Rusijos nepriklausomybė visur: pagrindiniai Putino teiginiai kasmetiniame pranešime

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/russia/... 2021-04-21 15:01:00, skaitė 1742, komentavo 13

Rusijos nepriklausomybė visur: pagrindiniai Putino teiginiai kasmetiniame pranešime

Kalbėdamas Rusijos vadovas pažymėjo, kad Rusijos Federacija turi būti apsaugota epidemiologinėje, socialinėje, mokslo srityje ir tarptautinėje arenoje, kur Maskva ras būdą apginti savo interesus

VILNIUS, balandžio 21 — Sputnik. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas perskaitė pranešimą Federalinei asamblėjai. Renginys vyko centrinėje parodų salėje "Manež". Tarp pakviestųjų buvo vyriausybės nariai, deputatai ir senatoriai, taip pat gubernatoriaus korpusas.

Visų pirma, kaip pabrėžė Rusijos vadovas, visų Rusijos Federacijos valdžios lygių pagrindinis uždavinys turėtų būti pagerinti rusų gyvenimo kokybę.

"Kiekvieno valdžios lygio, verslo, plėtros institucijų, Rusijos mokslų akademijos pastangos turėtų būti pavaldžios pagrindiniam centriniam uždaviniui — gerinti mūsų žmonių gyvenimo kokybę".

Kova su koronavirusu

Kaip pažymėjo Putinas, Rusija ir pasaulis koronaviruso pandemijos pradžioje susidūrė su visišku neapibrėžtumu.

"Aš, žinoma, pradėsiu nuo praėjusių metų įvykių, kai mūsų šalis ir visas pasaulis susidūrė su nauja, nežinoma, itin pavojinga infekcija. Tomis dienomis per susitikimus su specialistais ir pokalbius su daugelio valstybių vadovais aš dažnai iš jų girdėjau tokį situacijos vertinimą: mes sisidūrėme su visišku neapibrėžtumu. Ir tai tikrai taip buvo", —  sakė Putinas.

Jis pažymėjo, kad tai patvirtino informacija iš regionų, kuriuose auga hospitalizuotinų žmonių skaičius.

Putinas dėkojo visiems medicinos darbuotojams ir savanoriams, kurie visą parą sunkiausiais laikais buvo kovos su koronavirusu priekinėje linijoje.

Be to, Putinas pabrėžė prevencinių priemonių kovai su COVID-19 svarbą — regionų vadovai turėtų kasdien spręsti vakcinacijos klausimus, visi Rusijos piliečiai turėtų turėti galimybę pasiskiepyti, kad šalyje susiformuotų kolektyvinis imunitetas nuo koronaviruso. kristi.

"Skiepai dabar yra labai svarbūs. Aš prašau vyriausybės, Sveikatos apsaugos ministerijos, regionų vadovų kasdien spręsti šiuos klausimus", — sakė Rusijos vadovė.

"Galimybė pasiskiepyti turėtų būti visur. Tai leis susidaryti vadinamajam kolektyviniam imunitetui rudenį. Šios problemos sprendimas priklauso tik nuo mūsų, nuo visų piliečių", — pabrėžė Putinas.

Jis taip pat paragino visus šalies gyventojus pasiskiepyti nuo naujos koronaviruso infekcijos, siekiant nugalėti pandemiją.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš metinį kreipimąsi į Federalinę asamblėją
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš metinį kreipimąsi į Federalinę asamblėją

Epidemiologinė apsauga

Kaip pabrėžė Putinas, būtina užtikrinti Rusijos nepriklausomybę visame vakcinų ir vaistų spektre, taip pat ir prieš antibiotikams atsparius virusus.

"Mes turime turėti galingą ir patikimą skydą sanitarinės ir biologinės saugos srityje. Dabar mes suprantame, kas tai yra. Turime užtikrinti Rusijos nepriklausomybę gaminant visą vakcinų spektrą, farmacijos medžiagas, įskaitant vaistus nuo infekcijų, atsparių dabartinei antibiotikų kartai", — teigė Rusijos lyderis.

Jis pažymėjo, kad tai turėtų būti daroma maksimaliai naudojant Rusijos įrangą ir buitinius komponentus.

