Skurdo Lietuva, kurioje gera gyventi tik parazitams, nusikaltėliams, niekšams, kompradoriniam elitui

Autorius: Jonas Kovalskis Šaltinis: https://jonaskovalskis.com/201... 2018-08-29 18:41:07, skaitė 917, komentavo 0

Skurdo Lietuva, kurioje gera gyventi tik parazitams, nusikaltėliams, niekšams, kompradoriniam elitui

1990 metų spalvota revoliucija pavadinimu “sąjūdis” turėjo tik vieną tikslą – nacionalistai, kurių vienintelis turinys buvo neapykanta tarybų valdžiai, Tarybų Sąjungai, socializmui bei urvinė rusofobija, garsiai rėkdami apie “laisvą” Lietuvą ir meilę Tėvynei tyliai pavertė Lietuvą JAV kolonija, NATO poligonu, pardavė savo Tėvynę, nacionalinius interesus ir gavo savo Judo sidabrinius. Perfrazuojant žinomą Iljičiaus frazę galima drąsiai sakyti: “Tai, apie ką kalbėjo 1990 metais komunistai – kad Lietuvoje vyksta buržuazinė kontrrevoliucija, kurios tikslas yra atkurti antiliaudinį fašistinį režimą, aptarnaujantį Vakarų tarptautinio kapitalo, JAV kolonizatorių interesus, – ĮVYKO.” Beliko laukti , kol žmonės pagaliau supras landsberginio režimo antliaudinio režimo esmę ir pakils į kovą dėl išsivadavimo iš kapitalizmo, imperializmo, Vakarų kolonijinės priklausomybės jungo…

Skamba kaip TSRS agitacinės propagandos skyriaus buvusio vedėjo Lino Linkevičiaus pasisakymas LTSR laikais? Bet šis politinės gimnastikos asas jau gieda visiškai priešingas giesmes. Tačiau rūsti Lietuvos realybė – valdančio režimo nusikaltimai, totalinis Lietuvos piliečių skurdas, masinė emigracija, depopuliacija, deindustrializacija, politinė korupcija, teroras, represijos – vis labiau ir labiau braunasi net į Lietuvos sisteminės melo propagandos ruporų, tokių , kaip “Lietuvos žinios” pirmus puslapius. Miela žiūrėti, kaip buržuazinė “ekspertė” visais įmanomais būdais bando paslėpti Lietuvos nusikalstamo režimo, landsberginės chuntos nusikaltimus, nieko nekalba apie kapitalizmo sisteminė krizę, nusikalstamą Vakarų kapitalo ir vietinių liokajų nusikaltimus, tačiau nenoromis, žodinės ekvilibristikos sraute yra priversta pripažinti – Lietuva šiuo metu po 30 metų sąjūdiečių siautėjimo tapo humanitarinės katastrofos zona, Lietuvos landsberginė chunta stumia šalį į prarają.

“– Šiuo metu pajamų nelygybė Lietuvoje yra viena didžiausių ES. Šio rodiklio dinamika atspindi socialinius ir ekonominius pokyčius, kurie darė įtaką mūsų šaliai nuo pat nepriklausomybės pradžios. Pirmasis pajamų nelygybės šuolis įvyko dešimtojo dešimtmečio pradžioje, kai Lietuva perėjo prie laisvosios rinkos ekonomikos sistemos. Šio amžiaus pirmojo dešimtmečio viduryje, spartaus ekonomikos augimo laikotarpiu, atotrūkis tarp gaunančiųjų didžiausias ir mažiausias pajamas dar labiau išryškėjo. Globalinės finansų krizės metais pajamų nelygybė vėl padidėjo. Didžiulis pajamų atotrūkis rodo, kad dabartinis gerovės modelis sukuria palankias ekonominio klestėjimo sąlygas tik mažai daliai gyventojų. Ši sistema leidžia turintiesiems didžiausius turtus ir didžiausias pajamas dar labiau praturtėti. Tačiau mažiausias pajamas gaunantys žmonės dėl įvairių struktūrinių priežasčių tokių galimybių neturi.”

Beveik nežiūriu Lietuvos televizijos – siaubingai nuobodu. Bet, jeigu vietoje visokių blablašou, kakilaičio g-taško, muliūtės teisės meluoti, valkatos analinių skausmų, tapino “Vergija – tai laisvė” ir pan. anapusinio pasaulio paralelinės tikrovės liberastinių spazmų laidų, staiga atsirastų tokie realybės šou kaip , pavyzdžiui, “Tapinoidai Magadano anglies kasyklose”, “Konservatoriai. liberalai, socdemai, nacionalistai verčia mišką taigoje”, arba “Lietuvos oligarchai urano kasyklose”, su malonumu pažiūrėčiau, kaip minėti “sėkmingi” patriotai savo darbu užsidirba sau duoną… Tikrai būtų įdomu. Ir neišleisti jų iš tokio šou, kol jie sėkmingai neuždirbs bent milijono su kastuvu, laužtuvu, kirviu, pjūklu. …

 

Problema ne tame, kad negalima pamaitinti visų alkstančių, aprūpinti darbu ir pajamomis visų skurstančių, problema tame, kad turtuoliai negali prisiryti.

https://www.lzinios.lt/lzinios/Lietuva/skurdo-lietuva-gyventi-gera-tik-saujelei/229449