Israel Shamir. Izraelietiškas farsas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-07-17 06:37:00, skaitė 1552, komentavo 5

Israel Shamir. Izraelietiškas farsas

Neseniai inauguruota Izraelio vyriausybė, "Permainų koalicija", Izraelio ir Amerikos liberalų svajonė, Bideno patvirtinta ir palaiminta po penkiolikos Bibi Netanyahu tironijos metų ir keturių rinkimų turų per pastaruosius dvejus metus, vos išgyveno balsavimą dėl pasitikėjimo - 59:59.  Į valdžią ji atėjo turėdama nedidelę "daugumą" - 59,5:60,5 120 narių parlamente.  Ši žavi istorija apie beveik žlugusį parlamentą leidžia pažvelgti į žydų valstybės vidinę veiklą, nes jo nariai kovojo už teisę savo gentainio nežydo teisės tuoktis ir gyventi palaimintoje santuokoje.  Praktiškai visi žydų deputatai buvo prieš šią teisę, tačiau jie aršiai ginčijosi, ar dabartiniai apribojimai yra pakankami, ar juos reikėtų sugriežtinti.

Ką visa tai reiškia? Antonas, jaunuolis iš Nazareto, susipažino su mergina Sofija iš netoliese esančio Dženino; jie įsimylėjo ir susituokė. Abu jie yra palestiniečiai; Nazaretas ir Dženinas yra Palestinos miestai, tačiau jiems neleidžiama gyventi kartu, nes Nazaretą 1948 m. užkariavo žydai, o Dženiną - 1967 m. Skamba beprotiškai, bet tokia yra Izraelio realybė.

Šiandien Izraelis tikriausiai yra rasistiškiausia šalis pasaulyje. Palyginimai su Pietų Afrikos apartheidu ar Džimu Krau net arti neprilygsta. Izraelio rasizmas nėra net tolimas giminaitis to, ką jūs galite vadinti "rasizmu" savo šalyje. "Rasistas" amerikietis puoselėja savo protėvių vardus ir tradicijas arba atmeta jį diskriminuojančius pozityvius veiksmus. Izraelio žydas nerasistas nori, kad gojų skaičius būtų kuo mažesnis, ir jis supyktų, jei būtų pavadintas "rasistu", nes yra ir kitų Izraelio rasistų, kurie ragina visiškai ištremti ne žydus.

Pagal Izraelio įstatymus, jei Izraelio pilietis susituokia su palestiniečiu, jauna pora negali gyventi kartu. Mūsų pavyzdyje Antonas yra Izraelio pilietis ir turi mėlyną asmens tapatybės kortelę; Sofija neturi pilietybės, nors yra vietinė, ir turi oranžinę asmens tapatybės kortelę. Jie negali gyventi kartu pačiame Izraelyje, nes palestinietė negali būti įvežta į Izraelį-48, net jei ji yra teisėtai ištekėjusi už Izraelio piliečio. Jie negali kartu gyventi ir okupuotose Izraelio teritorijose-67, nes Izraelis neleidžia savo piliečiams gyventi okupuotose teritorijose, nebent jie gyvena rasiškai atskirtoje gyvenvietėje, o palestiniečiai į tokią gyvenvietę neįleidžiami.

Nepaisant draudimo, sudaryta tūkstančiai tokių neįmanomų santuokų, daugiausia tarp Izraelio piliečių palestiniečių ir Izraelio pilietybės neturinčių palestiniečių. Šios susituokusios poros kasdien pažeidžia įstatymus, gyvena nelegaliai, be medicininės priežiūros ir be teisės dirbti ar keliauti kartu. Juos dažnai sulaiko policija ir dažniausiai jie praleidžia mėnesius kalėjime. Jau daug metų jie reikalauja teisės į "šeimos susijungimą", vyriausybės leidimo nuolat legaliai gyventi kartu, tačiau jiems net neleidžiama pateikti tam prašymą.

Pagyvenę žmonės galbūt prisimena, kaip sovietiniai žydai reikalavo leisti jiems susijungti su mylima teta Tel Avive ir kaip pikti bolševikai neleido to padaryti. Jie prisimena Nobelio premijos laureatus ir viso pasaulio humanistus, reikalavusius, kad Kremlius leistų šeimoms susijungti. Galbūt, jei esate pakankamai seni, net žygiavote prie sovietų konsulato reikalaudami Paleisti Mano žmones! Na, kaip galite tai palyginti? Tai visiškai skirtinga! Tuomet tai buvo daroma dėl žydų, o dabar - dėl pagonių, ir tai nėra tas pats.

