„Sun Investment Group“ Lenkijoje statys 43 saulės jėgaines

Autorius: Anonimusas Šaltinis: ELTA... 2018-05-22 20:13:24, skaitė 860, komentavo 0

„Sun Investment Group“ Lenkijoje statys 43 saulės jėgaines

Kaip nurodoma bendrovės pranešime, bendra jėgainių galia yra 42,36 megavato (MW), o bendras jėgainių užimamas plotas sieks apie 100 hektarų. Pirminės „Sun Investment Group“ ir partnerių „E Energija“ investicijos į šių saulės jėgainių statybas turėtų siekti apie 40 mln. eurų. „Lenkija yra itin didelė rinka, kurioje iki šiol beveik nebuvo saulės energijos rinkos, o dabar ji tapo viena didžiausių Europoje su paramos mechanizmu veikiančia rinka“, - pranešime sako „Sun Investment Group“ generalinis direktorius Deividas Varabauskas.

Anot D. Varabausko, Europos Sąjungos reglamentai reikalauja, kad Lenkija iki 2020 metų bent 20 proc. suvartojamos elektros energijos pasigamintų iš atsinaujinančių energijos išteklių. Kitu atveju šaliai teks mokėti milžiniškas baudas. „Norėdama išvengti ES baudų Lenkija aktyviai siekia pritraukti investicijas, sudarydama itin palankias sąlygas saulės jėgainių vystytojams. Lenkijoje veikia aukcionų sistema, kurių laimėtojams yra garantuojamas energijos supirkimas už fiksuotą kainą. Dėl šios priežasties investicijų rizika itin maža - investuotojas gauna 15 metų valstybės garantiją ir išvengia komercinės rizikos“, - sako D. Vabarauskas.

Bendrovės verslo vystymo direktorius Andrius Terskovas aiškina, kad „Sun Investment Group“ apibrėžtose teritorijose įrengia saulės jėgaines, suderina visus reikiamus leidimus, maksimaliai optimizuoja jos veiklą ir perduoda ją galutiniam savininkui. „Saulės jėgainės yra itin žemos rizikos pasyvi investicija, generuojanti stabilią grąžą, kurią užtikrina Lenkijos teikiama valstybės garantija. Dirbame tik su aukštos kokybės projektais bei renkamės itin patikimus partnerius įgyvendinant kiekvieną projektą, todėl išvystytų saulės jėgainių įsigijimas domina investuotojus tiek Lenkijoje, tiek Lietuvoje.“, - sako A. Terskovas.

Pirmąsias 13 elektrinių planuojama užbaigti iki šių metų liepos mėnesio. Dar 30 saulės jėgainių statybos bus pradėtos vasarą, o iki 2019 metų pabaigos įmonė ketina iš viso išvystyti 150 saulės elektrinių. Bendra įmonės išvystyta galia tuomet siektų daugiau nei 140 MW. Planuojama, kad bendros investicijos viršys 140 mln. eurų.