Taikingas Kirkorovas grasina Lietuvos nacionaliniam saugumui "dubenėliu"

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2021-02-19 16:59:00, skaitė 1060, komentavo 11

Taikingas Kirkorovas grasina Lietuvos nacionaliniam saugumui

ES šalies — Bulgarijos — ir kartu Rusijos pilietis Filipas Kirkorovas kreipiasi į Lietuvos politikų sąžinę ir prašo Vilniaus teismo panaikinti draudimą atvykti. Atlikėjas stebisi, kaip jo koncertai Kryme gali "smarkiai pakenkti Lietuvos nacionaliniam saugumui"

Kai Lietuva uždraudė atvažiuoti į šalį Rusijos menininkams — Aleksandrovo chorui ar Olegui Gazmanovui, tai pritemptai buvo galima kaip nors paaiškinti. Jie atlikdavo patriotines dainas, kurios priversdavo žiūrovus keltis ir jausti nostalgiją gyvenimui TSRS. O, kaip žinoma, Lietuvoje sovietų laikai oficialiu lygmeniu vadinami "okupacija" ir sovietinės simbolikos demonstravimą draudžia įstatymai. Minėtų atlikėjų dainos yra žymesnės nei kūjis ir pjautuvas. Su jomis Raudonosios armijos kariai, išlaisvindami Lietuvą ir pusę Europos nuo fašistų, ėjo į mūšį.

Tačiau kokią grėsmę visos valstybės saugumui gali sukelti dainos iš Filipo Kirkorovo repertuaro?! Rusijos estrados karalius dainuoja tik šviesias ir džiaugsmingas dainas apie zuikio meilę zuikei, dubenėlio pirčiai, taip pat vyro moteriai ir atvirkščiai. Gal paskutinė įsimylėjėlių pora erzina šiuolaikinį Lietuvos politinį elitą po vaivorykštine LGBT vėliava?

Spalvingo Kirkorovo šou pažiūrėti paprastai susirenka tūkstančiai žiūrovų. Visi jo koncertai Lietuvoje visada vyksta su anšlagu. Ir tai erzina vietinius "patriotus". Vienas jų — laidų vedėjas Algis Ramanauskas — prieš kelerius metus tiesioginiame radijo eteryje atvirai pasidalijo svajonėmis apie tai, kaip sprogsta bombos per Kirkorovo šou Vilniuje.

"Tarp tų, kieno mėsos gabalėliai skrenda į įvairias puses, piktdžiugiškai primenami niekinama ir šlykščia forma rusakalbių gyventojų atstovai, Rusijos ambasados ​​patarėjai, taksistai ir kiti, pasak autoriaus, "šunys ir šūdas". Po to, kai į šią kruviną vietą susirinks žuvusių giminaičiai ir draugai, jis (Ramanauskas — Sputnik) siūlo susprogdinti dar vieną bombą ir taip išvalyti Lietuvą. "Štai tada Lietuvoje prasidės nauja ir šviesi era", — svajoja A. Ramanauskas. Tada pasipiktino "šoumeno" svajonėmis Vilniaus miesto tarybos deputatė Romualda Poševeckaja.

Tačiau 2020 metų koronaviruso pandemija pakoregavo Kirkorovo koncertų Lietuvoje tvarkaraštį. Jie buvo atidėti neribotam laikui. O koncertų organizatoriams iš Ekonomikos atkūrimo fondo dėl pandemijos buvo išmokėta kompensacija.

Štai čia ir prasidėjo epinė kova. Vietiniai "patriotai" pasipiktino, kad pinigai iš valstybės biudžeto atiteko tiems, kas Lietuvoje rengia Rusijos atlikėjų koncertus. Jei būtų kompensuojami atšaukti Andrejaus Makarevičiaus ar kokių nors iš opozicijos artistų, kurie yra "prieš Kremlių", koncertai, tai dar būtų pusė bėdos. Tačiau su Kirkorovu išėjo nesusipratimas. "Patriotai" priminė, kad Filipas su koncertais lankėsi "okupuotame" Kryme. O tai jau, pagal Lietuvos standartus, krypsta į "nusikaltimą žmonijai".

Juk Lietuva iš visos širdies rūpinasi laisve ir demokratija visame pasaulyje. Lietuvos "patriotai" nemiega naktimis — nerimauja, kaip ten Kinijos uigūrai ir vargšai Baltarusijos opozicionieriai? Kaip Aleksejaus Navalno sveikata? O ką kalbėti apie "pavergtus" Krymo totorius! Ir nesvarbu, kad Kirkorovo dainos yra tik apie meilę. Nuvykai į Krymą — nusikaltėlis.

O dar pasinaudojus Kirkorovo šlove galima padaryti sau gerą PR kampaniją. Juk milijonai žmonių žino Rusijos estrados karalių. O kas žino Seimo Lietuvos nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Lauryną Kasčiūną ar Lietuvos užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį? Na, siauras Europos politikų ir valdininkų ratas. O dabar visa Europa pažino draudimo Kirkorovui penkerius metus lankytis Lietuvoje autorius. Laimei, šis draudimas negalioja visose ES valstybese, nes priešingu atveju Lietuvos aktyvistai turėtų platų lauką savo veiklai.

"Viešai Krymo okupaciją pateisinantys atlikėjai neturėtų būti toleruojami nei vienoje demokratiškoje valstybėje. Turime vienareikšmišką poziciją tokių veikėjų klausimu, todėl abejonių dėl Kirkorovo įtraukimo į nepageidaujamų Lietuvoje žmonių sąrašą nekilo", — Lietuvos žiniasklaida cituoja vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, kuriai pavaldus vizas išduodantis Migracijos departamentas, žodžius.

Tiesa, kokiu būdu Kirkorovo koncertai Kryme kenkia Lietuvos, esančios už tūkstančio kilometrų nuo Simferopolio, nacionaliniam saugumui, nė vienas ministras negali paaiškinti.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pabandė. Neva Kirkorovas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai "aneksuotame Krymo pusiasalyje sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus".

Na, suprantama — Ukraina, Rusija, Krymas. O kaip su tuo susijęs Lietuvos nacionalinis saugumas?

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.