Du mėnesius testavo „iPhone X“: įspūdžiai ir išsami analizė

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-04-16 20:27:02, skaitė 574, komentavo 2

Du mėnesius testavo „iPhone X“: įspūdžiai ir išsami analizė

Išsamus vieno vartotojo įspūdžių aprašymas praėjus dviems mėnesiams naudojant „iPhone X“ įrenginį.

Ergonomika ir dizainas

„iPhone X“ išmanusis telefonas, kurio masė yra 174 gramai atrodo ganėtinai sunkus. Dėl netradicinių proporcijų, pailgos formos, bei ištisinio ekrano, jis sugebėjo sudaryti kompaktišką įspūdį: „8 Plus“ išmanusis telefonas atrodo žymiai didesnis.

iPhone 8 Plus ir iPhone X

 
„IPhone X“ yra pakankamai siauras, tad pirštu galima paliesti priešais esantį ekrano kraštą, tačiau per ilgas, kad tuo pačiu pirštu galėtume pasiekti ekrano viršutinę dalį. Laimei, kūrėjai paliko funkciją „Reachability“ ar „Easy Access“. Tiesa, dabar ji įsijungia nepatogiai, braukiant žemyn nuo ekrano apačios. 



„iPhone X“ yra dviejų spalvų: „Silver“ - sidabrinė ir „Space grey“ - „kosminė pilka“. Man pavyko pasinaudoti abiejų spalvų dešimtukais, tačiau aš vis tiek negaliu tiksliai pasakyti, kuri spalva atrodo mielesnė. „Pilkojo kosmoso“ variante puikiai atrodo juodo plieno rėmelis, tačiau nugarėlės pusė atrodo kur kas mažiau įspūdinga nei baltos spalvos versijos įrenginyje. 
 

 

Dėklų naudojimas

Kitas klausimas, kurį garantuotai užduoda kiekvienas „iPhone X“ savininkas: ar verta dėti išmanųjį telefoną į dėklą? Yra argumentų už ir prieš.

Pirma, „iPhone X“ išmanųjį telefoną tiesiog baugu sudaužyti. Stiklas iš tikro sukuria įspūdį, kad jis yra labai stiprus, tačiau suprantama, kad sudaužius jo pakeitimas kainuotų sumą, panašią į gero „Android“ išmaniojo telefono kainą, taigi tai sukelia norą apsidrausti. Be to, „iPhone X“ labai slysta nuo audinio paviršiaus, todėl žmonės susiduria su dviguba rizika.

Antra, „iPhone X“ be dėklo yra pasmerktas rinkti naudojimosi „pėdsakus“, t.y. maža to, kad ant stiklo paliekamas kiekvienas lietimo pirštų atspaudas, vėliau ir ant plieninio rėmelio pradeda ryškėti vos pastebimi mikro įbrėžimai ir šiurkštumas. Tai visiškai neturi įtakos išmaniojo telefono naudojimuisi, bet norint parduoti tai gali paveikti „iPhone X“ kainą, kadangi telefonas praranda estetinę išvaizdą.

Trečia, „iPhone X“ „supasi“ ant plokščio paviršiaus dėl fotoaparato išsikišimo. Dangtelis padeda atsikratyti šio nemalonaus niuanso. 


 

Nepaisant visų argumentų, aš nešiojau „iPhone X“ be jokio dėklo. Jis toks gražus ir taip malonu jį laikyti rankoje, kad nesinori to atsisakyti.

Veido ID

Veido ID yra patogus dalykas. Taip, veido atpažinimas reikalauja tam tikrų sąlygų ir tam tikro laiko atrakinant įrenginį, tačiau dabar aš net nepastebiu, kad apskritai dalyvauju atrakinimo procese. Aš tiesiog pasiimu „iPhone X“ ir naudoju jį be kažkokių papildomų veiksmų. Atrakinimui nereikia jokių pastangų, kad bekontaktinis mokėjimas per „Face ID“ prekybos centre vyktų sklandžiai ir be apribojimų. Patogu eiti į el.bankų programas: autentifikavimo etapas užtrunka visiškai neilgai, o pinigai yra patikimai apsaugoti nuo įsibrovėlių.

