Du su puse metų kalėjimo už futbolininkės pabučiavimą

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/104762/du-su-p... 2024-03-28 18:22:00, skaitė 676, komentavo 1

Du su puse metų kalėjimo už futbolininkės pabučiavimą

Ispanijos prokuratūra paprašė teismo skirti buvusiam Ispanijos karališkosios futbolo federacijos (RFEF) prezidentui Luisui Rubialesui 2,5 metų laisvės atėmimo bausmę už seksualinę prievartą.

Apie tai praneša „EFE” leidinys.

2023 m. rugpjūtį per apdovanojimų ceremoniją Sidnėjuje vykusiame pasaulio moterų futbolo čempionate jis pabučiavo į lūpas Ispanijos rinktinės žaidėją Jennifer Hermoso. Vėliau komentuodamas incidentą futbolininkė sakė: „Man tai nepatiko, bet ką galėjau padaryti?”.

Be laisvės atėmimo bausmės, prokuroras prašo teismo įpareigoti Luisą Rubialesą sumokėti J. Hermoso 50 000 eurų ir uždrausti jam ketverius metus artintis prie sportininkės arčiau nei 200 metrų.

Prokuratūra taip pat prašo, kad atlikęs bausmę buvęs RFEF prezidentas dar dvejus metus būtų prižiūrimas policijos ir jam būtų uždrausta dirbti sporto srityje.

Po bučinio istorijos Luisui Rubialesui teko palikti savo postą, o Tarptautinė futbolo federacija jį diskvalifikavo trejiems metams.

Nuotraukose matyti, kad pati Jennifer Hermoso buvo jį apsikabinusi, tą patį kalbėjo ir mačiusieji aptariamą incidentą.

Vėliau J. Hermoso pareiškė, kad J. Rubialesas pabučiavo ją be sutikimo, kad jai nepatiko toks garsaus funkcionieriaus poelgis, pavadino jį „impulsyvaus seksizmo” aktu ir prilygino jį prieš ją įvykdytam smurtui.