Kaliningrado srities gubernatorius nori, kad tarybinių tautų šeima vėl susivienytų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/kali... 2021-05-21 13:22:00, skaitė 1767, komentavo 37

Kaliningrado srities gubernatorius nori, kad tarybinių tautų šeima vėl susivienytų

Kaliningrado gubernatorius paragino pagalvoti apie TSRS atgimimą. Kaliningrado srities gubernatorius Antonas Alichanovas norėtų, kad tarybinių tautų šeima vėl susivienytų, rašo RIA Novosti.

„Aš nejuokauju — manau taip“, — sakė jis, atsakydamas į deputatų klausimus po pranešimo regiono parlamentui. Regiono vadovas didžiuojasi, kad gimė TSRS. Be to, jo šeima nukentėjo nuo šalies žlugimo.

Alichanovas taip pat prisiminė, kad per „Peterburgo dialogo“ forumą Bonoje jis pasikalbėjo su vokiečiais. Jie dėkojo, kad Tarybų Sąjunga tuo metu buvo pirmoji ir vienintelė šalis, palaikiusi dviejų Vokietijos susijungimą.

„Tada per pasaulietinį priėmimą jie man pareiškė savo pretenzijas dėl Krymo, Donbaso ir visa kita. Aš atsakiau taip: bet kodėl jūs, viena vertus, sakote mums ačiū už tai, kad buvome už vokiečių tautos susijungimą, o mūsų tautoms trukdote? Iš esmės esame viena tauta, kuri mąsto rusiškai“, — pridūrė gubernatorius.

Politikas taip pat pažymėjo, kad ketino atkurti Tarybų rūmus ir tada perkelti ten visų regioninių departamentų pareigūnus. Be to, jis net ieškojo sau kabineto, kad, jo žodžiais tariant, iš ten „eitų į gubernatoriaus rinkimus“. Tačiau ekspertizė parodė, kad avarinio pastato atkūrimas kainuos kelis kartus brangiau ir užtruks ilgiau nei jo nugriovimas ir naujo pastatymas.

Anksčiau komunistų partijos frakcijos deputatas Vitalijus Sadkovas Alichanovui sakė, kad sprendimas nugriauti garsiausią nebaigtą statyti Kaliningrado pastatą — Tarybų rūmus — reiškia, kad regiono valdžia tęsia tarybofobišką veiklą.

Tarybų rūmai, kuriuos gubernatorius pavadino tarybinės ar Rusijos valdžios simboliu, buvo pradėti statyti dar aštuntajame dešimtmetyje. Aštuntojo dešimtmečio antroje pusėje, kai pastatas buvo baigtas 95 proc., darbas buvo nutrauktas dėl finansinių problemų. Neužbaigtas pastatas buvo tuščias beveik 30 metų, pastaraisiais metais jis priklausė privačiai įmonei, ir tik 2019 metais regionų valdžia sugebėjo jį išpirkti.

SN inf.