Kaip veikia „Face ID“

Kai „iPhone X“ yra užrakintas, būtinai turite paspausti maitinimo mygtuką arba tiesiog paliesti ekraną. Tuomet turite pažvelgti į ekraną, o užrakto piktograma parodys, kad atrakinimas buvo sėkmingas. Braukdami aukštyn, grįšite atgal į darbalaukį arba į paskutinę naudojimosi programą.

Norėdami įjungti „Face ID“, įjunkite „iPhone X“ ir įveskite prieigos kodą. Jei kas to anksčiau nesuprato, tai ir sužaidė žiaurų pokštą su Craigu Federigu „Face ID“ pristatyme praėjusių metų rugsėjo mėn. Veido ID tiesiog neįsijungė po naujo paleidimo perkrovus telefoną.

Man patinka, kaip įgyvendinama pranešimų sistema. Dabar jie rodomi užrakintame ekrane, tačiau pranešimai atidaromi tik tada, kai atpažįstamas „Face ID“. Be to, „iPhone X“ automatiškai išjungia laikmačių ir žadintuvo garsą, kai supranta, kad pabudote ir žiūrite į ekraną.

Apribojimai

Veido ID turi apribojimus: gali būti nustatomas tik vienas naudotojas, veidas atpažįstamas tik vertikalioje pozicijoje. Didžioji dalis veido turėtų būti atvira, veidas tiksliai turi būti nukreiptas į išmanųjį telefoną (įjungiant nustatymą „Prašyti dėmesio veido ID nustatymui“). Daugiau sunkumų sukelia būtinybė išlaikyti tinkamą žiūrėjimo į ekraną kampą. „iPhone X“ sunku atrakinti kai jis yra ant stalo, o automobilyje jis turėtų būti naudojamas su specialiu įrenginiu, kuriuo naudotojas patogiai galėtų pakreipti išmaniojo telefono ekraną.

„Face ID“ prieš „Touch ID“

Kartu su pagrindiniu „Home“ mygtuku „Touch ID“ daviklis taip pat išnyko. Vietoje to įdiegtas patobulintas intuityvus valdymas, kuomet vienu piršto brūkštelėjimu galima pasiekti darbalaukį ar perjungti programėles. „Apple“ galėjo patenkinti daugelio vartotojų pageidavimą ir pridėti pirštų atspaudų skaitytuvą į galinę korpuso dalį, tačiau to nepadarė. 

„Face ID“ technologija užtikrina novatorišką ir saugų būdą atrakinant telefoną, prisijungiant prie paskyrų ir atliekant mobiliuosius mokėjimus. Patikimu šios technologijos darbu rūpinasi priekinė „TrueDepth“ vaizdo kamera, gebanti fiksuoti vaizdo gylį, telefonu galima daryti įspūdingas asmenukes su naujuoju portretiniu režimu ir „Portrait Lighting“ efektu. 

Taigi dabar palyginsime „Face ID“ su „Touch ID“.

Saugumas

„Face ID“ ir „Touch ID“ yra paprastos slaptažodžio įvedimo alternatyvos, kurios apsaugo nuo neteisėtos prieigos prie įrenginio. Teigiama, kad „Face ID“ yra 20 kartų saugesnis nei „Touch ID“. Žinoma, yra abejonių atpažįstant dvynius ir dėl vaikų veido atpažinimo, tačiau šiame etape vis tiek norisi suteikti privalumus „iPhone X“. Bent jau todėl, kad niekas nepasinaudos jūsų išmaniuoju telefonu, kai miegosite ir jėga niekas neprivers to padaryti - tiesiog nežiūrėkite į fotokamerą. Taigi privalumą pelno „Face ID“.

