu įžūlios hibridinės agresijos, kuria siekiama Lietuvoje sukelti kuo didesnį sąmyšį“, - pasakė G. Nausėda.avo kalboj

Savo kalboje jis atkreipė dėmesį, kokioje sunkioje situacijoje yra Baltarusijos žmonės, šiuo metu esantys tirono gniaužtuose.

„Pirmą kartą po ilgos pertraukos būdami Medininkuose vėl taip aiškiai jaučiame, kad netoliese, vos už kilometro, eina riba tarp laisvės ir nelaisvės erdvių, tarp pagarbos žmogaus teisėms ir tironijos siautėjimo, tarp civilizuoto elgesio ir barbariškos savivalės“, - atskleidė G. Nausėda.

Savo kalboje šalies vadovas akcentavo, kad dabartinė krizė šalyje nėra nei natūrali, nei atsitiktinė. Nors pasirinktos priemonės kitokios, nei prieš 30 metų, priešiškos jėgos vėl mėgina mūsų ryžtą, kantrybę ir išmintį, o mūsų stiprūs pasieniečiai vėl atlieka savo pareigą saugodami Tėvynės sienas.

„Mūsų žinia tiems, kurie siekia mums pakenkti, nekinta. Nepasiduosime. Nenusileisime. Nedarysime kompromisų su savo sąžine. Tam mus įpareigoja ne tik šių dienų realijos, bet ir prisiminimai apie Medininkų tragediją“, - informavo G. Nausėda.

skirt.png

Ekspertai.eu primena, kad advokatas Arūnas Marcinkevičius yra detaliai atkūręs Medininkų žudynių aplinkybes, kurios visiškai neatitinka oficialios Lietuvos teritorijos administratorių versijos, rodo, kad tie administratoriai stipriai apsimelavę: