Paryžiaus policija vaikė protestuotojus naudodama „demokratines“ ašarines dujas ir vandens patrankas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pary... 2020-11-18 15:15:00, skaitė 345, komentavo 0

Paryžiaus policija vaikė protestuotojus naudodama „demokratines“ ašarines dujas ir vandens patrankas

<>

Vakar šalia Prancūzijos nacionalinės asamblėjos (parlamento žemųjų rūmų) įvyko demonstracija prieš „visuotinio saugumo“ įstatymo projektą.

Teisėsaugininkai Paryžiuje panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas po antradienio vakaro susirėmimų protestuose, pranešė BFMTV.

Vakar šalia Prancūzijos nacionalinės asamblėjos (parlamento žemųjų rūmų) įvyko demonstracija prieš „visuotinio saugumo“ įstatymo projektą, joje dalyvavo keli šimtai žmonių. Jie priešinosi šio įstatymo 24 straipsniui, kuris, jų nuomone, pažeistų informacijos laisvę. Jame numatyta bauda arba laisvės atėmimas vieneriems metams už „veido atvaizdo ar kitų dalių, kurios leistų atpažinti policininką ar žandarą“, išplatinimą.

Numatoma, kad bausmė už nuotraukų platinimą turėtų būti taikoma, jei užpuolikų tikslas yra „kėsintis į fizinį ar psichinį teisėsaugos pareigūno vientisumą“. Žurnalistų sąjungos ir žmogaus teisių aktyvistai mano, kad ši nuostata neleis žurnalistams ir paprastiems piliečiams filmuoti policijos pareigūnus ir, pavyzdžiui, užfiksuoti policijos smurto veiksmus. Todėl jie paragino dalyvauti protesto akcijoje.

Pasak kanalo šaltinio policijoje, žiaurūs teisėsaugos pareigūnų ir protestuotojų susirėmimai įvyko vakare, jau pasibaigus veiksmams. Tarp protestuotojų buvo geltonųjų liemenių judėjimo atstovai, kairiųjų organizacijų aktyvistai ir studentai.

Pranešama, kad kai kuriuos policijos pareigūnus užpuolė radikalūs protestuotojai. Reaguodami į tai, sargybiniai naudojo vandens patrankas ir ašarines dujas. Jų tikslas buvo išsklaidyti protestuotojus, tarp kurių buvo daug jaunų žmonių, susijusių su vandalizmu, pranešė kanalas.

Policija sulaikė kelis žmones, žala nustatoma. Protestuotojai pasišalino iš Nacionalinės asamblėjos teritorijos apie 21:00–21:30 vietos laiku, po to padėtis buvo rami.

SN inf.