Telefono atrakinimas esant įvairioms aplinkybėms

„Touch ID“ tiesiogiai priklauso nuo jūsų pirštų būsenos: jei jie šiek tiek drėgnesni nei įprastai, jutiklis nebeveiks. Taip pat  atrakinimas neįmanomas esant su pirštinėmis. Veido ID turi mažiau tokių apribojimų: sistema nuolat mokosi ir prisitaiko prie jūsų išvaizdos pokyčių. Tiesa, yra poreikis žvelgti į išmanųjį telefoną daugiau ar mažiau tiesiai i ekraną, kad būtų teisingai subalansuotas vaizdas. „Face ID“ vėl laimi prieš „Touch ID“.

Greitis

Veido atpažinimo sistema užtrunka nemažai sekundžių, kad atpažintų jus. Tai nesumažina patirto gero įspūdžio, tuo labiau, kad „Face ID“ vis dar yra gana nauja technologija, kuri tikrai mokosi dirbti greičiau. Tačiau iki šiol pergalę šiame etape įgijo antrosios kartos „Touch ID“.

Ekranas

„iPhone X“ turi 5,8 colio įstrižainės ekraną. Tai yra atstumas nuo kampo iki kampo, neatsižvelgiant į jutiklių išpjovą, todėl naudojamo ploto dydis išlieka toks pat kaip „8 +“ dydis su 5,5 colio įstrižaine. 
 

„iPhone X“ - pirmasis „Apple“ produktas su „OLED“ ekranu, tiksliai perduodamomis spalvomis, dideliu ryškumu.  Jaučiamas kokybinis perėjimas: ekranas tapo labiau kontrastingas. Dėl gaunamų nuotraukų vaizdų nėra skundų. Puikus spalvų atvaizdavimas, ryškumas ir matomumas. „OLED“ ekranai turi ir savo trūkumų: lengvas spalvų pakitimas žiūrint kampu ir būtinybė laikytis tam tikrų sąlygų, pvz., nepalikite įjungto ekrano ilgą laiką ir, pagal galimybes nežiūrėkite didelio kontrasto vaizdų, esant nustatytam didžiausiam ryškumui.

Taip pat naujuose išmaniuosiuose telefonuose „Apple“ pristatė režimą „True Tone“, kuris automatiškai reguliuoja ekrano temperatūrą aplinkoje. Ši funkcija labai jaučiama kai telefonas naudojamas ilgą laiką, arba jei pakaitomis naudojatės „iPhone X“ ir kitu įrenginiu be „True Tone“ funkcijos. Svarbiausia - nepamirškite išeiti iš šio režimo, kai apdorojate nuotraukas ir renkatės filtrą „Instagram“ socialiniame tinkle.

Išpjova jutikliams

Pagrindinis dalykas, dėl kurio nuolat kyla diskusijos, žinoma, yra „iPhone“ išpjova -„monobrow“. Ir požiūris į tai yra skirtingas, juk tai skonio reikalas. Asmeniškai man tai nesvarbu, ir netgi tuščia vieta ekrano apačioje pirmą kartą įvedant tekstą atrodė kur kas kritiškesnė, nei dabar.

Priekinės jutiklių zonos atsiradimas paveikė vaizdo įrašų peržiūrą. Dabar vartotojas yra priverstas pasirinkti vieną iš kompromisų: arba žiūrėti pilną vaizdo įrašą, bet susitaikyti su nepanaudotomis ekrano dalimis arba prarasti vaizdo medžiagos milimetrus rėmo išpjovos - „monobrow“ srityje ir aplink kraštus. 


 

Dar rudenį kai kurios „iPhone X“ ekrano programos atrodė keistai ir kreivai. Dabar su tuo viskas gerai, ir netgi programų, kurios palieka erdvę šalia pjūvio, yra vis mažiau.

Labiausiai apčiuopiami nuostoliai dėl berėmio ekrano palietė būsenos juostą ekrano viršuje. Dabar čia yra matomas tik laikas, signalo lygis, „Wi-Fi“ ir akumuliatoriaus piktograma be krovimo procentų rodymo. Visa kita yra „valdymo taške“.

