V. Pranckietis: Lietuva, kaip ir visa ES, nepripažįsta A. Lukašenkos išrinktuoju Baltarusijos prezidentu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/v-pr... 2020-09-22 11:23:00, skaitė 1213, komentavo 7

V. Pranckietis: Lietuva, kaip ir visa ES, nepripažįsta A. Lukašenkos išrinktuoju Baltarusijos prezidentu

LR Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis (aktinidijų auginimo specialistas) teigia, kad Lietuva, kaip ir visa ES, nepripažįsta A. Lukašenkos išrinktuoju Baltarusijos prezidentu. Kyla klausimas: kada ir kokių balsavimu Lietuva nusprendė nepripažinti A. Lukašenkos išrinktuoju prezidentu?

Gal V. Pranckietis mano, kad Lietuva tai saujelė politikų, kurie gali sau leisti vadinti Lietuva? V. Pranckietis pamiršo, kad Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai.

Rugsėjo 22 d., 14.15 val. Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva įvyks nuotolinis Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) parlamentų pirmininkų susitikimas. Virtualaus susitikimo metu bus aptarti nacionalinių parlamentų sprendimai, skirti atitinkamai reaguoti į Baltarusiją krečiančią situaciją, susidariusią po suklastotų š. m. rugpjūčio 9 d. Baltarusijos prezidento rinkimų. Prie susitikimo nuotoliniu būdu prisijungs ir Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos atstovė, buvusi kandidatė į šalies prezidentus Sviatlana Cichanouskaja.

„Lietuva, kaip ir visa ES, nepripažįsta A. Lukašenkos išrinktuoju Baltarusijos prezidentu. Tuo tarpu Baltarusijos žmonėms nepaliaujant protestuoti, A. Lukašenka savo veiksmais pasirinko dar labiau eskaluoti susidariusią situaciją. Dėl to šiandien itin svarbu yra kuo platesnė Europos šalių visuomenių parama. Mes siekiame, kad esama situacija būtų sprendžiama tik dialogu su pilietine Baltarusijos visuomene, kuriai atstovauja Koordinacinė taryba“, – teigia Lietuvos parlamento vadovas.

Egidijus Paulauskas