Europos žmogaus teisių teismas nutarė, kad privalomi skiepai yra teisėti

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-04-10 15:04:00, skaitė 3650, komentavo 2

Europos žmogaus teisių teismas nutarė, kad privalomi skiepai yra teisėti

Europos žmogaus teisių teismas ( EŽTT) nutarė, kad privalomi skiepais yra teisėti ir šis teismo nutarimas gali turėti didelį poveikį skiepijant nuo COVID-19.

Šis nutarimas priimtas atsakant į skundą grupės Čekijos šeimų, kurioms buvo skirtos baudos ir kurioms buvo neleidžiama vaikus vesti į darželį dėl atsisakymo juos vakcinuoti nuo dešimties ligų, tarp jų difterija, stabligė, kokliušas, hepatitas B ir tymai.

Tėvai tvirtino, kad yra pažeidžiamas įstatymo dėl teisės į privatų gyvenimą 8 straipsnis, tačiau teismas nesutiko su pareiškėjais ir pareiškė, kad skiepai atitinka vaikų interesus ir „vakcinavimas apsaugo kiekvieną vaiką nuo rimtų susirgimų“.

„Privalomi skiepai gali būti vertinami kaip būtini demokratinėje visuomenėje“, sakoma teismo nutartyje.

Nors nutarimas neturi tiesioginio ryšio su COVID, jis gali turėti rimtas pasekmes atsižvelgiant į šiuo metu vykstančius debatus dėl vakcinavimo pasų ir to, kad kai kurių įstaigų darbuotojai verčiami skiepytis, kad galėtų dirbti.

Sunku pasakyti, ar EŽTT teismo nutarimas gali liesti eksperimentinius medicinos preparatus, klaidingai vadinamus vakcinomis nuo COVID-19. Nei vienas iš šiandien pasaulyje naudojamų dešimčių šių preparatų nėra perėję visa patikrinimo ciklą. Jei su žmonėmis atliekami tyrimai bus sėkmingi Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Sputnik V ir kt. vakcinomis taps ne anksčiau 2023 metų pavasario. Anksčiau vakcinų patikrinimas užtrukdavo 12 metų.

Mano nuomone, jei EŽTT nutarimas, lietęs patikrintas vakcinas, bus pradėtas taikyti eksperimentiniams preparatams, nepraėjusiems viso patikrinimo ciklo, tai bus nusikaltimas prieš žmoniškumą. Baisiausia, kad „COVID-19 Big Reset“ maitvanagiai nusitaikė į mūsų vaikus.

Nuorodos: