JAV okupuotos Ukrainos provokacija prieš Rusiją Kerčės sąsiauryje

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: http://jonaskovalskis.com/2018... 2018-11-28 12:12:35, skaitė 783, komentavo 1

JAV okupuotos Ukrainos provokacija prieš Rusiją Kerčės sąsiauryje

Suėjo 5 metai, kai JAV, mažoji ir bjauri britaškė bei “laisvosios” JAV kolonijos, ES šalys įvykdė valstybinį perversmą Ukrainoje. (Kaip Vakarų kolonizatoriai įvykdė šį tarptautinį nusikaltimą, skaityti čia –

Ukraina 2014 metai: vieno perversmo istorija

Kai anglosaksų kolonizatoriai kokioje nors šalyje įvykdo spalvotą revoliuciją, maidaną, arabų pavasarį, sąjūdį, į valdžią paprastai atveda labiausiai degradavusius šios šalies veikėjus, kurių vienintelis išlikimo valdžioje ir apskritai gyvais šioje žemėje garantas yra nacionalinių tos šalies interesų išdavystė, vietinių gyventojų terorizavimas, skaldymas, masinės sąmonės militarizavimas metropolijos interesams ginti, savo valstybės suvereniteto pardavimas užsienio kolonizatoriams. Tokia valstybė kompradornių elitų yra sąmoningai padaroma bevaliu įrankiu JAV,JK konkistadorų agresijose prieš laisvas, suverenias demokratiškas valstybes. Tokios valstybės elitai gyvena šia diena, grobia ir naikina tautos sukurtą turtą ir egzistuoja tik tam, kad , sunaikinti  tos valstybės piliečius pagal Vakarų kolonizatorių planą. Lėtai, visokių ilgamečių valstybės institutų – pirmiausia šeimos, socialinių grupių, patriotinių organizacijų, tradicijų, etninės savimonės, šalies istorijos, kalbos – naikinimo programų pagalba, arba greitai – metant vakarietiškos melo propagandos apkvailintus kolonijos gyventojus į savižudišką karą prieš Vakarų geopolitinius priešininkus.

Ukrainoje po JAV, JK, ES įvykdyto 2014-02-22  perversmo, į valdžią buvo atvesti rinktiniai niekšai ir padugnės – nacistai, nacionalistai, radikalai, fašistai, kuriems vadovauja tautos, kuri niekada dėl nieko nekalta, tačiau yra visada visur skriaudžiama ir iš visur vejama, atstovai. Būtent pastarieji ir išvogė visą kažkada  buvusios turtingiausios TSRS respublikos turtą, nusiaubė ekonomiką, praskolino šalies ateitį dešimtmečiams į priekį, o nuskurdintą tautą pasiuntė mirtį kare prieš brolišką Rusiją. Ukraina tapo buku, paklusniu įrankiu Vakarų kolonizatorių rankose ir , elitui pardavus tautos interesus, buvo mesta į karą prieš Rusiją. Visus šiuos 5 metus ukrainiečiai, lyg zombiai, Vašingtono nurodymu atkakliai kasasi sau kapo duobę ir yra maitinami Vakarų propagandos svaigalais, neva, jie kaunasi už savo laisvę su “agresore” Rusija. Visus šiuos metus fašistinės ideologijos pripumpuoti Ukrainos nacionalistai Vašingtono nurodymu vykdo karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui, provokacijas prieš savo tautiečius, rusus ir ypatingai Rusiją. Kai tauta praranda savo interesus, ji tampa trašomis Vakarų kolonizatorių interesams.

2018-11-25 JAV nurodymu ir tiesioginiu tarptautinio  nusikaltėlio Ukrainos marionetinio prezidento P.Porošenko (Valcmano) įsakymu trys Ukrainos (beveik trečdalis šios bananų respublikos karinių jūrų pajėgų) laivai – 2 šarvuoti “Giurza” klasės kateriai “Nikopolj” ir “Berdiansk”  ir stambaus kalibro kulkosvaidžiais ginkluotas buksyras “Jana Kapa” – neteisėtai įplaukė į Rusijos teritorinius vandenis ir plaukė kursu strateginę reikšmę turinčio Rusijos objekto – Krymo tilto – link. Į Rusijos pakrantės apsaugos laivų prašymus – užmegzti radijo ryšį, palikti Rusijos teritorinius vandenis, sustoti laukimo zonoje neutraliuose vandenyse, pateikti prašymą kirsti Kerčės sąsiaurį, kaip to įsakmiai reikalauja JTO Jūrų teisės konvencijos 19 ir 21 str. , gauti leidimą ir palaukti atitinkamos apžiūros bei Rusijos locmanų komandos, – neatsakė, pavojingai manevravo Rusijos teritoriniuose vandenyse, kėlė grėsmę laivybai. Rusijos pakrantės apsaugos laivai , ilgai įkalbinėję Ukrainos provokatorius paklusti teisėtiems Rusijos laivų kapitonų reikalavimams, galiausiai panaudojo jėgą ir privertė JAV valdomus provokatorius sustoti. Buvo sulaikyti visi trys neteisėtai kirtę Rusijos teritorinius vandenis Ukrainos laivai ir jų ekipažai, 24 žmonės. Tarp sulaikytų provokatorių 2 Ukrainos saugumo tarnybos, JAV CŽV padalinio, karininkai, kurie ir vadovavo šiai JAV provokacijai. Rusijos jūreivių meistriškumo ir sąmoningumo dėka šio labai pavojingo incidento, dėl kurio visa kaltė tenka Ukrainos aukščiausiai šalies vadovybei, metu pavyko išvengti žmonių aukų, Ukrainos jūreiviai, kuriuos taip neatsakingai į mirtiną pavojų pastatė Ukrainos proamerikietiškas režimas, nenukentėjo,laivai taip pat. Jeigu toks incidentas būtų įvykęs, sakykime,  “šviesiųjų” Jungtinių Amerikos Valstijų teritoriniuose vandenyse, tai dabar jau būtų 3 nuskendę laivai ir 24 žuvę jūreiviai. Pavyzdžiui, Izraelis panašiais atvejais, kai nežinomas laivas įplaukia į Izraelio teritorinius vandenis, pažeisdamas aukščiau nurodytos Jūrų teisės konvencijos nuostatas, laivą užima, laivą nubuksyruoja į savo uostą, visus ekipažo narius suima ir nuteisia,  o patį laivą konfiskuoja. Jeigu laivo užimti jėga nepavyksta, laivas yra atakuojamas ir nuskandinamas. Tokia praktika vadinama teisėta ir pagrįsta reakcija į teritorinių vandenų pažeidimą.