Fotoaparatas

Pagrindinė kamera

„Dešimtukas“ yra apdovanotas dviguba kamera - geriausia iš visų, kurios pateikiamos „iPhone“ įrenginiuose. Štai pagrindiniai specifikacijos duomenys skaičių gerbėjams.

Objektyvai

Plačiakampis ir teleobjektyvas

Rezoliucija

12 mp

Plataus kampo objektyvo diafragma

ƒ / 1,8

Teleobjektyvo diafragma

ƒ / 2,4

 Zoom

Dvigubas optinis ir 10x skaitmeninis

 Vaizdo raiška

720p, 1 080p, 4K

 Kadrų sparta

Nuo 24 FPS (4K rezoliucija) iki 60 FPS (1 080p ar 4K skiriamoji geba)

Rezoliucija ir kadrų skaičius, esant sulėtintam filmavimui

1 080p, 120 ar 240 FPS

Esant įprastoms sąlygoms, nepastebėtas ypatingas kokybinis šuolis: „iPhone X“ paveldėjo daugybę ankstesnių „Apple“ įrenginių programinės įrangos ypatumų. Ta pati miela ir atpažįstama spalvų korekcija, mažesni baltos spalvos balanso trūkumai, aukštos kokybės nuotraukos ir stabilus programos veikimas. Galiniai lęšiai gavo optinį stabilizavimą, tai pastebima fotografuojant, kai telefonas laikomas rankose.
Nauja fotokameros funkcija „Lėtas sinchronizavimas“ leidžia jums fotografuoti mažai apšviestoje aplinkoje, kurioje objektas ir nuotraukos fonas bus vienodai apšviestas. Be to, gaunasi labai ryškios nuotraukos fotografuojant su blykste. 

 

Palyginimas su kitais išmaniaisiais telefonais

Dažniausiai „iPhone X“ yra lyginamas su „Google Pixel 2 XL“ ir „Samsung Galaxy Note 8“. Privalumų turi visos čia pateiktų išmaniųjų telefonų kameros, ir čia yra sunku pasakyti vienareikšmį atsakymą. Testo „Tom's Guide“ metu „dešimtukas“ laimėjo prieš „Note 8“ rezultatu 6: 4, o „CNET“ autoriai palyginę „Apple“ išmanųjį telefoną su „Google Pixel 2 XL“ nedavė vienareikšmio atsakymo. „Pixel“ yra naudingas fotografuojant statinius objektus, tačiau „iPhone“ kamera yra labiau universali.

Įdomius eksperimentus atliko mobilios fototechnikos įrangos parduotuvės „Moment“ tinklaraštininkai. Jie pritvirtino visus tris išmaniuosius telefonus prie vieno trikojo ir naudojo juos fotografuodami vaizdus ir darydami vaizdo įrašus, esant  skirtingoms apšvietimo sąlygoms. Rezultatai pateikiami nuotraukose.

Ko reikalaujama iš išmaniojo telefono fotoaparato? Stabilaus programos veikimo, kad būtų daugiau ar mažiau tinkama nuotraukų automatizacija ir priimtina socialiniams tinklams nuotraukų kokybė. „iPhone X“ šiuo atveju turi viską.

Portretinis apšvietimas

Priekinė kamera nepasikeitė nuo „iPhone 7“ (7 megapikselių, ƒ / 2.2 ir vaizdo įrašų skiriamoji geba 1 080p) modelio. Bet abiejose kamerose pasirodė geresnis portreto režimas, galintis fotografuoti prie įvairių apšvietimo sąlygų. Naudos iš to kolkas nėra labai daug: pasirinkus kontūrinį apšvietimą, veidas įgauna negyvų atspalvių.

„iPhone X“ kamera naudoja infraraudonuosius spindulius, kad suvoktų aplinką ir išskirtų žmogaus veidą. 

