Kiršintojų ir provokatorių Lietuvos žydams nereikia. Kada taip nutiks D.Katzo šutvei?

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2015-08-17 11:34:43, skaitė 6156, komentavo 0

Kiršintojų ir provokatorių Lietuvos žydams nereikia. Kada taip nutiks D.Katzo šutvei?

Panašu, kad Lietuvos žydų bendruomenė po truputį apsivalo nuo visokių kontroversiškų veikėjų.

Po sukelto antilietuviško skandalo pasaulio spaudoje iš Vilniaus rabino pareigų penktadienį atleistas iš Rusijos kilęs Izraelio rabinas Ch.Buršteinas. (Vilniaus žydai atsisakė Lietuvą dergiančio rabino Chaimo Bursteino paslaugų).


Chaimas Buršteinas - ištikimas judaizmo ideologijos platintojas

„Ch.Bursteino teiginiai ir puolimas yra iššūkis Lietuvos žydų bendruomenei, kurią jis bando provokuoti ir kiršinti. Kiršinti ne tik tarpusavyje, bet tikėtis, kad Lietuvos Vyriausybė imtų ja nepasitikėti. Kokių tikslų jis siekia, galima tik spėlioti...“, – šią savaitę išplatintame pranešime teigia Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

„Straipsnių prieš Lietuvos žydų bendruomenę ir jos pirmininkę iniciatorius Ch.Buršteinas klaidina skaitytojus, pateikdamas neteisingą informaciją. Lietuvos žydų bendruomenė – ne prisitaikėliai, kurie pamina savo tradicijas ir kultūrą, o šiuolaikiniai Europos piliečiai, norintys sugyventi toje valstybėje, kurioje gyvena“, – tvirtina ji.

Chaimo Burshteino FB sienoje verda rusakalbės diskusijos, kaip nuversti adv.F.Kukliansky nuo Lietuvos žydų bendruomenės vadovės sosto ir pakeisti lengviau valdoma persona, tolimesne nuo Lietuvos ir jos žydų interesų.

Panašu, jog sąmokslininkų veikla bus vykdoma kuriant alternatyvią LŽB struktūrą - "Комитет развития еврейской религиозной жизни в Литве / Žydų religinio gyvenimo plėtros Lietuvoje komitetas" (http://yachad-lita.eu/).

Tikiuosi, adv.F.Kukliansky pasinaudos dėkinga proga ir atsiribos bei atsikratys sąsajų su dar kontroversiškesniu veikėju, užsiimančiu antilietuviška veikla - Dovidu Katzu ir jo šutve.

Nes tai dar vienas svarstis ant kojos, tempiantis LŽB į konfrontacijos bei priešiškumo gelmes.