https://russian.rt.com/russia/article/576885-sovbez-oon-incident-kerchenskii-proliv

Ši Ukrainos chuntos provokacija, akivaizdu, buvo suplanuota Vašingtone, kuris niekada nesilaikė tarptautinės teisės. Todėl reakcija į šį proamerikietiško Kijevo režimo išpuolį prieš Rusiją taip pat buvo kruopščiai suplanuota. Nežiūrint į tai, kad yra akivaizdus Ukrainos režimo įvykdyto grubaus tarptautinės jūrų teisės pažeidimo faktas, kurį neginčijamai įrodo Rusijos pateikti rašytiniai, daiktiniai įrodymai, videoįrašai, Ukrainos jūreivių prisipažinimai, kad jie tyčia ir sąmoningai įvykdė provokaciją prieš Rusiją, Vakarų aferistai veikė pagal įprastinę jiems schema – Vakari įvykdė provokaciją, tarptautinį nusikaltimą, sukėlė grėsmę saugiai laivybai, taikai ir saugumui Juodosios jūros regione, dėl Vakarų įvykdyto nusikaltimo prieš Rusiją tie patys Vakarai apkaltino savo agresijos auką Rusiją ir inicijavo plataus mąsto informacinę melo ataką prieš Rusiją, pradėjo diplomatinį spaudimą prieš Vakarų nusikaltimo šiuo atveju auką Rusiją, svarsto naujų neteisėtų sankcijų taikymą Rusijai. Vakarų “demokratų” išsigimimas jau peržengia sveiko proto ribas, o Vakarų kolonizatorių cinizmas beribis. Vakarų masinės dezinformacijos priemonėse kilo suplanuotas, diriguojamas iš JAV, informacinis triukšmas, visi šio Ukrainos proamerikietiško režimo nusikaltimo bendrininkai Vakaruose vėl ėmė pūsti visam pasauliui jau įkyrėjusią iki gyvo kaulo Rusijos “agresijos” dūdą. Kiauktelėjo ir ištikimiausi JAV vasalai Europoje, Lietuvos Dalia ir Linas, visa “patriotinė” pelkė Lietuvoje taip pat išreiškė norą paaukoti savo tautą kare už JAV transnacionalinių interesus su Rusija. “Nuobodu, mergaitės!” (V.Putinas).

Ukrainos nusikaltėlis Porošenko-Valcmanas nedelsiant paskelbė “karinę padėtį” visuose Ukrainos regionuose, kurie yra pasienyje su Rusija, kur piliečių nepasitenkinimas Porošenkos klikos valdymu yra didžiausias ir atitinkamai, Porošenko, kuris vėl nori būti nugalėtoju Ukrainos prezidento pseudorinkimuose, ten neturi šansų laimėti. Vienu šūviu JAV valdoma chunta nušauna kelis zuikius – gauna iš Vakarų palaikymą, gal net ir pinigų Dėdė Semas pamėtės už puikiai įvykdytą kiaulystę, apkvailintus nacių radikalus pasiunčia mirti į Donbasą, nerengia rinkimų tuose regionuose, kur neturi palaikymo, nuskurdintų ir apiplėštų ukrainiečių dėmesį nukreipia nuo realių Kijevo chuntos nusikaltimų ir perkelia jį nesamos Rusijos “agresijos” kryptimi.

Visose Ukrainos karinėse pajėgose paskelbta kovinė parengtis Nr.1. Likusių Ukrainos laivų ekipažai taip pat kovinėje parengtyje. Kol Kijevo “strategai” kuria Blickrygo planus prieš Rusiją,  visi Ukrainos jūreiviai slapta svajoja išplaukti į jūrą, stoti į kovą su Rusijos Juodosios jūros flotile, nedelsiant pasiduoti, sočiai pavalgyti, nueiti į rusišką pirtį ir stoti tarnauti savo istorinės Tėvynės Rusijos laivyne…

Porošenko, panašu, nori pakartoti žinomo Gruzijos aferisto Mišiko Saakašvili kruviną šlovę, kuris , JAV nurodymu, sukėlė 2008-08-08 Gruzijos-Osetijos karą, pražudė daug civilių gyventojų ir savo karių, pastatė savo tautą ir Gruziją į mirtiną pavojų. Lietuvoje jis turi daug pasekėjų, ištikimų JAV vasalų, ir tai yra labai pavojinga visiems – vagys, išvengę atsakomybės už savo nusikaltimus, tampa banditais.

Tai reikėtų žinoti ir suprasti visiems.