Kūrėjai teigia, kad funkcija „Portretų apšvietimas“ „iPhone X“ įrenginiuose pateikiama beta versijoje, todėl tikslinga palaukti, kol funkcijos pasidarys tinkamesnis ir bus pateiktos vėlesniuose atnaujinimuose. Užtat mėgstantiems klasikinį portreto režimą yra išgaunamos puikios kokybės nuotraukos. Ir jūs galite bet kada grįžti prie klasikinio portretinio režimo, net jei yra ne pačios palankiausios apšvietimo galimybės.

„True Depth“ kamera: animacija „Animoji“ ir kitos programos

Animacijos - tai naujovės, apie kurias sunku vienareikšmiškai išreikšti savo nuomonę. Animuoti vaizdai su juokingais veidais negali būti nufotografuoti tamsoje, už jų įrašymą yra atsakingas priekinis fotoaparatas, o jis neatpažįsta nosies ir liežuvio judesių. Ir visi šie minusai būtų svarbūs, jei „Animoji“ paveikslėliai tikrai būtų naudingi.

„Animoji“ yra papildinys, kuris pasiekiamas tik „iMessage“ programėle. Norėdami siųsti juokingą animaciją per kitą žinučių programą, turite įrašyti vaizdo įrašą į „Pranešimus“, eksportuoti jį į vaizdo įrašą ir pridėti jį prie norimo pranešimo. Nereikia nė sakyti, kad tokios funkcijos nėra labai reikšmingos, juk ir kitose žinutėse turime paveikslėlių pasirinkimo galimybių. Tačiau kažkam tai patinka.

„Animoji“ - tai toli gražu ne viskas, ką gali priekinės kameros ir „iPhone X“ jutikliai. Pavyzdžiui, kai kurias „Snapchat“ kaukes galima užsidėti ant tinkamos veido dalies, o mobili vaizdo įrašų tvarkyklė „Clips“ įgijo „Scenes“ režimą. Su jo pagalba galima filmuoti panoraminius vaizdo įrašus įvairiose vietovėse.

Aukštųjų technologijų vidinis potencialas, paslėptas „iPhone X“ dar nerealizuotas iki galo, nepasiektas. Veidų atpažinimas ir interaktyvių pramogų programų paketas yra tik pradžia. Pabandykite peržvelgti portretus per „Focos“ programą arba stebėti veido raumenų judėjimą per „MeasureKit“. Jei tai jau tapo prieinama be specialių jutiklių, tuomet galima įsivaizduoti „iPhone X“ perspektyvas technologijas vaizdo redagavimo programose, programų kūrime, žaidimuose (net ir iš „indi“ kūrėjų) ir daug daug kur kitur.

Nauji gestai

Po dviejų mėnesių nauji gestai nepasidarė patogesni, tačiau prie to tiesiog priprantama. Pagrindinio „Home“ mygtuko nebuvimas neturi įtakos įrenginio greičiui ar navigacijos patogumui. Tačiau galima pastebėti keletą niuansų.

Pradėsiu nuo didelio pliuso: perjunginėti programas pirštu išilgai apatinio krašto - tai labai patogu.

Programų perjungiklyje „Switcher“ programų uždarymas tampa šiek tiek sudėtingesnis. Dabar jums reikia perbraukti į viršų ir palaikyti pirštą, po to atleisti ir iš naujo užlaikyti nuspaudus. „IPhone X“ priverstinio persikrovimo veiksmų algoritmas tapo sudėtingesnis: dabar jis yra sudėtingas, o ne intuityvus. Tačiau man šio reikalo niekada neprireikė atlikti.

Tiesa, yra vienintelis naujas gestas, su kuriuo man buvo tikrai sunku susitaikyti, - „Control Point“ atidarymas su gesto pagalba iš dešiniojo viršutinio ekrano kampo. Kai laikau išmanųjį telefoną įprastai ir sau patogiu būdu, pasiekti „branginamą“ kampą be funkcijos „Patogi prieiga“ nepavyksta. Tačiau būtinybė atidaryti „valdymo tašką“ tapo labiau didesnė nei kada nors anksčiau: dabar tik ten yra parodomi įkrovimo procentai, prijungtų ausinių piktogramos arba  pavyzdžiui, režimas „netrukdyti“.

