„Šeimų gynimo maršo“ organizatoriai nenuleidžia rankų – birželio mėnesį jie planuoja dar didesnį 3 dienų įspėjamąjį mitingą prie Lietuvos Seimo rūmų

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://www.facebook.com/group... 2021-05-21 20:16:00, skaitė 1156, komentavo 33

„Šeimų gynimo maršo“ organizatoriai nenuleidžia rankų – birželio mėnesį jie planuoja dar didesnį 3 dienų įspėjamąjį mitingą prie Lietuvos Seimo rūmų

Praėjus beveik savaitei po Vilniaus Vingio parke vykusio „Didžiojo šeimos gynimo maršo“, aistros dėl jo nerimsta. Maršo organizatoriai jau patyrė ne tik korumpuotos sisteminės žiniasklaidos, valdžios kontroliuojamų pseudopatriotinių, LGBT jaunimo grupių socialiniuose tinkluose veikėjų masinę informacinę ataką, visuotinę obstrukciją, bet ir susilaukė jau atvirų grasinimų iš valdžios pareigūnų taikyti jiems neteisminio ir teisminio susidorojimo priemones, atviras represijas.

Dėl nežinomų, bet visiems suprantamų jėgų įtakos ir neaiškių priežasčių socialiniuose tinkluose protesto dalyvius vienijanti grupė buvo užblokuota, tačiau maršo organizatoriai sako sustoti neplanuojantys. Jau kitą mėnesį yra planuojama trijų dienų protesto akcija prie Seimo, Vyriausybės ir LRT.

Lietuvos parlamente vyko spaudos konferencija, kurioje buvo pristatytas pranešimas apie kovą ginant šeimas. Spaudos konferencijoje buvo pristatyti skaičiai ir ateities planai - kelių mitingų organizavimas netolimoje ateityje. Praėjusį savaitgalį konservatorių, liberalų užgrobtą Lietuvos politinę-informacinę erdvę sudrebino „Didysis šeimos gynimo maršas“.

https://youtu.be/ai1rZM5BJmc

Maršo organizatoriai skelbia, kad prie maršo prisidėjo daugiau nei pusė milijono gyventojų, tačiau konservatorės A.Bilotaitės valdoma policija teigia, kad į Vingio parką savaitgalį atvyko tik apie 10 tūkst. žmonių.

Parlamento narys, Darbo partijos atstovas Aidas Gedvilas sakė, kad spaudos konferencijos Seime tikslas yra atsakyti į visus rūpimus klausimus. „Internete ir žiniasklaidoje buvo daug prieštaringos informacijos apie eitynes, todėl šiandien susirinkome išgirsti iš pirmų lūpų atsakymų“, - sakė Seimo narys. Gedvilas teigė, kad „Šeimų gynimo maršas“ tapo „taikaus protesto etalonu“.

Vienas iš Maršo organizatorių Raimondas Grinevičius papasakojo, kad susidūrė valdžios ir jos kuruojamų struktūrų išpuoliais. "Lietuvos gyventojai suprato, kad homoseksualai nėra LGBT. Tai yra du atskiri objektai. Kai kurie žmonės gyvena su mumis, bendrauja. Ir būtent organizacija, gaunanti gerą finansavimą, siekia sukurti chaosą valstybėje - sukelti nesantaiką visuomenėje, tarp bendruomenės narių “, - sakė Grinevičius. „Puolimai prasidėjo nuo pirmos dienos“, - sakė jis. Pasak jo, prieš eitynes policija surengė gąsdinimo vizitus į koordinatorių namus regionuose, pademonstravo valdžios užsakymą sutrukdyti maršo dalyviams įgyvendinti savo konstitucinę eisenų, susirinkimų teisę.

Spaudos konferencijoje Viktoras Jašinskas pristatė eitynių dalyvių skaičius. „Bendrais visos šalies duomenimis, iš skirtingų regionų turime šiuos duomenis: 6700 automobilių iš regionų, dar 550 automobilių iš Vilniaus, 480 motociklų, 54 autobusai ir daug neregistruotų automobilių, dviračių ir pėsčiųjų, kurie suvažiavo į Vingio parką. Galima sakyti, kad dalyvių buvo apie 600 000.

Tik Šeimų sąjūdžio kanale maršą stebėjo 230 000 žmonių, kurie negalėjo dalyvauti tiesiogiai. Tačiau savo siela jie buvo Vingio parke, dalyvavo maršo dalyvių išlydėtuvėse, grojo kaimo kapeluose, stovėjo ant viadukų, mojavo maršo dalyviams pakelėse“, - pasakojo Jašinskas. Jis pažymėjo, kad 60 000 eurų maršo finansavimui paaukojo 2000 žmonių.

Aukas pervedė net slaugos namų gyventojai. Arvydas Daunys pasakojo, kad susitikime dalyvavo 600 000–700 000 žmonių, kurie mintimis buvo Vingio parke su Maršo dalyviais. Jis teigė, kad planuojami ir kiti renginiai. "Birželio 15 dieną prie parlamento įvyks 3 dienų įspėjamasis mitingas, vienos dienos mitingai prie vyriausybės rūmų ir LRT. Nežinau, ar gausime jiems leidimą, jei ne, kreipsimės į teismą. ", - sakė A.Daunys.

Leidimo mitingui surengti organizatoriai dar negavo ir nežinia ar toks jiems bus išduotas, tačiau jo negavę jie planuoja kreiptis į teismą. Labai tikėtina, kad konservatorių, liberalų valdanti klika darys kliūtis tokiam leidimui išduoti. Pavyzdžiui, kai savo laiku mitingus bandydavo surengti darbo žmones atstovaujanti Socialistinio Liaudies fronto partija, valdžia ilgai neišduodavo leidimo, suderindavo su teismu SLF skundo nagrinėjimo terminus.

SLF skundas būdavo teismo patenkinamas, savivaldybė būdavo įpareigojama išduoti tokį leidimą, tačiau vienas bet – teismas priimdavo savo „demokratišką“ sprendimą SLF skundą patenkinti... praėjus 1 valandai po organizatorių numatytos mitingo pradžios. Tai reikėtų turėti omenyje.