Šeimynėlė iš tolerantiškos ateities! Jokios transhomofobiškos siaubo pasakos neprilygsta genderinei realybei

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://plus.google.com/u/0/11... 2015-06-05 11:51:47, skaitė 3427, komentavo 0

Šeimynėlė iš tolerantiškos ateities! Jokios transhomofobiškos siaubo pasakos neprilygsta genderinei realybei

Skaičiau šią Londone nutikusią graudžią šeimyninę dramą - ir krapščiausi pakaušį. Taip supinti personažus į vieną siužetą nesugebėtų net meksikietiškų serialų scenaristai.

Būtina skaitymui fantastiška istorija, aiškiai parodanti - kokio tipo "šeimas" Lietuvoje bando brukti įvairaus plauko tolerancijos diegėjai.

Taigi, preambulė ir veikiantys asmenys - tolerantiško tipo šeimos nariai:
------------------

Prieš dešimt metų dvi vienalytę šeimą sukūrusios lesbietės - Rachel ir Helen nutarė, kad joms reikia vaiko. 

Tam buvo pasitelktas pažįstamas gėjus, sutikęs tapti spermos donoru. Po dirbtinio apvaisinimo lesbietė Rachel pagimdė mergaitę, kurią pavadino Alice. 

Deja, kai mergaitei sukako trys metukai, jos mamos išsiskyrė. Ir kadangi biologinei mamai, t.y. Rachel buvo diagnozuota šizofrenija, vaiką globoti ėmėsi funkcinis tėtis, t.y. lesbietė Helen. 

Kuri ilgai netrukus susirado naują širdies draugę. Tiksliau, tokį lyg ir... draugą. 

Mat ta naujoji draugė - irgi  netradicinė moteris - turėjo svajonę tapti... vyru. Užsivadinusi Matthew, transseksualė rėdėsi vyriškais rūbais ir saujomis rijo hormonus, siekdama kūno transformacijos. 

Septynis metus lesbietė Helen, jos buvusios žmonos Rachel dukra Alice ir išorinį vyro pavidalą įgijęs transeksualas Matthew gyveno, kaip laiminga šeima. 

Tuo pat metu mergaitė bendraudavo ir su biologiniais tėvais - šizofrenike-lesbiete Rachel ir homoseksualiu spermos donoru bei jo partneriu. 

Taigi, meilės ir artimųjų dėmesio nuo autizmo kenčiančiam vaikui nestigo. Tik tas dėmesys buvo gal kiek savotiškas.

Kaip teigia Helen, suvyriškėjęs transseksualas Matthew versdavo Alice rengtis berniukiškais drabužėliais ir drausdavo žaisti mergaitiškais žaislais. Pasėkoje mergaitė net buvo pradėjusi vadinti save berniuku, vardu Daniel.

Prisirijęs hormoninių preparatų psichiatrinių problemų turintis Matthew taip pat morališkai ir fiziškai smurtaudavo pačios Helen atžvilgiu. 

Vienžo, tolerantiškos šeimos idilija ilgai netruko. Prieš du metus buvusi moteris Matthew paliko savo lesbietę žmoną Helen su Rachel vaiku ir išėjo gyventi pas kitą. 

Tik šį kartą jau pas... vyriškos lyties sugyventinį. Vardu James. 

Du metus Matthew ir James gyveno laimingi, kaip jaunavedžiai. Kol ir jiems iškilo poreikis turėti vaiką.

Tada transseksualas Matthew prisiminė, kad šešis metus jis buvo lyg ir savotiško tėčio vadmenyje tuometinės sugyventinės Helen podukros Alice atžvilgiu. 

Tuo pagrindu jis padavė ieškinį į teismą ir pareikalavo, kad jam ir jo sugyventiniui būtų suteikta teisė reguliariai vestis devynmetę mergaitę į savo namus su nakvynėmis. 

Girdi, Alice atžvilgiu Matthew yra tapęs socialiniu ir psichologiniu tėčiu. Tame jį karštai palaikė jo sugulovas James'as.

Deja, kiti tos savotiškos, bet labai tolerantiškos šeimos nariai su tuo nesutiko. 

Tiek lesbietės - nuo autizmo kenčiančią mergaitę auginanti ir negalią turinti Helen bei  biologinė Alice motina Rachel, tiek gėjai - spermos donoras-biologinis Alice tėvas ir jo partneris griežtai prieštarauja, kad kelis metus socialinio tėčio vaidmenį atlikęs transeksualas-eksmoteris  Matthew ir jo dabartinis vyras bendrautu su devynmete mergaite ir vedžiotusi ją į savo namus nakvynėms.

- Alice turi visus artimuosius, kurių jai reikia, - teisme pareiškė Helen.  Papildomi tėčiai - ir dar tokie savotiški - jau būtų perteklius. 

Teismas buvo linkęs pritarti homoseksualiai tolerantiškos šeimos pusei - biologinių tėvų, spermos donorų ir globėjų pului. Transseksualas ir jo vyras liko it musę kandę. 

Teisėjas Clifford Bellamy pareiškė, jog transseksualo Matthew įsikišimas į mergaitės gyvenimą tik pablogins ir taip sudėtingą jos šeimyninę stuaciją bei gali pakenkti jos sveikatai. Anot jo, fantasmagoriška Alice istorija iliustruoja vieną iš  tolerantiškos šeimos formavimosi variantų.

- Šiuolaikinis šeimyninis gyvenimas gali būti labai sudėtingas, - pasigraudeno teisėjas. 

----------------- 
Na, ir ką dar galima būtų pridėti prie šios puikios istorijos? 

IMHO, nieko. 

Nebent liūdnai atsidusti dėl transfobijos, būdingos ir kai kurioms gėjų ir lesbiečių grupėms. 

Juk tos mergaitę gimdžiusios ir auginusios lesbietės mamos bei spermos-donoras-tėtis ir jo vyras teisme taip piktai kalba apie transseksualo Matthew pastangas įtikinti mažąja Alice, kad ji yra berniukas Daniel, tarsi tame būtų kažkas blogo?

Nors tai juk visiškai normalu. 

Gi kalbame apie 3-7 metukų mergaitę, kuriai reikia padėti atrasti savo genderį. Taigi tame yra kiekvieno tolerantiško žmogaus pareiga. 

Argi ne?