Įstatymas, draudžiantis palestiniečių šeimų susijungimą, yra toks atgrasus šiuolaikiniam supratimui, kad Izraelis sugalvojo gudrų būdą jį užtušuoti. Jie vadina jį "laikinu" ir atnaujina kartą per metus (ir taip daro nuo 2003 m.), kad galėtų skėsčioti rankomis ir sakyti: o, tai tik laikina priemonė. Kiti bjaurūs ir rasistiniai reglamentai, pavyzdžiui, nepaprastosios padėties įstatymai, kasmet atnaujinami tokiu pat būdu. O dabar jiems nepavyko atnaujinti įstatymo, ir jis nustojo galioti. Ne todėl, kad jie manė, jog šį neteisingą rasistinį įstatymą reikėtų išbraukti iš jų knygų. Jokiu būdu! Naujasis ministras pirmininkas Naftalis Benetas (Naftali Bennett) yra toks beviltiškas rasistas, kad KKK jį uždraustų kaip per daug gerą, o "Proud Boys" jį pavadintų Holivudo naciu. Jis iš visos širdies nekenčia gojų, kaip ir visi geri Lubavičių mokiniai; jis gyrėsi, kad per savo gyvenimą nužudė daug arabų; jis pyksta ant Bibi Netanyahu, nes Bibi nužudė nepakankamai arabų Gazoje, kad jam patiktų. Nepaisant tokios praeities, nacionalistų stovykla Bennetą išvadino "išdaviku", nes į valdžią jis atėjo suvienijęs jėgas su kadaise galingų kairiųjų (leiboristų ir Mereco) likučiais ir nedidele arabų islamistų partija. Dabar jis jaučiasi turįs įrodyti savo rasistinius įgaliojimus, kitaip per kitus rinkimus jo partiją "Yamina" ("Dešinieji") nušluos nacionalistiškai nusiteikę rinkėjai. Balsavimas dėl susijungimo įstatymo pratęsimo suteikė jam tokią galimybę. Jis norėjo pratęsti įstatymo galiojimą, bet per savo uolumą persistengė.

Jis teisingai įvertino, kad kairysis jo nepajėgios Permainų koalicijos sparnas, Meretz, balsuos prieš pratęsimą, todėl balsavimą už pratęsimą pavertė balsavimu dėl pasitikėjimo, tikėdamasis, kad tokia taktika užkirs kelią bet kokiam pasipriešinimui. Šiuo "protingu" sprendimu jis pats sau pakišo koją, nes visa opozicija susitelkė prieš pratęsimą. Be to, du palestiniečiai iš islamistų partijos susilaikė, o vienas jo paties partijos deputatas peržengė partijos liniją.

Balsavimu 59:59 vyriausybė vos išgyveno balsavimą dėl nepasitikėjimo, o prieš susijungimą nukreiptas įstatymo pratęsimas nebuvo priimtas. O tai reiškia, kad 15 000 palestiniečių porų galės kreiptis dėl susijungimo. Ir tai puiku, nes neleisti poroms susijungti yra žmogžudystė, prilygstanti genocidui, kaip teisingai sako Talmudas. Dabar visi Izraelyje žiūri vieni į kitus, sutrikę.

  • Rasistiškas premjeras Bennettas padėjo palestiniečiams susijungti, nors pastatė savo vyriausybę ant kortos, kad užkirstų tam kelią.

  • Izraelio kairieji - Meretz ir leiboristai - balsavo už rasistinį įstatymą, parodydami, kad jiems rūpi tik žydų LGBT teisės. Jų mėgstamiausia tema - žydų gėjų teisė naudotis pakaitinių motinų paslaugomis kuriant vaikus - jiems buvo daug svarbesnė už elementariausias nežydų teises.

  • Palestiniečiai islamistai balsavo už rasistinį įstatymą, nes nenorėjo nuversti vyriausybės. Jie norėjo prisijungti prie bet kokios vyriausybės, nesvarbu, ar ji būtų su Netanyahu, ar su Bennettu, ar su pačiu velniu, nes mano, kad tai vienintelis būdas išgelbėti palestiniečius, kad jie neprarastų daugiau namų dėl Izraelio vykdomų griovimų. Jie buvo įbauginti, kad palaikytų šį rasistinį įstatymą.

