Ką priešpastatys Britanija „kietam vyrukui“ Putinui? Klegą iš „Go Ape“ karstynių

Autorius: Stiuartas Heritažas Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/04/ka-p... 2015-04-13 08:12:21, skaitė 4886, komentavo 0

Ką priešpastatys Britanija „kietam vyrukui“ Putinui? Klegą iš „Go Ape“ karstynių

Clegg_Putin.jpg

 

Klausimas apie tai, ką priešpastatyti Vladimirui Putinui, yra viena iš tų kasdienių temų dabartinės rinkiminės kampanijos Didžiojoje Britanijoje metu, daro prielaidą The Guardian apžvalgininkas Stiuartas Heritažas. Putinas mūsų akyse – „pagrindinis 2015-ųjų blogiukas, nepalenkiamas lėlininkas, su kuriuo mūsų sekantis premjeras neišvengiamai bus priverstas susidurti akis į akį“, – rašoma straipsnyje.

Autoriaus nuomone, tie, kas nori vadovauti Britanijai, pradžioj turi įrodyti, jog jiems užteks vyriškumo susiimti su Putinu. „Iki pat trečiadienio partiniai lyderiai nepasiekė šios kartelės“, – sako straipsnio autorius.

Bet iš tiesų, „tarp mūsų visą laiką buvo lyderis, sugebėsiantis suvalgyti Putiną pietums ir padaryti iš jo kaulų dantų krapštuką. Tai paaiškėjo trečiadienį, kai Nikas Klegas nuvyko į aktyvaus poilsio tematinį pramogų parką "Go Ape"“, – teigiama straipsnyje.

Pakanka žvilgtelėti į fotografijas, mano apžvalgininkas.

„Štai Klegas užlipo iki medžio vidurio Eksetere. Tai tikslus Putino apnuoginto iki pusės ir brendančio upeliu britiškasis analogas. Tiesiai tariant, Klegas pasielgė dar labiau įspūdingai. Kiekvieną kartą, kai matome Putino portretus, dvelkiančius vyriškumu laukinės gamtos fone, jis visada apsirengęs kokybiška sukarinta apranga. Klegas sugebėjo praeiti visą virvinį tiltą medžių viršūnėmis apsirengęs įprastomis tamsiai-mėlyno tvido kelnėmis“, – pastebi leidinys.

Klegas – naujas Britanijos herojus, teigia autorius.

„Pasielkime protingai: atiduokime gegužę vyksiančiuose rinkimuose didžiąją daugumą balsų už liberal-demokratus, kad, kada Putinas sekantį kartą įmes kamuolį į žaidimo aikštelę, pasiųsti pas jį Klegą“, – pabaigia autorius. Jis siūlo Putinui ir Klegui parungtyniauti šaudymo iš lanko rungtyje pramogų parke.

sarmatas.lt komentaras:

Stebime anglų spaudos bandymus būsimiems rinkimams reklamuoti liberalų atstovą, o kaip argumentą jo tinkamumui matome pateikiant jį vos ne kaip Vladimiro Putino analogą.  Ironiška, jog pats labiausiai Vakarų nekenčiamas žmogus, rinkimų vajuje pateikiamas kaip sektinas vyriškumo pavyzdys, į kurį lygiuojasi jų lyderiai siekdami populiarumo. Ar yra kur dar žemiau smukti? Ypač matant kas ten lyginama.. apsiraišiojęs atsarginėmis virvėmis Kleggas, stovintis ant virvinio tilto, kurio turėklai siekia juosmenį, (o į jų tarpus vos koją prakištum) atrodo tikrai ypač vyriškai. Tetrūksta Dolce & Gabana kaklaraiščio.

(„The Guardian“, Britanija)
Stuart Heritage

Sarmatai