Landsbergis paragino ES įvesti naujas sankcijas Baltarusijai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/land... 2021-07-12 22:49:00, skaitė 694, komentavo 3

Landsbergis paragino ES įvesti naujas sankcijas Baltarusijai

Lietuvos vardu paragino Europos Sąjungą įvesti penktąjį sankcijų paketą Baltarusijai, kuri neva organizuoja nelegalių migrantų „perkėlimą“ į Lietuvą.

Apie tai pareiškė pirmadienį į Briuselį į ES šalių URM vadovų susitikimą atvykęs užsienio reikalų ministras Gabrielus Landsbergis.

Kaip pabrėžė Landsbergis, Lietuva susiduria su „precedento neturinčia situacija, kai nedemokratiškas režimas naudoja migraciją kaip įrankį principinei Lietuvos politikai pakeisti“.

„Tai neturėtų likti be atsako. Mes raginame ES priimti penktąjį sankcijų paketą prieš [Baltarusijos prezidento Aleksandro] Lukašenkos režimą“, — pareiškė ministras.
 

Ahead of FAC, FM @GLandsbergis points out that:
▪️#Lithuania faces unprecedented situation when a non democratic regime uses migration as a tool to change principled politics
▪️#EU should have a strategy on how to deal with hybrid threats, and also-a strategy of readmission pic.twitter.com/cI82TGIgd7

 

— Lithuania MFA (@LithuaniaMFA) July 12, 2021

Taip pat, pasak Landsbergio, ES turėtų sukurti kovos su „hibridinėmis grėsmėmis“, taip pat readmisijos strategiją.
Kaip pareiškė URM vadovas, dabartinė padėtis kelia grėsmę visai ES, o Lietuva tikisi jo pagalbos.

Lietuvos teritorijoje yra 1070 kilometrų Šengeno erdvės išorinių sienų, kurios sutampa su ES išorės sienomis. Siena su Baltarusija yra 679 kilometrų ilgio ir yra ilgiausia.

SN inf.