Europa turėtų būti papildyta nauju pabėgėlių antplūdžiu

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/europa... 2020-02-28 12:14:00, skaitė 776, komentavo 4

Europa turėtų būti papildyta nauju pabėgėlių antplūdžiu

Pabėgėliai iš Sirijos eina į Europą. Nuotr. i2.wp.com

Šimtai migrantų Turkijoje plūstelėjo į pasienio regionus Europos link, pasirodžius pranešimams, kad Turkijos valdžia „atidarė vartus“, skelbia naujienų agentūra DHA.

Dienraštis „Sabah“ pranešė, kad sprendimas „atverti vartus pasienyje“ buvo priimtas po ketvirtadienį skubiai sušaukto pasitarimo, kuriam pirmininkavo Redžepas Tajipas Erdoanas (Recep Tayyip Erdoğan).

Apie žmonių judėjimą pranešta kitą dieną po to, kai Sirijos šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje per aviacijos smūgį, dėl kurio kaltinamos Damasko pajėgos, žuvo 33 turkų kariai.

Turkija, jau yra suteikusi prieglobstį maždaug 3,6 mln. pabėgėlių sirų, bijo naujo žmonių antplūdžio, o šalies visuomenėje auga nusistatymas prieš migrantus.

R. T. Erdoanas dar praėjusių metų pabaigoje yra grasinęs atverti vartus į Europą, siekdamas didesnės tarptautinės pagalbos. Jei tos pagalbos nebus, Turkija pasienyje nebestabdys pabėgėlių, norinčių keliauti į Europą.

Ekspertai.eu primena, kad pabėgėlių klausimas Lietuvoje taip pat susiduria su didelėmis problemomis. Mūsų valstybė niekaip neįvykdo nustatytos pabėgėlių priėmimo normos, nes mažiausiai pusė atvežtų pabėgėlių iš Lietuvos pabėga dėl skurdžių gyvenimo sąlygų.

PAPILDYTA

Turkijos valdžią dėl susiklosčiusios situacijos Sirijos Idlibo provincijoje į pagalbą ketina kviesti NATO. Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius situacijos kol kas nekomentavo.