Kiaulės ir konservatoriai nejaučia ėdalo saiko

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-01-11 08:59:00, skaitė 1535, komentavo 17

Kiaulės ir konservatoriai nejaučia ėdalo saiko

Kiaulė nejaučia ėdalo saiko. Ėsdama gali ir padvėsti. Žmogus turi saiką, bet ne kiekvienas. Nesenai buvome liudininkais, kaip trisdešimt metų seime trynusi kelnes už didelį atlyginimą konservatorė Irena Degutienė pareikalavo sau pirmo laipsnio valstybinės pensijos ir ją gaus nuo sausio 1 dienos.

Tačiau besaikio rijimo čempionu tapo šios neprisiėdėlių partijos steigėjas Vytautas Landsbergis.

Amžinas konservatorių partijos sąrašinis seimūnas I.Zingeris prieš Naujuosius susirūpino partijos garbės pirmininko Vytauto Landsbergio loviu.

„Šventosios šeimos partija su E.Zingeriu priešakyje eilinį (kelintą jau?) kartą stumia idėją dėl V.Landsbergio pripažinimo valstybės vadovu. Dabar nepasikuklinta tą daryti Laisvės gynėjų dienos proga, prisidengiant žuvusiųjų atminimu, uždarytai tautai pažadant poilsio dieną, duonos ir žaidimų.“ - rašo Algimantas Rusteika ir pažymi, kad „Konstitucinis Teismas seniausiai išaiškino, jog buvusio Atkuriamojo Seimo Pirmininko pareigos negali būti prilyginamos valstybės vadovo statusui.“

Kuklumo jausmas ėdalo saiko nejaučiantiems negresia, bet normaliems piliečiams toks elgesys, kuomet išvirstama į keturkojus, sukelia tik pasišlykštėjimą.

Homeras „Odisėjoje“ aprašo tokį virsmą, kuomet žmonės tampa kiaulėmis. Tai nutiko Odisėjo bendražygiams burtininkės Kirkės valdose. Mes gi sausio 13 dienos išvakarėse stebime, kaip kiaulėmis virsta konservatorių partijos patriarchai. Ir tai ne Homero metafora, o Lietuvos realybė.

Gal gi jaunimas prilaikys šitą partijos nukiaulėjimą? Duok, Dieve!