Nesimptominės kovidorazmo aukos

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-11-30 19:03:00, skaitė 1233, komentavo 18

Nesimptominės kovidorazmo aukos

 Kovidorastinė era atėjusi į Lietuvą 2020 metų kovą, priklausomai nuo konteksto vadinama tai epidemija, tai pandemija įgauna jau ne tik banalios kasmetinės gripo lygio epidemijos bruožus. Kovidorazmas įgauna masinės isterijos ar psichozės bruožus nepriklausomai nuo geografinės padėties, rasės ar etnoso mentaliteto. Matyt kelis dešimtmečius trukęs masinis pasaulio gyventojų debilinimas televizijos ir fake news - buvusios žiniasklaidos - pagalba davė itin gerus rezultatus. Atsiradus internetui, atpigus ir masiškai paplitus kompiuteriams bei mobiliems įrenginiams šis procesas įgavo sniego lavinos pagreitį. Televizija degradavo iki reklaminio bukleto, bukos melo propagandos ar geriausiu atveju - geltonosios spaudos lygio. Lietuvoje yra likęs vienas kitas spaudos leidinys kurį dar galima paimti ir skaityti. Aš jau patylėsiu apie internetinius portalus ir socialinius tinklus - geresnę terpę augintis naudingus idiotus sunku įsivaizduoti.

Matyt jau nebetoli tas laikas kada dėl namordnikų nedėvėjimo suliepsnos inkviziciniai laužai, bus atgaivinta teisėjo Linčo praktika, atkurti nacistiniai konclageriai ir zonder-komandos šaudančios namodrnikų priešininkus.

Dėl kovidorastinio namordniko dėvėjimo ar nedėvėjimo žmonės pradėjo ne tik, kad ginčytis, keiktis, stukalinti vienas kitą ar muštis bet ir žudyti kitus žmones.

Štai šiame video išprotėjusi ar isterikė boba nenori įleisti į laiptinę kaimynės su vaikais nes jie be namordniku.

Isterijos ar šizofrenijos priepuolio ištikta boba:

Tragedija įvyko lapkričio 17 dieną, pranešė vietinė VRM atstovas. Tą dieną 53 metų Leningrado srities Murino miesto gyventojas iš verslo vakarėlio grįžinėjo namo autobusu ir galėjo būti girtas. Jam nepatiko tai , kad du keleiviai nedėvi namordnikų ir jis padarė pastabą vyrui ir moteriai be jų. Vienas iš keleivių į prašymą kažką atsakė ir tai peraugo į konfliktą. Murino gyventojas, atsakydamas į tai, smogė vyrui į galvą - tada tas   peršoko per sėdynę ir nusivijo skriaudiką. Vyras bandė pabėgti, tačiau buvo pavytas ir gavo smūgį peiliu į nugarą, praneša regioninis tyrimų komitetas. Peiliu smogęs pilietis bandė, pasak liudininkų, apsimesti pagalbą teikiančiu praeiviu, tačiau buvo demaskuotas šalia esančios kavinės darbuotojų. Auka mirė nuo patirtų sužalojimų.

Video apie šį įvykį:

Ginčas dėl namordniko USA taip pat baigėsi tragedija. Gegužės 1 d. Flinte, Mičigane, 43 metų parduotuvės „Family Dollar“ apsaugos darbuotojas Kelvinas Miunerlinas padarė pastabą pirkėjai Šarmel Tig, kurios dukra parduotuvėje buvo be namordniko, „The New York Times“ pasakojo Dženesi apygardos prokuroras Deividas Leitonas.

Atsakydama, Tig apšaukė vyrą ir spjovė jam į veidą. Apsaugos atstovas paprašė pardavėjos neaptarnauti šitos amerikietės. Atsakydama į tai moteris pasiskundė 44 metų sutuoktiniui Lariui E. Tigui - jis į konflikto vietą atvažiavo su savo 23 metų sūnumi Ramonijum T. Bišopu.

Jaunas vyras šovė sargui tiesiai į galvą, dėl ko tas mirė.  Laris ir Bišopas Tigai buvo areštuoti. Jiems abiem buvo pareikšti įtarimai dėl tyčinio nužudymo.

Panaši istorija nutiko Kanadoje. Ten, liepos 16 d., Mindeno mieste, policininkai nušovė 73 metų vyrą, kai jis atsisakė užsidėti namordniką prekybos centre, pranešė leidinys „The Mirror“.

Tą dieną pagyvenęs vyras užpuolė prekybos centro darbuotoją paprašytas laikytis sanitarinių-epidemiologinių saugumo priemonių. Liudininkai išvarė kanadietį iš parduotuvės, tačiau jis įlipęs į savo automobilį bandė nutrenkti darbuotojus, o po to - pabėgti iš įvykio vietos.

Nepaisant to, policija susekė niekadėjo automobilį ir atvyko į jo namus. Tarp pensininko ir saugumo pajėgų kilo tampymasis, dėl kurio teisėsaugos pareigūnai panaudojo ginklus. Nuo patirtų sužalojimų vyras mirė ligoninėje.

Mirtinas konfliktas dėl namordniko įvyko ir Prancūzijos mieste Bajonoje. Liepos 5 dieną 58-erių autobuso vairuotojas Filipas Monguijo važiavo savo maršrutu. Vienoje iš stotelių į transportą įlipo penkių žmonių kompanija, laikraščiui „Le Parisien“ pasakojo šaltinis iš jėgos struktūrų.

Vairuotojas priminė piliečiams apie reikalavimą dėvėti namordnikus, tačiau jie ignoravo pastabą. Prasidėjo ginčas - kompanija užpuolė vyrą ir ėmėsi jį daužyti kumščiais bei spardyti.  Po to užpuolikai pabėgo iš įvykio vietos.

Vairuotojas mirė nuo daugybės sužalojimų ligoninėje. Užpuolikams jau pareikšti kaltinimai - tyrimas jų tapatybių neatskleidžia. Bajonos meras Klodas Olivas išpuolį pavadino „barbarišku“ ir pareiškė, kad miesto valdžia apsaugos autobusų vairuotojus.

Lietuvoje nėra kažkokia išskirtinė situacija. Kol kas dar negirdėti, kad kažkas kažką būtų užmušęs dėl namordniko, bet naudingų idiotų dalijančių savo pastabas ir patarimus tikrai netrūksta. Pats esu ne kartą tą matęs. Ir čia tik laiko klausimas kada kada išgirsime žinią apie pirmą kovidorastinę auką užmuštą dėl namordniko nedėvėjimo. O gal….

Čia aš pacituosiu, gal ne visai tiksliai,  vieną posakį, priklausantį labai įžymiam patriarxui -

O kas galėtų paneigti, kad tai jau nėra įvykę, tik kruopščiai slepiama?