Rusijos Federacijos Gynybos ministerija apie bandymą įsiveržti į Belgorodo srities teritoriją ir priešo išsilaipinimą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-15 21:50:00, skaitė 983, komentavo 7

Rusijos Federacijos Gynybos ministerija apie bandymą įsiveržti į Belgorodo srities teritoriją ir priešo išsilaipinimą

Kovo 14 d. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos, kartu su Rusijos FSB pasienio padaliniais, sužlugdė dar vieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų bandymą prasiveržti į Rusijos Federacijos Belgorodo srities teritoriją, šį kartą Kozinkos pasienio gyvenvietės teritorijoje.

Apie 16.30 val. Maskvos laiku, Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų kovotojų ir užsienio samdinių sabotažo grupė, panaudodama du sraigtasparnius Mi-8, pasinaudodama reljefo ypatumais, Ukrainos teritorijoje nusileido iki 30 žmonių. 1 km atstumu nuo Rusijos Federacijos valstybės sienos. Po nusileidimo, sabotažo grupė slapta pajudėjo link Kozinkos kaimo, Belgorodo srities, esančio tiesiai prie Rusijos Federacijos valstybės sienos, kur pateko į kelis jos pakraštyje esančius namus. Bandydami veržtis gilyn į apgyvendintą zoną, Ukrainos diversantus aptiko ir sustabdė Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai kartu su Rusijos FSB pasienio pareigūnais. Artilerijos ugnis, kariuomenės aviacijos smūgiai ir valdomų aviacijos bombų naudojimas, padarė žalos priešui.

Siekiant išvengti pajėgų priartėjimo, buvo vykdoma nuotolinis vietovės bombardavimas.

Patyrę didelių nuostolių, Ukrainos kovotojai pradėjo trauktis gilyn į Ukrainos teritoriją.

Grupė diversantų bandė įsitvirtinti viename iš namų Respublikanskaja gatvėje, tiesiai prie valstybės sienos, kur juos užblokavo Rusijos kariuomenės daliniai.

Sabotažo grupės likučiai, besitraukiantys į Ukrainos teritoriją, pateko į minų lauką, kur buvo sunaikinti.

Tuo pat metu priešo grupė, kuri ėjo į priekį evakuodama sužeistus ir žuvusius Ukrainos diversantus, buvo likviduota Tornado MLRS ugnies.

Bendri Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai sudarė daugiau nei 50 žmonių.

Šiuo metu gyvenvietės kontrolė visiškai atkurta, o sabotažo ir žvalgybos grupės blokuojama teritorija išvalyta.

Apskritai, per pastarąsias tris dienas nuo kovo 12 iki 14 d., Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupės „Vakarai“ kariai kartu su Rusijos FSB pasienio kovotojais, visus Ukrainos teroristų bandymus prasiveržti į Belgorodo ir Kursko teritoriją atrėmė.

Bendri Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nuostoliai siekė daugiau nei 1,5 tūkst. kovotojų, iš kurių apie 500 buvo denacifikuoti. Buvo sunaikinta 18 tankų ir 23 šarvuotos kovos mašinos.

RUSIJA-PIRMYN!