Šiuo atžvilgiu Rusijos Federacija turėtų būti pasirengusi per keturias dienas sukurti testavimo sistemas ir per trumpiausią laiką sukurti vakciną naujos pavojingos infekcijos atveju.

"Jei infekcija būtų tokia pavojinga kaip koronavirusas, o gal ir daugiau, neduok Dieve, Rusija per keturias dienas — tiksliai per keturias dienas — turėtų būti pasirengusi sukurti savo bandymų sistemą ir per trumpiausią laiką sukurti veiksmingą savo vakciną, pradėti savo masinę gamybą", — sakė Putinas.

Parama šeimoms su vaikais

Tiesioginė gubernatorių atsakomybė yra kurti socialinės sferos darbą, atsižvelgiant į šeimų ir kiekvieno žmogaus poreikius, sakė Rusijos Federacijos prezidentas.

"Kreipiuosi į gubernatorius: jūsų tiesioginė atsakomybė yra kurti poliklinikų, darželių ir mokyklų, užimtumo centrų darbą, atsižvelgiant į kasdienius šeimos ir kiekvieno žmogaus poreikius", —  sakė Putinas.

Jis pažymėjo, kad kai kuriuose regionuose, tam tikrose srityse darbas organizuojamas būtent taip, tačiau būtina įsitikinti, kad tai yra visur ir visuose socialiniuose sektoriuose".

Visų pirma, prezidentas atkreipė dėmesį į sunkią demografinę padėtį ir pasiūlė priemones, kuriomis būtų remiamos šeimos su vaikais, visų pirma, nėščioms moterims, kurios pateko į sunkią finansinę padėtį, per mėnesį mokama 6350 rublių (apie 69 eurų).

"Žinoma, turime padėti moterims, kurios laukiasi kūdikio ir tuo pačiu patiria finansinių sunkumų. Labai svarbu, kad besilaukianti moteris jaustų valstybės, visuomenės palaikymą, kad ji išlaikytų vaiką ir būtų tikra, kad jai bus padėta užauginti kūdikį, pakelti jį ant kojų", —  sakė Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš metinį kreipimąsi į Federalinę asamblėją
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas prieš metinį kreipimąsi į Federalinę asamblėją

"Siūlau moterims, kurios užsiregistravo ankstyvais nėštumo mėnesiais ir yra sunkioje finansinėje padėtyje, numatyti vidutinę 6350 rublių (apie 69 eurų) mėnesinę įmoką visoje šalyje", —  pridūrė Putinas.

Be to, ligos atostogos už vaiko iki septynerių metų priežiūrą turi būti visiškai apmokamos, neatsižvelgiant į darbo stažą, artimiausiu metu visi įstatymų leidybos sprendimai turi būti priimti, sakė prezidentas.

"Dabar nedarbingumo lapelio už vaiko priežiūrą mokėjimo dydis priklauso nuo tarnybos stažo. Apskritai, tai, žinoma, yra teisinga ir sąžininga, tačiau paaiškėja, kad jaunoms moterims tokios išmokos yra žymiai mažesnės. Visus įstatyminius sprendimus čia reikia priimti artimiausiu metu, kad jau nuo šių metų nedarbingumo lapelis už vaiko iki septynerių metų priežiūrą būtų apmokamas 100 procentų darbo užmokesčio dydžio".

Energija

Kaip pažymėjo valstybės vadovas, Rusijai reikia naujų visapusiškų požiūrių įvairiose energetikos sektoriaus srityse.

"Mums reikia naujų integruotų požiūrių į plėtrą ir energetiką, įskaitant naujus sprendimus branduolinės energijos gamybos srityje, tokiose perspektyviose srityse kaip vandenilio energija ir energijos kaupimas", — sakė jis.

Putinas taip pat atkreipė dėmesį į grynųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo kiekį Rusijoje.

"Per ateinančius 30 metų sukauptas grynųjų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis Rusijoje turėtų būti mažesnis nei Europos Sąjungoje“, — sakė Putinas.

Jis pridūrė, kad tai sudėtinga užduotis, atsižvelgiant į šalies dydį, geografijos ir klimato ypatumus.

