A. Lukašenka papasakojo, kad rengiamas karas pačioje Baltarusijoje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/a-lu... 2021-07-09 12:29:00, skaitė 951, komentavo 16

A. Lukašenka papasakojo, kad rengiamas karas pačioje Baltarusijoje

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad šiuolaikinėmis sąlygomis karas gali prasidėti ne dėl agresijos iš išorės, o dėl žmonių „smegenų praplovimo“, siekiant pasėti chaosą Baltarusijoje, ir tada kaip gelbėtojus, įvesti į respubliką užsienio karius.

Vakarai modeliuoja kitokio tipo karą

„Teoriškai mes nesiruošiame išoriniam karui taip, kaip buvo anksčiau. Jūs puikiai žinote, kad karas, greičiausiai, neprasidės dėl agresijos iš išorės, jis prasidės iš vidaus, jis prasidės nuo mūsų žmonių protų sunaikinimo. Tai prasidės nuo chaoso pasėjimo mūsų šalyje ir tik tada, jei prireiks, čia įvest užsienio kariuomenę. Mes apie tai kalbėjome, tai yra mūsų nacionalinio saugumo esmė“, — cituoja Baltarusijos vadovą RIA Novosti.

Po 2020 metų rugpjūčio 9 dienos Baltarusijoje vykusių prezidento rinkimų, kuriuose šeštą kartą laimėjo Lukašenka, CRK duomenimis, surinkęs 80,1 % balsų, šalyje Vakarai pradėjo organizuoti masinius protestus. Vasario 11 dieną Baltarusijos KGB paskelbė, kad padėtis šalyje stabilizavosi, protestų pikas praėjo ir jų apraiškos praktiškai išnyko.

Baltarusijos ir Vakarų šalių santykiai po rinkimų labai pablogėjo, Europos Sąjunga, Didžioji Britanija, JAV, Kanada ir daugybė kitų šalių palaipsniui įvedė sankcijas Baltarusijos pareigūnams, taip pat atskiroms įmonėms, kaltindamos Minską rinkimų įstatymų ir žmogaus teisių pažeidimais. Birželį ES Baltarusijai pradėjo taikyti sektorines ekonomines sankcijas.

RIA inf.