Smurtautojas Sigitas Martinavičius lieka nuteistas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/smur... 2020-07-10 12:18:00, skaitė 1214, komentavo 0

Smurtautojas Sigitas Martinavičius lieka nuteistas

Verslininku save vadinantis garsusis skandalistas Sigitas Martinavičius, dėl smurto sutuoktinei, lieka pripažintas kaltu. Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė nukentėjusiosios Natalijos Martinavičienės ir jos atstovo, taip pat nuteistojo Sigito Martinavičiaus kasacinius skundus.

Pirmosios instancijos teismo nuosprendžiu S. Martinavičius buvo nuteistas dėl keturių smurtinių veikų prieš savo sutuoktinę N. Martinavičienę. Apeliacinės instancijos teismas pakeitė pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir S. Martinavičių dėl trijų veikų išteisino, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Kasaciniais skundais nukentėjusioji ir jos atstovas prašė panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį ir palikti galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, nuteistasis – panaikinti abiejų instancijų teismų sprendimus ir jį išteisinti, nes nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, arba atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo mažareikšmiškumo.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad apeliacinės instancijos teismas nepadarė kasaciniuose skunduose nurodytų įrodymų tyrimo ir vertinimo reikalavimų pažeidimų, tinkamai taikė baudžiamąjį įstatymą, dėl to nėra pagrindo konstatuoti, kad bylą nagrinėjant apeliacine tvarka teisėjų kolegijos priimtas nuosprendis yra neteisėtas ir nepagrįstas. Byloje teismai teisingai nenustatė pagrindų S. Martinavičių atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo mažareikšmiškumo.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra vienintelis kasacinis teismas įsiteisėjusiems bendrosios kompetencijos teismų sprendimams peržiūrėti. Kasacinio teismo pagrindinė paskirtis – užtikrinti vienodą bendrosios kompetencijos teismų praktiką valstybėje. Į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą atrenkamos tik sudėtingiausios ir reikšmingiausios teismų praktikai bylos. Remdamasis procesą reglamentuojančiais įstatymais, kasacinis teismas, neperžengdamas kasacinio skundo ribų, patikrina apskųstus sprendimus teisės taikymo aspektu.

Daugiau informacijos galite rasti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo interneto svetainėje http://www.lat.lt (bylos Nr. 2K-178-511/2020).

BV inf. pagal lat.lt inf.