"Однако абсолютно уверен, что такая цель с учетом нашего научно-технологического потенциала абсолютно достижима", - отметил президент.

"Tačiau esu visiškai tikras, kad toks tikslas, atsižvelgiant į mūsų mokslinį ir technologinį potencialą, yra visiškai pasiekiamas", —  sakė Rusijos prezidentas.

Vladimiras Putinas skaito kasmetinį pranešimą Federalinei asamblėjai
Vladimiras Putinas skaito kasmetinį pranešimą Federalinei asamblėjai

Mokslas ir švietimas

Pasak Rusijos vadovo, vien iš federalinio biudžeto Rusijoje civiliniams moksliniams tyrimams bus skirta daugiau nei 1,5 trln. rublių iki 2024 metų.

Valstybės vadovas priminė, kad 2021 metai Rusijos Federacijoje buvo paskelbti mokslo ir technologijų metais. Pasak prezidento, Rusija supranta, kad "mokslas šiuolaikiniame pasaulyje turi absoliučiai pagrindinę vertę".

"Iki 2024 metų Rusija iš federalinio biudžeto civiliniams, įskaitant fundamentinius tyrimus, skirs 1 trilijoną 630 milijardų rublių (apie 17,8 mlrd eurų — Sputnik)", — sakė Putinas.

Jis pridūrė, kad novatoriškos programos jau yra pradedamos šalies vystymuisi itin svarbiose srityse. Šioms programoms bus suteiktas valstybinės svarbos projektų statusas. Kaip pavyzdį Putinas įvardijo programą sanitarinės ir epidemiologinės saugos srityje.

Vladimiras Putinas skaito kasmetinį pranešimą Federalinei asamblėjai
Vladimiras Putinas skaito kasmetinį pranešimą Federalinei asamblėjai

Tarptautinė politika

Kaip pabrėžė Putinas, nedraugiški Vakarų veiksmai prieš Rusiją nesiliauja.

"Tuo pat metu nedraugiški veiksmai prieš Rusiją taip pat nesiliauja“, — sakė jis.

Pasak Rusijos valstybės vadovo, pasaulis jau yra įpratęs prie neteisėtų sankcijų ir šiurkščių vienų bandymų primesti savo valią kitiems.

"Tuo pačiu metu, deja, atrodo, kad visi žmonės pasaulyje jau yra įpratę prie politiškai motyvuotų neteisėtų sankcijų praktikos ekonomikoje, prie grubių vienų bandymų primesti savo valią kitiems jėga“,— sakė Putinas.

Pasak Putino, bandymai kabintis prie Rusijos kai kurioms šalims tapo nauju sportu.

"Kai kuriose šalyse pradėjo nepadorų paprotį — dėl bet kokios priežasties ir dažniausiai be jokios priežasties kabintis prie Rusijos. Yra kažkoks sportas, naujo tipo sportas — kas garsiau ką nors pasakys", — sakė jis.

Vladimiras Putinas, kalbėdamas apie situaciją dėl kitų šalių mėgdžiojimo bandant "užgauti" Rusiją, jis prisiminė Kiplingą: "Tabakiai sukasi aplink Šerchaną".

"Mes matome, kas vyksta realiame gyvenime. Kaip jau sakiau, jie be priežasties čia ir ten prisikabina prie Rusijos. Aišku aplink juos iškart, kip aplink Šerchaną, sukinėjasi smulkūs Tabakiai. Viskas kaip pas Kiplingą. Kaukia, kad įsiteiktų savo suverenui", — sakė Putinas.

Tuo pat metu Rusija visada ras būdą apginti savo poziciją ir interesus tų šalių akivaizdoje, kurios pasirenka egoistišką ir arogantišką toną.

"Rusija turi savo interesų, kuriuos mes giname ir ginsime pagal tarptautinę teisę, kaip tai iš tikrųjų daro kitos pasaulio valstybės. Ir jei kas nors atsisako suprasti šį akivaizdų dalyką, nenori vesti dialogo, pasirenka savanaudišką ir įžūlų toną — Rusija visada ras būdą apginti savo poziciją", — sakė Putinas.