  • Likud, Netanyahu partija, tokia pat rasistinė kaip ir visi, balsavo prieš rasistinį įstatymą prieš savo įsitikinimus, nes norėjo pasinaudoti balsavimu dėl nepasitikėjimo ir atstatydinti Bennettą.

  • Smotricho vadovaujama kraštutinių dešiniųjų ir nacionalistų Religinė sionistų partija torpedavo Netanyahu galimybes sudaryti vyriausybę, nes nenorėjo sėdėti vyriausybėje kartu su islamistais. Jie balsavo prieš rasistinį įstatymo projektą, nes nori atstatydinti Bennettą, be to, jų nuomone, įstatymo projekto nepakanka: jie nori įstatymu įtvirtinti nuolatinį arabų pilietybės draudimą. Jie įrodė, kad rasistai yra per kvaili politikai: jokia vyriausybė negali būti sudaryta be mažos islamo partijos, kuri pakreiptų pusiausvyrą. Tai suprato ir Netanjahu, ir Bennetas, tačiau Smotricho žmonės yra pernelyg užsispyrę dėl savo pačių gerovės.

  • Tik komunistai balsavo pagal savo sąžinę prieš rasistinį įstatymą. Trumpai tariant, beveik visos partijos (išskyrus komunistus) spyrė sau į kirkšnį, ir stipriai!

Bent jau tikėkimės, kad šios ilgai kentėjusios poros galės vėl susijungti. "Rytoj gausime penkiolika tūkstančių prašymų dėl pilietybės", - verkė vidaus reikalų ministrė Ayelet Shaked, Naftalio Bennetto partijos narė. Deja, tikėtina, kad ji šiuos prašymus atmes arba leis jiems užtrukti metų metus. Nes pati įstatymo idėja, kad žydai turi įeiti, o palestiniečiai - ne, vis dar yra vienintelis dalykas, dėl kurio sutaria visos Izraelio žydų partijos, tiek kairiosios, tiek dešiniosios. Prieš pat galutinį balsavimą užsienio reikalų ministras ir pakaitinis ministras pirmininkas Yairas Lapidas tviteryje parašė štai ką:

Nereikia slėptis nuo įstatymo tikslo. Tai viena iš priemonių, skirtų žydų daugumai Izraelyje užtikrinti. Izraelis yra žydų tautos nacionalinė valstybė, ir mūsų tikslas - kad joje būtų žydų dauguma.

Amerikiečiams ir europiečiams neleidžiama puoselėti tokių jausmų. Kai Italijos ministras pirmininkas bandė sustabdyti masinę nelegalią afrikiečių imigraciją, jis buvo pavadintas "nacistu", jam buvo iškelta byla dėl "pagrobimo" (iš tikrųjų dėl pažeidėjų sustabdymo) ir jis neteko darbo. JAV amerikiečiai privalo priimti nelegalus. Žydai yra priešakinėse linijose, kovodami už gyventojų perkėlimą Europoje ir JAV, o jų broliai Izraelyje eina priešingu keliu.

Analogiškas procesas dabar vyksta Lenkijoje, kur vyriausybė bando įvesti 30 metų senaties terminą turtinėms pretenzijoms. Yairas Lapidas pareikalavo, kad lenkai susilaikytų nuo tokio žingsnio, kol žydams nebus grąžintas paskutinis namas. Taigi lenkai neturi teisės į tokį patį dėmesį, kokį Lapidas suteikia žydams Izraelyje. Prieš Antrąjį pasaulinį karą žydams Lenkijoje priklausė labai daug nekilnojamojo turto. Dalis turto buvo prarasta per karą, kitą turtą nacionalizavo pokario komunistų valdžia. Dabar Izraelis ir JAV reikalauja, kad Lenkija grąžintų visą žydų turtą ankstesnių savininkų paveldėtojams, o jei jų nėra, jis turi būti perduotas "žydų bendruomenei". Izraelį ir JAV piktina Lenkijoje galiojantis 30 metų senaties terminas. Žydų teisės turi būti išsaugotos visiems laikams. Tačiau jei palestiniečio namą po 1948 m. perėmė žydai, jo namas visiems laikams tapo žydišku. Jokiu būdu negalima jo grąžinti ankstesniam savininkui pagoniui. Tokia yra žydų valstybės teisė, ir JAV ja džiaugiasi. Įstatymai žydams ir pagonims visiškai skirtingi net didžiojoje Amerikos imperijoje.

