Drąsiai prabilęs filosofas Vytautas Radžvilas netikėtai užtilo, kaip fašistų kankinama Marytė Melnikaitė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/drasi... 2021-05-27 16:13:00, skaitė 693, komentavo 2

Drąsiai prabilęs filosofas Vytautas Radžvilas netikėtai užtilo, kaip fašistų kankinama Marytė Melnikaitė

Kairėje – nacių lyderis Adolfas Hitleris. Dešinėje – partijos „Nacionalinis susivienijimas“ vadovas Vytautas Radžvilas.

Politinės partijos „Nacionalinis susivienijimas“ lyderis Vytautas Radžvilas po gegužės mėnesio viduryje vykusio „Didžiojo šeimų gynimo maršo 2021“, paskelbė savo pirmuosius įspūdžius.

„Didysis šeimos gynimo maršas vertas išsamių apmąstymų ir kruopščios analizės. O kol kas – pirmieji įspūdžiai. Vingio parke įvykęs renginys svarbus jau vien tuo, kad tai didžiausia pilietinio protesto akcija per daugiau nei dešimtmetį“, - primiršęs apie ilgiausią pilietinio protesto akciją prasidėjusią Garliavoje, savo analitinėje analizėje rašė V. Radžvilas.

Tačiau įdomiau tai, kad filosofas atkreipė dėmesį į mitinge kalbėjusį asmenį, kuris „leidęs sau sulyginti J. Noreiką-Vėtrą su A. Hitleriu“. Apie tai skelbėme publikacijoje „V. Radžvilas dėl Maršo: nenormalu, kad mitinge kalbėjo asmuo, leidęs sau sulyginti J. Noreiką-Vėtrą su A. Hitleriu“.

Po tokio V. Radžvilo pareiškimo, ne vienam kilo klausimas, kas tas asmuo, kuris daro tokius keistus palyginimus – generolą Vėtrą lygina su žinomiausiu pasaulio jefreitoriumi, 1933 m. tapusiu Vokietijos kancleriu Adolfu Hitleriu? Kokiam kontekste ir kur tas palyginimas buvo paskelbtas?

Juk jei taip gyvenime nusišnekantis asmuo kalbėjo gegužės 15 d. daugiatūkstantiniame mitinge Vingio parke, kompromituoja ne tik save, bet ir visus Šeimų maršo organizatorius bei dalyvius.

Taigi, niekaip nepavykus nustatyti, ka gi tas proto bokštas, mėgstantis lyginti J. Noreiką su A. Hitleriu, buvo susisiekta su pačiu V. Radžvilu ir paprašyta įvardinti šį asmenį bei nurodyti, kur toks palyginimas buvo paskelbtas.

Tačiau, visiškai netikėtai, V. Radžvilas kategoriškai atsisakė atskleisti, kas gi tas mitinge kalbėjęs asmuo ir kur jis leido sau sulyginti J. Noreiką-Vėtrą su A. Hitleriu.

Nors iš filosofo atsakymą buvo bandyta išpešti įvairiais kanalais ir ne vieną kartą, tačiau „Nacionalinio susivienijimo“ lyderis tylėjo kaip fašistų kankinama Marytė Melnikaitė.

skirt.png

Čia iškilo klausimas, o gal niekas niekur ir nelygino generolo Vėtros ir A. Hitlerio, gal tai tik, kaip neretai pasitaiko, V. Radžvilas pasidalino savo fantazijos skrydžiu?

Tik kam toks filosofo skrydis reikalingas, koks tokio skrydžio tikslas?

Apie visa tai pasikalbėsime tiesioginėje penktadienio, gegužės 28 d. PressJazz TV“ laidoje „2K+“, transliuojamoje nuo 15 val.

skirt.png

Ekspertai.eu primena, kad dar prieš sukuriant politinę partiją „Nacionalinis susivienijimas“ V. Radžvilas su bendraminčiais yra paskelbęs, kad „dalyvavimas NATO ir Europos Sąjungoje Lietuvai padeda atsispirti prieš vis agresyvesnę putiniškos Rusijos politiką regione bei mėginimus įtakoti mūsų šalies politinį, ekonominį gyvenimą“.

„Partnerystė su euroatlantinės bendrijos šalimis yra esminis mūsų valstybės saugumo, gerovės ir klestėjimo ramstis“, - po tokiais žodžiais su keliais Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio pirmeiviais pasirašė filosofas, 2018 m. minint šio Sąjūdžio trisdešimtmetį.

Ekspertai.eu taip pat primena, kad vietos Seime siekianti partija „Nacionalinis susivienijimas“ savo programoje yra įsipareigojusi „priešintis ES kariuomenės kūrimui, dubliuojančiam NATO veiklą Europoje ir pavojingai skaldančiam euroatlantinę vienybę, didinančiam įtampą su svarbiausia Lietuvos užsienio politikos partnere ir saugumo garantu – JAV“.

„Priklausomybė euroatlantinei bendrijai yra kertinis Lietuvos civilizacinio ir geopolitinio tapatumo dėmuo. Ji lemia ir nekintantį Lietuvos interesą būti NATO ir Europos Sąjungos nare“, - rašoma partijos programoje.

Ši partija siekia, kad energetinio saugumo srityje būtų atšauktas ES pritarimas „Nord Stream 2“ projektui, o ES mastu turi būti aiškiai įtvirtintas ir principingai bei nuosekliai taikomas lygus nacių ir sovietų režimų nusikaltimų vertinimas.