Juras Abromavičius atstovavo Lietuvos interesus ir buvo nužudytas dešiniųjų, konservatorių užsakymu SKATO vyrų rankomis

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2016-12-13 04:20:44, skaitė 5655, komentavo 0

Juras Abromavičius atstovavo Lietuvos interesus ir buvo nužudytas dešiniųjų, konservatorių užsakymu SKATO vyrų rankomis

Juras Abromavičius, buvęs VSD karininkas buvo nužudytas SKATO struktūrų, nes pradėjus aiškintis Maskvyčio organizuojamo maišto reikalus, sužinojo dalykus apie Konservatorių ir Socdemų partijų kriminalinius finansinius donorus. Iš esmės ir pats Abromavičius buvo prikišęs nagus prie Mažeikių Naftos gaminamo dyzelio cisternų perradresavimų į Padniestrę, kada dyzelis oficialiai buvo dokumentacijoje įformintas, kaip krosninis kuras, ir valstybė praradavo dešimtis milijonų litų, nesumokėtais mokesčiais ir akcizais.

Abromavičius iškniso faktus, kad stambiausias Konservatorių donoras 1992-94 metais buvo tarptautinis gangsteris Rimantas Grainys, kuris pirmą kapitalą pasidarė vėlgi su sąjūdžio kontraktais. R. Grainys - prieštaringa asmenybė, mėgusi girtis nepriklausomybės priešaušriu spausdinta ir ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, Ukrainoje, Čečėnijoje platinta disidentine spauda, Sąjūdžiui skirtais leidiniais. Kaip teigiama, būtent ši veikla R.Grainiui sukrovė pirmuosius milijonus - vienas artimas verslininko bičiulis ir partneris yra kalbėjęs, kad iš Sąjūdžio spaudos jiems pavykdavę užsidirbti „po 5 tūkst. JAV dolerių (tuomet 20 tūkst. litų) per dieną“.

Vos 30 metų Grainys jau buvo vienas turtingiausių žmonių Lietuvoje. Nusprendė jis įsigyti "Ekspres" banką. Formuojant banko „Ekspres“ akcinį kapitalą 1994-aisiais pinigus lygiomis dalimis įdėjo ir jo šeimininkais tapo žinomo politiko Gedimino Kirkilo žentas Jonas Basalykas, Vladimiras Naidūnas, Igoris Žukovskis-Zilberis, Piotras Mončiakas, Anatolijus Jevtejevas ir Andrejus Golubevas, nors akcininkų sąrašuose minimos dar beveik dešimties žmonių pavardės. Tai labai išsamiai išdėstė Algimantas Algis Matulevicius brolis savo laidose. Tuo laikotarpiu viską iš arti matė politikos viršūnėse buvęs Alvydas Medalinskas.

J. Basalykas tuo metu dirbo „Tiomkino“ autoservise, įsikūrusiame Žvėryne, ir dažė automobilių dugnus, o pats Tiomkinas buvo aktyvus „Vilniaus brigados“ narys.

Juras Abromavičius taip pat išsiaiškino ir SKATO savanorių ryšius su Vilniaus Brigada, Kauno mafija, kurioms SKATO vyrai tiekdavo ginklus, trotilą. Kauno savanoriai jau buvo paruošę Brazauskui kulipką ir ketino jį pašalinti, ir į prezidento vietą pastatyti Vytautą Lanzbergį. Lietuvos bankų griūtis buvo aiškiai suplanuota, ir Lietuvos Bankas apskritai į viską žiūrėjo pro pirštus. Raimondas Kuodis berods tuo metu irgi stažavosi Lietuvos Banke kaip internship jei neklystu. Taigi ir matė šitą betvarkę. Kodėl Visokavičius nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už aplaidumą. Vien 28 mln litų nuostolių atnešė bankrutavęs "Ekspres" bankas, o kur Konopliovas, EBSW, kiti ?

Tas turtas niekur nedingo. 1994-ųjų balandį, kaip rodo tyrimo medžiaga, prie gražios „Ekspres“ banko akcininkų kompanijos prisidėjo ir verslininkas R.Grainys: kitų asmenų vardu įsigijo šio banko akcijų ir kartu su V.Naidūnu tapo jo šeimininku, nors, kaip teigta, užkulisiuose viską kontroliavo ir finansines operacijas toliau planavo „Ekspres“ steigėjai. 1995-ųjų rugpjūtį banko „Ekspres“ prezidentu vadinęsis V.Naidūnas pasakojo kad R.Grainį į kompaniją įtraukė ne kas kitas, o G.Kirkilo žentas J.Basalykas.Daug tamsių kombinacijųiš praktinės pusės manau pamatė ir Gintaras Furmanavičius.Klaipėdoj buvo Nidos bankas, Gintaras Gintaras Vaičekauskas turbūt prisimena kaip Kravto statytiniai eidavo per butus supirkinėdavo investicinius čekius.

Kas Gediminas Kirkilas manau visi žinote. Faktai yra tai, kad SKAT, Konservatoriai ir Socdemai veikė kaip vienas ištisas klanas pačioje sąjūdžio pradžioje, o vėliau šitas klanas suskilo į keletą mažesnių darinių, ir jie tarpusavy kovoja iki pat šių dienų.

Vykdytojai, tarpininkai tarp STT, VSD ir KGB, GRU (Bieliauskas, Čiapas, Grainys, Daškevičius) jau seniai pašalinti. O, kai kurių užsakovų, kaip signataras Simutis, jau nėra gyvųjų tarpe. Gal žino Rimantas Dagys, kodėl Juro Abromavičiaus nužudymo tyrimas tuo laiku prigęso. Tuo metu Rimantas buvo socialdemokratas, o patį tyrimą kuravo pats Brazauskas. Abromavičius atstovavo Lietuvos interesus ir buvo nužudytas dešiniųjų, konservatorių užsakymu SKATO vyrų rankomis.