Vytautas Landsbergis pasidalino dvejomis nuotraukomis

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/vyta... 2020-09-29 17:37:00, skaitė 1300, komentavo 0

Vytautas Landsbergis pasidalino dvejomis nuotraukomis

Socialiniame tinkle Facebook, Vytautas Landsbergis pasidalino dvejomis nuotraukomis su prierašais. Vienoje iš nuotraukų, kuria pasidalino Vytautas Landsbergis, matosi du muzikantai – Vytautas kartu su grupės Antis vokalistu Algirdu Kaušpėdu, besivažinėjantys su keturračiu.

Vienoje iš nuotraukų, kuria pasidalino Vytautas Landsbergis, matosi du muzikantai: vienas iš jų pats Vytautas kartu su grupės „Antis“ vokalistu Algirdu Kaušpėdu. Vytautas pašmaikštavo ir prie nuotraukos užrašė: „Ką dar užgrobus?“

Kita jo nuotrauka vertingesnė. Joje matyti vokiškos markės automobilis Mercedes 560 SEL su užrašu ant bagažinės „LANDSBERGINIS“. Apie pirmąją nuotrauką kalbėti daug neverta – tai tiesiog du vienodų politinių pažiūrų muzikantai. Tačiau apie antrąją nuotrauką vertėtų kai ką priminti. Vytautas prie šios nuotraukos parašė: „Klanas siaučia“.

1990 m. kovo 11 d. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę ir Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininku tapus Vytautui Landsbergiui, valstybės garažą sudarė tarybinės „Čaikos“. Atkovojus nepriklausomybę nuo tarybų sąjungos, važinėti tarybiniais automobiliais yra „ne lygis“.

Į pagalbą atskubėjo Vokietija. Daugelis turbūt jau žinote, kad Žemkalniais gimę ir Landsbergiais persivadinę jie anuomet bandė įtikti vokiečių okupantams. Kaip visi matome ir žinome, iki šiol Žemkalniai tebėra persivadinę į Landsbergius (suvokytinta).

Tuometinis Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Gottfriedas Albrechtas pasistengė, kad vyriausybės garažą papildytų Mercedes markės automobiliai. Vieno pokalbio su ambasadoriumi metu išėjo kalba apie tai, kad reikia ne tik kalbėti Vakarietiškai, bet ir rodyti ženklus, kad čia jau nebėra Tarybų sąjunga.

Tuomet autovežiu iš Vokietijos buvo atgabenti du Mercedes 560 SEL šarvuočiai. Vienas Vytautui Landsbergiui, kitas – Gediminui Vagnoriui (tuometiniam premjerui).

Tuometiniais mersedesais važinėjo žinomi Vokietijos politikai. O nusprendę pakeisti juos naujesniais, padovanojo Lietuvai. Būtent nuo to laiko Lietuvoje šios markės automobiliai imti vadinti „Landsberginiais“. Šiuo šarvuočiu Vytautas Landsbergis buvo vežiojamas 1991-1993 m.

Vytautą Landsbergį vežiojęs 1982 metais pagamintas šarvuotas automobilis šiuo metu eksponuojamas Energetikos ir technikos muziejuje.

BV inf.