Akumuliatoriai ir įkrovimas

Kalbant apie „iPhone X“ autonomiją, nėra nieko nei garbinamo, nei peiktino: aktyviai naudojantis jis turės būti pakraunamas kartą per dieną. Kai nėra labai aktyviai naudojamas - kas dvi dienas.

Išmanaus telefono akumuliatorius puikiai veikia šaltyje. Per du žiemos mėnesius, nukritusi temperatūra paveikė „iPhone X“ darbą tik vieną kartą. Prieš tai buvo 20 minučių fotografuojama šaltyje, telefonas buvo be apsauginio dėklelio, o po netikėto išsijungimo įrenginys „atsigavo“ praėjus dviems minutėms ir veikė taip pat be priekaištų ir greitai, kaip ir įprastai, esant normaliai oro temperatūrai.

Nauji maitinimo šaltinio standartai

Naujasis „iPhone X“ gavo greito ir belaidžio įkrovimo palaikymą. Šios technologijos turi savo savybes.

„MacStories“ leidinyje buvo paskelbtas įdomus testas:  klasikinis (nuo 5 iki 12 W) krovimas, bei „greitas ir belaidis“ - buvo nustatomas efektyviausias būdas įkrauti išmanųjį telefoną, jį kraunant vieną valandą.

Visi keturi lyderiai turėjo greitąjį krovimą: jie pakrovė akumuliatorių 70-80% per 40-55 minutes, o po to toliau papildė įkrovą, tik lėtesniu pajėgumu.

Blogiausius rezultatus parodė belaidžio ryšio maitinimo šaltiniai, kurie per vieną valandą pakrovė vos 30% akumuliatoriaus. „Qi“ (bevielis) įkrovimas dar nėra pasirengęs lygintis su galingais laidiniais analogais, tačiau jie ir neturi tokio tikslo. „Qi“ technologija padeda sumažinti laidų skaičių ant stalo, padaro kad darbo vieta atrodytų tvarkingesnė. Taip pat suteikia patogumo tais atvejais, kai telefonu reikia naudotis, išimant jį iš įkrovimo. Dabar galite papildyti akumuliatoriaus procentus tiesiog padėdami „iPhone“ šalia savęs ant „tabletės“ su užrašu „Belkin“ arba „Samsung“.

Kaip matote iš bandymų rezultatų, standartinis kroviklis, esantis dėžutės komplekte nėra geras ir vos lenkia belaidžius analogus. Norite greičio? Būkite pasirengę išleisti dar apie 30 eurų galingesniam adapteriui ir didesnio pralaidumo kabeliams. Tai liūdna, tačiau tai tiesa.

ARKit

„ARKit“ yra greičiausiai „iOS 11“, o ne „iPhone X“ naujovė. Tačiau realybės papildymas yra viena iš pagrindinių naujojo „A11 Bionic“ procesoriaus potencialo krypčių, todėl paminėti „ARKit“ galimybes „dešimtuko“ įrenginyje apžvalgos kontekstu yra visiškai tikslinga.

Privalumai

Iki šiol „ARKit“ davė mažai objektyvios nauda. „App Store“ galite rasti programų, kurios pakeičia matavimo prietaisus arba, pavyzdžiui, „IKEA“ baldų pasirinkimo programą. Tarp naudingų programų mano mėgstamiausia yra „Night Sky“, kuri projektuoja dangaus žvaigždžių žemėlapį.

Pramogos

O štai įdomiai ir linksmai praleisti laiką su „ARKit“ pagalba - tai labai paprasta ir lengva. Galite pridėti personažus  vaizdo įrašuose, naudodamiesi „Snapchat“ arba „Holo“ programėlėmis, „apklijuoti“ sienas su „GIPHY World“ judančiais paveikslėliais arba sužaisti „Alisa stebuklų šalyje“ AR versiją.
Žaidimai ir programos yra fantastiškai įtraukiantys, o potyriai išeina už ekrano ribų. Galimybės yra beribės.

