Buvusiems Trumpo padėjėjams pareikšti kaltinimai dėl kišimosi į 2020 m. rinkimus

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/106160/buvusie... 2024-04-25 18:44:00, skaitė 424, komentavo 0

Buvusiems Trumpo padėjėjams pareikšti kaltinimai dėl kišimosi į 2020 m. rinkimus

Arizonos didžioji prisiekusiųjų žiuri pateikė kaltinimus 18 piliečių dėl dalyvavimo schemoje, kuria siekta kištis į rinkimus, kad 2020 m. būtų perrinktas buvęs JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump).

Daroma prielaida, kad kaip vienas iš bendrininkų yra Donaldas Trampas, tačiau jam kaltinimai nepareikšti.

Agentūra „Reuters” cituoja Arizonos generalinį prokurorą Chrisą Maysą, kuris sakė, kad kaltinamųjų sąraše yra 11 asmenų, o dar septynių pavardės bus atskleistos vėliau. „The Washington Post” (WP) duomenimis, 11 žmonių yra Arizonos respublikonai, o kiti septyni – Donaldo Trampo padėjėjai ir advokatai.

WP duomenimis, tarp jų yra buvę Donaldo Trampo advokatai Rudy Giuliani, Gene’as Eastmanas, buvęs padėjėjas Borisas Epsteinas ir atsistatydinęs Baltųjų rūmų personalo vadovas Markas Meadowsas.

Tyrime teigiama, kad kaltinamieji per 2020 m. prezidento rinkimus bandė sudaryti netikrus Donaldo Trampo rinkikų sąrašus, neteisėtai prisijungė prie balsavimo sistemų ir darė spaudimą vietos pareigūnams.

Be Arizonos, panašūs buvusio JAV prezidento komandos pažeidimai tiriami Džordžijoje, Mičigane, Nevadoje, Naujojoje Meksikoje, Pensilvanijoje ir Viskonsine.