Nukankinto R. Protasevičiaus privestinį kalbėjimą pakomentavo Lietuvos gelbėtojas Ž. Pavilionis

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/nukan... 2021-06-16 13:21:00, skaitė 838, komentavo 5

Nukankinto R. Protasevičiaus privestinį kalbėjimą pakomentavo Lietuvos gelbėtojas Ž. Pavilionis

Birželio 14 d. informacinio projekto „Nexta“ įkūrėjas Romanas Protasevičius dalyvavo Baltarusijos URM surengtoje spaudos konferencijoje.

Tai sulaukė didelės demokratinių jėgų kritikos. Buvo informuojama, kad R. Protasevičių dalyvauti minėtoje spaudos konferencijoje privertė Baltarusijos KGB, pasitelkusi kankinimus ir grasinimus.

Visą spaudos konferenciją rasite publikacijoje „Romanas Protasevičius spaudos konferencijoje atsakinėjo į žurnalistų klausimus“.

Įdomu tai, kad po minėtos spaudos konferencijos, R. Protasevičius papildomai atsakinėjo į žurnalistų klausimus – tad dar kartą galima pamatyti, kaip atrodo ir kalba žmogus, kankintas ir įbaugintas Baltarusijos KGB'istų.

R. Protasevičių privertė negražiai kalbėti apie Lietuvą, pavadinant mūsų šalį labai neturtingu kraštu, kuriame sunku išgyventi.

Tačiau nežiūrit į tai, kad baltarusių revoliucionierius išsakė ir kur kas daugiau nemalonių dalykų susijusių su Lietuva, mūsų šalies specialistų teigimu, negalima tikėti nė vienu pasakytu žodžiu.

Šaltiniai užsienio reikalų ministerijoje teigia, kad kova dėl R. Protasevičiaus išlaisvinimo bus tęsiama toliau, sankcijos Baltarusijai bus vis labiau plečiamos, kol kaimyninė valstybė nebus demokratizuota.

O jūsų dėmesiui R. Protasevičiaus atsakymai į klausimus, kurie buvo užduoti jau po spaudos konferencijos.

Lietuvos gelbėtojas Žygimantas Pavilionis griežtai įvertino tai, kaip kankintas ir prievartautas R. Protasevičius buvo priverstas kalbėti tai, ką nori girdėti Aleksandro Lukašenkos režimas.

Poltikas taip pat kelia klausimą Vakarams – ar jie tokie silpni, kad neturi jėgų užlaužti rankas Putinui?

Susiję:

Gelbėtojas Ž. Pavilionis: nesu padaręs jokios žalos Lietuvos interesams

Romanas Protasevičius spaudos konferencijoje atsakinėjo į žurnalistų klausimus