JAV sankcijų mostas: Rusijos aliuminio milžinas atiteks valstybei?

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.lrytas.lt/... 2018-04-26 09:42:04, skaitė 634, komentavo 0

JAV sankcijų mostas: Rusijos aliuminio milžinas atiteks valstybei?

Sankcijos Rusijos aliuminio kompanijai „Rusal“ gali būti sušvelnintos, jei jos savininkas Olegas Deripaska atsisakys bendrovės kontrolės.

Tokį sandorį Rusijai pasiūlė sankcijas įvedusi JAV valdžia.

Tiesa, anot Rusijos prezidento atstovo Dmitrijaus Peskovo, tai tikrai nėra tvirtas pažadas, o tik pasvarstymai. Tai reikštų, kad O.Deripaskai priklausančias „Rusal“ akcijas turėtų išpirkti Rusijos valstybė arba jos valdomi bankai. Kremlius jau anksčiau patvirtino visomis išgalėmis pagelbėsiantis įmonėms, kurios atsidūrė sankcijų mėsmalėje.

Kompanijai „Rusal“ draudimas gabenti aliuminį į JAV itin skaudus, nes iki šiol tai buvo viena didžiausių jos eksporto rinkų. Kita vertus, stabdyti gamybą ir išmesti į gatvę dešimtis tūkstančių žmonių nenori nei jos vadovai, nei Rusijos valdžia.

Nacionalizuoti „Rusal“ pirmasis pasiūlė Rusijos nepriklausomų profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Michailas Šmakovas.

Savo ruožtu pramonininkų ir verslininkų sąjungos vadovas Aleksandras Šochinas tvirtino, kad tai yra viena išeičių – valstybei išpirkti nukentėjusių įmonių akcijas ir bent iš dalies nacionalizuoti šias bendroves.

Rusijos pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas neslėpė, kad tokie planai galimi. „Kol kas apie tai nebuvo svarstoma, bet tokios išeities atmesti negalime“, – teigė ministras.

Tai jau audrina investuotojų vaizduotę. Mat anksčiau, kai buvo paskelbta apie sankcijas, „Rusal“ akcijų kursas Honkongo biržoje vos per dieną smuko 60 procentų.

Bet vos Vašingtonas užsiminė apie galimą sušvelninimą, akcijos per dieną pabrango 40 proc.

---
LDiena.lt: nežinau, koks vietinis litchujų debilas rašė šią vakaroidinės propagandos vėmalo kompiliaciją, tačiau Rusija seniai yra padėjusi visas savo tris kirilicos raides ne tik ant taip vadinamų "vakarų sankcijų", bet ir ant visų vakarų apskritai.

Šiuo konkrečiu atveju, Rusija pasityčiojamai dėkoja debilams vakaroidams, už taip kvailai numuštą aliuminio koncerno akcijų kainą, nes dabar ją užgrobęs žydų veislės oligarchas yra priverstas "savo verslą" perduoti atgal Rusijos valstybei už niekingą "kompensaciją".

Dar daugiau tokių sankcijų - ir Rusija be revoliucijos susigrąžins visą pramonę iš privačių išgamų į valstybės rankas.