O tai reiškia, kad 15 000 palestiniečių porų galės kreiptis dėl susijungimo.  Ir tai puiku, nes neleisti poroms susijungti yra žmogžudystė, prilygstanti genocidui, kaip teisingai sako Talmudas.  Dabar visi Izraelyje žiūri vieni į kitus, sutrikę. Rasistiškai nusiteikęs ministras pirmininkas Bennettas padėjo palestiniečiams susijungti, nors pastatė savo vyriausybę ant kortos, kad užkirstų tam kelią. Izraelio kairieji - Meretz ir leiboristai - balsavo už rasistinį įstatymą, parodydami, kad jiems rūpi tik žydų LGBT teisės.  Jų mėgstamiausia tema - žydų gėjų teisė naudotis pakaitinių motinų paslaugomis kuriant vaikus - jiems buvo daug svarbesnė už elementariausias nežydų teises. Palestiniečiai islamistai balsavo už rasistinį įstatymą, nes nenorėjo nuversti vyriausybės.  Jie norėjo prisijungti prie bet kokios vyriausybės, nesvarbu, ar ji būtų su Netanyahu, ar su Bennettu, ar su pačiu velniu, nes mano, kad tai vienintelis būdas išgelbėti palestiniečius, kad jie neprarastų daugiau namų dėl Izraelio vykdomų griovimų.  Jie buvo įbauginti, kad palaikytų šį rasistinį įstatymą. Likud, Netanyahu partija, tokia pat rasistinė kaip ir visi, balsavo prieš rasistinį įstatymą prieš savo įsitikinimus, nes norėjo pasinaudoti balsavimu dėl nepasitikėjimo ir pasiųsti Bennettą į šalį. Smotricho vadovaujama kraštutinių dešiniųjų ir nacionalistų Religinė sionistų partija torpedavo Netanyahu galimybes sudaryti vyriausybę, nes nenorėjo sėdėti vyriausybėje kartu su islamistais.  Jie balsavo prieš rasistinį įstatymo projektą, nes nori atstatydinti Bennettą, be to, jų nuomone, įstatymo projekto nepakanka: jie nori įstatymu įtvirtinti nuolatinį arabų pilietybės draudimą.  Jie įrodė, kad rasistai yra per kvaili politikai: jokia vyriausybė negali būti sudaryta be mažos islamo partijos, kuri pakreiptų pusiausvyrą.  Tai suprato ir Netanjahu, ir Bennetas, tačiau Smotricho žmonės yra pernelyg užsispyrę dėl savo pačių gerovės. Tik komunistai balsavo pagal savo sąžinę prieš rasistinį įstatymą.  Trumpai tariant, beveik visos partijos (išskyrus komunistus) spyrė sau į kirkšnį, ir stipriai!

Šis skirtumas labai jaučiamas Baltarusijoje - valstybėje, kuri per Antrąjį pasaulinį karą patyrė daugiausiai nuostolių. Per karą žuvo 25 proc. jos gyventojų. Žydai iš Vokietijos gavo milijardines reparacijas, o Baltarusija - tik sankcijas. Šios sankcijos ir toliau dusina šią nedidelę (10 mln. gyventojų) Šiaurės Europos valstybę. Vakarai uždraudė skrydžius į Baltarusiją ir iš jos; jos eksportas ir importas blokuojamas, siekiant sužlugdyti jos ekonomiką ir pigiai nupirkti jos pramonę ir išteklius. Nacionalinės dienos proga A. Lukašenka, remdamasis nacistinės Vokietijos veiksmais per Antrąjį pasaulinį karą, sakė, kad vyko "Baltarusijos žmonių holokaustas". Bet kas skaičiuoja pagonis? "Mes nenorėjome nieko įžeisti, todėl atėjome įžeidinėjami, o žydams pavyko visą pasaulį prieš juos pakelti ant kelių ir niekas nedrįsta pakelti balso ir paneigti jų Holokausto". Sunku prieštarauti prezidentui Lukašenkai, o tuo pat metu JAV prezidentas J. Bidenas iš tikrųjų klūpo prieš Izraelio prezidentą.

Izraelis Šamiras yra pasiekiamas el. paštu adam@israelshamir.net.

Šaltinis.

Dr. Algimanto Lebionkos straipsniai ir vertimai Telegram: https://t.me/lebionka