A. Lukašenka pastatė JAV į vietą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/a-lu... 2021-05-08 21:35:00, skaitė 3354, komentavo 4

A. Lukašenka pastatė JAV į vietą

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad yra pasirengęs rengti naujus rinkimus, kurių reikalauja vakarai, kartu su naujais prezidento rinkimais JAV

„Aš už. Kalbu apie tai viešai. Aš esu už rinkimus, kurių jie reikalauja. Išgyvensiu viską, peržengsiu per faktą, kad esame nepriklausomi, suverenūs. Esu pasirengęs. Lygiagrečiai su amerikiečiais. Tegul amerikiečiai skelbia pirmalaikius rinkimus, ir mes tą pačią dieną paskelbsime juos Baltarusijoje“, — pranešė Baltarusijos naujienų agentūra „BelTA„.

Jis prisiminė, kad JAV balsavimas iš dalies vyko paštu. Pasirašyti už Donaldą Trampą biuleteniai buvo metami į šiukšlių konteinerius ir tai buvo rodoma viso pasaulio žiniasklaidoje.

„Jie nusivalė kojas į buvusį prezidentą. Jie iki šiol neduoda jam pasisakyti „Twitter“. Tada jie jį užblokavo. Kokia prieiga prie žiniasklaidos?“

„Todėl mes surengsime rinkimus. Jie Amerikoje niekada nebus perrinkti. Bet mes rengsime – bet kurią dieną, kai tik jie paskelbs pirmalaikius rinkimus. Kad būtų sąžininga“, – pabrėžė Prezidentas. – Aš be pastangų negaliu įsivaizduoti, kad mes balsuotume paštu. Į mus ne tik kojas nusišluostytų, mus tiesiog supjaustytų ir suplėšytų. O pas juos tai galima. Tai ne dvigubi standartai, tai karas – kad pasmaugti, nužudyti ir kad mes niekada nepakeltume galvos. Nes mes jiems nepaklusome, nepasidavėme. Ne todėl, kad esame tokie didvyriai, bet todėl, kad tai prieštarauja mūsų interesams: nebenorime vaikščioti po svetimu batu. Aš ir vykdau šią politiką. Aš tai žadėjau ir darysiu“- sakė Lukašenka.

Po 2020 metų rugpjūčio 9 dieną Baltarusijoje vykusių prezidento rinkimų, kuriuose šeštą kartą laimėjo Aleksandras Lukašenka, kuris, VRK duomenimis, surinko 80,1 % balsų, šalyje prasidėjo masiniai opozicijos protestai, siekdamos juos numalšinti, saugumo pajėgos, be kita ko, naudojo specialias priemones ir specialią įrangą. Vasario 11 dieną Baltarusijos KGB paskelbė, kad padėtis šalyje stabilizavosi, protestų pikas praėjo, jų apraiškos praktiškai išnyko.

Opozicija mano, kad Tichanovskaja laimėjo rinkimus, reikalauja naujų rinkimų ir inicijuoja tarptautinių sankcijų prieš Minską, kurias anksčiau patvirtino Vakarų šalys, išplėtimą. Baltarusijoje keliems opozicijos Koordinacinės tarybos, įsteigtos Tichanovskajos iniciatyva, nariams buvo iškeltos baudžiamosios bylos už raginimus užgrobti valdžią, sukurti ekstremistinį darinį ir sąmokslą užgrobti valstybės valdžią antikonstituciniu būdu. Po rinkimų į Lietuvą pabėgusią Tichanovskają Minskas įtraukė į ieškomų asmenų sąrašą.

BV inf.