Politinis šizo tęsiasi: valdžia spjauna ant lietuvių, kad pamaloninti svetimos valstybės studentus

Autorius: Marius Jonaitis Šaltinis: https://www.facebook.com/mariu... 2020-08-21 12:30:00, skaitė 2159, komentavo 12

Politinis šizo tęsiasi: valdžia spjauna ant lietuvių, kad pamaloninti svetimos valstybės studentus

Vilniaus universitetas (VU) ketvirtadienį pranešė siūlysiantis baltarusių studentams nemokamas studijas

Studijų kaštais bus kompensuojami universiteto, o gabiausi kas mėnesį gaus 200 eu. Daugiau galite perskaityti čia: https://www.lrytas.lt/…/vu-baltarusiams-studentams-siulys-…/

Na, aš esu Lietuvos pilietis, moku mokesčius ir išlaikau tas „švietimo“ institucijas. Pats mokėjau už savo studijas, nes mokiausi ištęstiniu būdu kadangi dirbau. Taip pat žinau daug tokių pačių Lietuvos piliečių kurie dirba ir mokosi bei moka už savo studijas.

Ir štai šiandien mes sužinome, jog tos institucijos kurios verkia neturinčios pinigų, moka centus, skambiai įvardindamos tai stipendijomis, vietiniams studenčiokams kažkaip randa pinigų užsienio (net ne ES šalių) studentams.

Eilinį kartą prioritetu pasirenkamas ne vietinis, čia gyvenantis, dirbantis ir mokantis arba dar mokėsiantis mokęsčius pilietis, bet pagal politinę konjuktūrą mielas užsienietis.

Realiai mąstant čia yra grubaus mąsto diskriminacija tautiniu pagrindu. Išskiriant vieną tautinę grupę iš kitų. Ankščiau taip protegavo ukainiečius (ypač karo akademijoje) dabar - baltarusius.

Jeigu Lietuvoje dar yra save gerbiančių moksleivių ir studentų bei jas bent kažkiek bandančių atstovauti organizacijų tai jos turėtų kelti triukšmą ir kelti ant šakių VU valdžią.

Na o visi likę galim eilinį kartą įsitikinti kas Lietuvoje prioritetai: Tai gali būti bet kas (pagal politines simpatijas), bet tik ne čia gyvenantys ir dirbantys piliečiai.

Apie ką mąstom, žmonės?