Galiausiai asmenys, pritarę šiam sumanymui ir planavę prie jo prisidėti, atsitraukė

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/galiau... 2017-04-05 09:09:27, skaitė 2981, komentavo 0

Galiausiai asmenys, pritarę šiam sumanymui ir planavę prie jo prisidėti, atsitraukė

Praėjusių metų pabaigoje pasidalinau privačia iniciatyva valstybės atkūrimo šimtmečio proga padovanoti kiekvienam vaikui iki 7 m. po tautinį kostiumą. Buvau įsitikinęs, jog ši idėja sutelks visuomenę, ženkliai prisidės prie jaunimo ugdymo tautiškumo dvasia bei taps prasminga dovana vaikams.

Aiškiai pasakiau, jog tautinių kostiumų kūrimas ir gaminimas būtų finansuojamas tik privačių rėmėjų lėšomis – apie tai, kad tautiniams kostiumams būtų naudojamos valstybės lėšos, nebuvo nė kalbos. Tikėjausi sukviesti žmones, kurie įsteigtų atitinkamą fondą bei jį administruotų ir kuruotų šį procesą. Maniau, jog daugelis garsių Lietuvos žmonių būtų sutikę vienaip ar kitaip prisidėti prie idėjos įgyvendinimo.

Deja, noras padovanoti vaikams tautinius kostiumus sulaukė ne tik pritarimo, bet ir didžiulio pasipriešinimo. Nesitikėjau, kad ketinimai prasmingai prisidėti prie valstybės šimtmečio paminėjimo gali tapti pretekstu skleisti dezinformaciją ir patyčias.

Visgi pasipylęs nuožmus kritikos ir tikrovės neatitinkančios informacijos srautas neabejotinai padarė neigiamą įtaką idėjos sukurti ir padovanoti mažamečiams vaikams tautinius kostiumus įgyvendinimui. Galiausiai asmenys, pritarę šiam sumanymui ir planavę prie jo prisidėti, atsitraukė. Dauguma jų nurodė bijantys viešumo, pasipilsiančios nepagrįstos kritikos ir pan. Todėl šios privačios iniciatyvos vykdymas atidedamas neribotam laikui.

---
LDiena.lt:
na štai, gerbiamas žaliasis kardinolas pirmą kartą oficialiai prisipažino, kad jis pralaimi. Kildišienės kailiniai ir žmona ispanijoje tai yra viena, bet kai "garsūs žmonės" pradeda bijoti, kad bus susieti su žaliuoju kardinolu - tai reiškia, jog izoliacija ir atitraukimas nuo lovio prasidėjo.

Gerbiamam žaliajam kardinolui telieka priminti - apie būtinybę turėti savo asmeninį Masinio Durninimo Organą, visokie "feisbukiniai marginalai" jam paaiškino iškart, kai tik jis patapo naujuoju seimo daugumos dirigentu.