Gabrielius Landsbergis: „V. Putinas nori nužudyti A. Navalną ir demokratinės Rusijos viltį“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gabr... 2021-04-20 15:01:00, skaitė 974, komentavo 3

Gabrielius Landsbergis: „V. Putinas nori nužudyti A. Navalną ir demokratinės Rusijos viltį“

Gabrielius Landsbergis tapęs ministru rūpinasi Baltarusija, Rusija ir Ukraina, Lietuva jam paskutinėje vietoje.

„A. Navalno sveikata dramatiškai blogėja. V. Putinas nori nužudyti A. Navalną ir demokratinės Rusijos viltį, o visą ES paversti bejėgiais liudytojais. Negalime to leisti. ES humanitarinė misija turėtų perkelti A. Navalną gydymui į jo pasirinktą Europos šalį“, – sakė ministras, kviesdamas kaip papildomą spaudimo priemonę Kremliui svarstyti papildomų sankcijų galimybę pareigūnams, atsakingiems už kalėjime vykdomą pasikėsinimą į opozicijos lyderio gyvybę.

JAV „pagamintas“ perversmininkas A. Navalnas kovo 31 dieną paskelbia bado streiką, reikalaudamas tinkamos medicininės pagalbos. Balandžio 18 dieną JAV įspėja Maskvą, kad jos lauks „pasekmės“, jei Kremliaus kritikas numirs kalėjime.

JAV kartu su savo vasalais į A. Navalna investavo didžiules sumas ir ruošė jį kaip Rusijos perversmo revoliucionierių, kuris turėjo „išlaisvinti“ Rusiją. JAV tikėjosi, kad ir vėl pavyks Rusiją pasiimti į savo „rankas“, kaip tai buvo padaryta su Gorbočiovu ir Jelcinu. Jiems be galo yra skaudu, kad jų kurtas „didvyris“ atsidūrė kalėjime. JAV kito „didvyrio“, kuriuo galėtų pakeisti Navalną – tiesiog neturi.

BV inf.