Mitai ir faktai

Čia aš norėčiau iš anksto atsakyti į dažniausiai pasitaikančias pastabas, kurios atsiranda beveik kiekviename komentare apie „iPhone X“. Kai kurie iš jų yra teisingi ir tinkami, kiti yra melas.

„iPhone X“ nuolat kaista

Tikrai kaista, bet ne taip kritiškai ir tikrai ne visam laikui. Paprastai kaitimas pastebimas dirbant su sudėtingomis programomis, ypač su „ARKit“ programomis.

Jutiklinis ekranas nereaguoja liečiamas šaltyje

Tokia problema buvo, tačiau ji buvo pašalinta gavus „iOS“ naujinimą.

Didžiulė rizika gauti „iPhone“ su defektuotu ekranu

Tai reali rizika, susijusi su gamyklos broku, ir ji gali būti. Problema yra išsprendžiama pakeičiant garantinį įrenginį, todėl tai nesukelia rimtos problemos.

Veido ID yra nesaugu

Čia įeina tik ypatingi atvejai, kai „Face ID“ gali suklysti: dvyniai, kūdikiai, vietnamiečių specialistai, turintys kaukę, sukurtą 3D spausdintuvu ir tt. Yra keletas precedentų. Tai yra priežastis „mesti akmenį“ į „Apple“ , tačiau vidutiniam vartotojui nėra pagrindo abejoti technikos saugumu.

Nustačius maksimalų garsą, trūkinėja garsiakalbis 

Buvo ir šis atvejis. Klaida buvo ištaisyta su artimiausiais „iOS“ atnaujinimais.

Visa tai jau buvo „Android“ išmaniuosiuose telefonuose

Tikrai, pakankamai viso to turi „Android“ įrenginiai. „Qi“ įkrovimas, veido atpažinimas, rėmelių atsisakymas, „OLED“ ekranas, papildyta realybė - visa tai vienaip ar kitaip iš tikrųjų buvo realizuota kitų gamintojų išmaniuosiuose telefonuose.

Išvados

Išvados yra nevienodos. Visus „iPhone X“ pranašumus nulemia didelė įrenginio kaina. Nereikia net minėti to, kad „iOS“ platforma ir „Apple“ filosofija yra toli gražu ne visiems patinkantis reikalas. Jei jūs vertinat sistemos pritaikymą, vartojate piratinį turinį ir jums tikrai reikia dviejų SIM kortelių, tai ši apžvalga tik sukels susinervinimą.

„Obuoliukai“ užduoda tą patį klausimą: „8“, „8 Plus“ ar „X“ ? Aš, savo ruožtu, pasiruošęs drąsiai patarti „dešimtą“ visiems tiems, kurie nesusitaiko su kompromisais ir gali įsigyti aukščiausio lygio išmanųjį telefoną be paskolų. Kitas variantas - pasitikėti nutekama informacija ir laukti naujojo „iPhone“ pristatymo jau šį pavasarį.

Rudenį daugelis „Apple“ gerbėjų buvo pasipiktinę gestų nepatogumais, išvaizdos, dėl ekrano išpjovos bjaurumu ir tuo, kad „iPhone“ jau nėra tas pats įprastas modelis. Praėjus keliems mėnesiams, skandalai nutilo: atrodo, kad visi „iPhone X“ standartai buvo neatskiriama ateities dalis ir pagrindas tolesniems „Apple“ modelių išmaniesiems telefonams (ir be to, ne tik „Apple“ įrenginiams). Mano įspūdžiai po dviejų mėnesių su „iPhone X“ taip pat nusistovėjo, o neįprastus pojūčius sukelia greičiausiai kiti išmanieji telefonai, kuriuos paprasčiausiai pradėjau suvokti kaip praeities įrenginius.