Sočyje įvyko A. Lukašenkos ir V. Putino susitikimas, kuriame diskutuota apie sąjunginę Baltarusijos ir Rusijos valstybę

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/socy... 2020-09-15 09:31:00, skaitė 1136, komentavo 0

Sočyje įvyko A. Lukašenkos ir V. Putino susitikimas, kuriame diskutuota apie sąjunginę Baltarusijos ir Rusijos valstybę

Lietuvos politikai padarė viską, kad Baltarusija ir Rusija pagaliau galėtų paskubinti ir užbaigti, jau senai pradėtą sąjunginės valstybės kūrimą. Iki šiol Baltarusijos flirtavo su Rytais ir Vakarais, po rinkimų bandant suorganizuoti Baltarusijoje revoliuciją, Aleksandras Lukašenka galutinai suprato, kad su Vakarais reikia nutraukti flirtavimą ir atsigręžti į savo didįjį brolį – Rusiją.

Rugsėjo 14 d. Rusijos kurorte Sočyje esančioje rezidencijoje „Bočiarovo upelis“ daugiau nei keturias valandas vyko Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas pagal formatą „vienas prieš vieną“.

A. Lukašenka, susitikimo metu kalbėdamas apie prasidėjusias bendras Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Slavų brolybė“, pabrėžė, kad šalys neprivalo nieko atsiklausti dėl šių pratybų.

Pasak V. Putino, Baltarusija – artimiausia sąjungininkė. Artimiausiu metu Rusija Baltarusijai suteiks 1,5 mlrd. dolerių kreditą.

Pasak A. Lukašenkos, bet kokio bendravimo tarp valstybių pagrindas yra ekonomika. Jis pažymėjo, kad 10 mln. žmonių Rusijoje dirba įmonėse, susijusiose su Baltarusija. 48 proc. savo produkcijos Baltarusija tiekia Rusijai.

Kremliaus spaudos tarnyba dar prieš susitikimą pranešė, kad Sočio derybose daugiausia dėmesio bus skiriama pagrindiniams Rusijos ir Baltarusijos strateginės partnerystės santykių plėtojimo klausimams.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas didelio masto bendrų projektų įgyvendinimui prekybos ir ekonomikos, energetikos, kultūros ir humanitarinės srityse bei integracijos procesų plėtojimo sąjunginės valstybės perspektyvoms, – pranešė TASS

Ekspertai.eu, RT ir TASS inf.