Šalom, Cukerbergai! Ne aš vienas nepatenkintas tavo veikla, Europos parlamentas su manim solidarus, Donaldas Trampas irgi

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2018-05-23 16:01:02, skaitė 647, komentavo 1

Šalom, Cukerbergai! Ne aš vienas nepatenkintas tavo veikla, Europos parlamentas su manim solidarus, Donaldas Trampas irgi

https://1.bp.blogspot.com/-3yExZkbRR4w/WwUq5dNaDVI/AAAAAAAAJ48/4MQAt0uWixYBLEQpGRIgjM77-Lmjyuz7gCLcBGAs/s1600/630x356%2B%25281%2529.jpg

Šiais metais ponas Cukerbergas su manim tiesiog susidorojo, surengė mini „Holokaustą“ mano paskyroms.

Metų pradžioje Facebook ėmė blokuoti dvi mano paskyras, sukūriau trečią ir ėmiau reikštis joje, suradau draugų. Buvau nusifotografavęs su jarmulkę (žiūr.nuotrauką), bet Facebook administratorius po kurio laiko pareikalavo naujos mano nuotraukos, o kai aš nusiunčiau dar vieną analogišką, vėl su jarmulke, be jokio komentaro ar įspėjimo mano paskyrą panaikino.

20180315_124744.jpg

Maždaug tuo pačiu metu vienas arabas iš Izraelio užsidėjęs jarmulkę pamėgino pasivaikščioti Berlyno gatvėmis. Jį musulmonas „pabėgėlis“ sumušė.

Mane Cukerbergas sumušė moraliai, už tokią pačią jarmulkę. Tai kuo jis skiriasi nuo to banditėlio Berlyne? Ar yra koks esminis skirtumas tarp jų? Kad tai padarė ne savo rankomis? Banditėlis irgi sudavė ne ranka, o diržu... Pats neprisilietė, kaip ir ponas Cukerbergas.

4C88CAE900000578-5757113-An_odd_hearing_format_requested_by_the_social_media_mogul_saw_ME-a-59_1527038717160.jpg

„Facebook“ įkūrėjas Markas Cukerbergas (Mark Zuckerberg) atsiprašė Europos Parlamento (EP) narių. Ar jis atsiprašys už chamišką elgesį eilinių Facebook vartotojų?

Vakar socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Cukerbergas atsiprašė Europos Parlamento (EP) narių už „Cambridge Analytica“ skandalą bei už tai, kad neužkirto kelio šiame socialiniame tinkle sklisti Fake news (melagingoms naujienoms).

Konsultacinė įmonė „Cambridge Analytica“ yra kaltinama sukaupusi 87 mln. „Facebook“ vartotojų paskyrų duomenis, kurie buvo panaudoti per politines kampanijas. Pati įmonė savo kaltę neigia.

Įžanginėse pastabose M.Cukerbergas atsiprašė, už „Facebook“ veiklą. „Tai buvo klaida“, - pasakė jis. 

Cukerbergas buvo kritikuojamas, kad nepakankamai rūpinosi, kokią prieigą prie socialinio tinklo vartotojų informacijos turi trečiosios šalys, tokios kaip „Cambridge Analytica“. Socialinio tinklo vadovybė sulaukė kritikos, kad neužkirto kelio melagingų naujienų plitimui.

Britų Daily Mail: Facebook generalinis direktorius nesugebėjo „duoti paprastus atsakymus taip ar ne“

Daily Mail nuomone, Cukerbergas nepajėgė EP frakcijų vadovams duoti adekvačius atsakymus ir jo 90 minučių užtrukusi apklausa „buvo panaši į farsą, kai jis išsisukinėjo nuo paprastų klausimų“.

„Cukerbergo atsisakymas atsakinėti į tiesioginius klausimus, taip pat formatas, kuris leido jam tai padaryti, sukūrė šokiruojantį paveikslą“, - rašoma Daily Mail. 

Farage_Zuck-1-640x480.png

„Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ frakcijos pirmininkas Nigel Farage apkaltino Cukerbergą „konservatorių diskriminavimu“

Politikas klausė Cukerbergo, kokiais kriterijais vadovaujasi cenzūra jo socialiniame tinkle. Farandžo žodžiais, absoliučiai aišku tai, kad nuo šių metų sausio mėnesio buvo pakeistas Facebook algoritmas ir iš esmės apribota dešinių pažiūrų vartotojų veikla.

Faradžas pasakė: „Faktai labai aiškūs. Jūs pažiūrėkite į prezidento Trampo skaičius, mažesne apimtimi pažiūrėkite į mano, pažiūrėkite į tūkstančius kitų konservatyvių komentatorių. Vidutiniškai šiais metais mus sumažino maždaug 25 procentais. Tai vyksta platformoje skirtoje visoms idėjoms“.

„Aš nekalbu čia, ponas Cukerbergai, apie ekstremizmą. Aš nekalbu apie prievartos skatinimą. Aš nekalbu apie neapykantą kam nors. Aš kalbu apie žmones, kurių dauguma, pagrindinę nuomonę...

aš jaučiu, kad jie diskriminuojami“.

Faradžas uždavė Cukerbergui klausimus: „Kas sprendžia, kas priimtina?“, „Kas tie žmonės?“, „Kodėl procesas visiškai neskaidrus?“

Jo nuomone, būtinas įstatymas, kuris garantuotų piliečių teises socialiniuose tinkluose, „gintų žodžio laisvę“.

Aš irgi noriu paklausti pono Cukerbergo:

- Ponas Cukerbergai, kada nustosi diskriminuoti Lietuvos pensininką Algimantą Lebionką, liausiesi varžyti jo žmogaus teises, jo teisę reikšti savo nuomonę?

Gerai, kad aš ne vienas, kartu su manim yra diskriminuojamas ir JAV prezidentas Donaldas Trampas, gal mums visiems kartu pavyks išauklėti Cukerbergą?

https://youtu.be/3L5xTvj_HCc