Įrodyta: NATO sąjungininkų kariai Lietuvoje atgraso priešą nuo karinių veiksmų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/irodytana... 2024-03-01 15:54:00, skaitė 787, komentavo 4

Įrodyta: NATO sąjungininkų kariai Lietuvoje atgraso priešą nuo karinių veiksmų

Vilniuje vykęs karinis paradas taip pat buvo atgrasymo signalas Rusijai.

Teroristinės Rusijos karas Ukrainoje kelia grėsmę euroatlantiniam saugumui, todėl rytinis NATO flangas ir toliau išlieka sustiprintas papildomais Aljanso pajėgumais.

„NATO sąjungininkai yra pasiruošę ginti kiekvieną Aljanso teritorijos centimetrą, o jų karinis buvimas Lietuvoje atgraso potencialų priešą nuo karinių veiksmų. Dėl to neabejoja didžioji dalis Lietuvos gyventojų“, - skelbia Krašto apsaugos ministerija.

Šios institucijos užsakymu gruodį atlikta visuomenės nuomonės apklausa įrodė, kad jau trečius metus iš eilės palankiai narystę NATO vertina net 89 proc. Lietuvos gyventojų.

79 proc. apklaustųjų mano, jog Lietuvos narystė NATO atgraso Rusiją nuo karinės agresijos prieš Lietuvą, o 91 proc. respondentų pritaria sąjungininkų buvimui Lietuvos teritorijoje.

85 proc. apklausos dalyvių mano, kad nuolatinis Vokietijos brigados dislokavimas Lietuvoje padidins mūsų šalies saugumą, o 84 proc. apklaustųjų tvirtina, kad NATO sąjungininkų dislokavimas Lietuvoje atgraso nuo priešiškų karinių veiksmų.

Pagrindinės Lietuvos strateginės partnerės gynybos srityje apklaustųjų nuomone – Vokietija, Lenkija ir JAV.

„Sąjungininkų karinių pajėgų buvimas Lietuvoje yra labai svarbus mūsų nacionaliniam ir regioniniam saugumui. Lietuva labai vertina nuolatinį ir nekintantį sąjungininkų įsipareigojimą siųsti savo karius į mūsų šalį. Kiekvienas sąjungininkų karys Lietuvoje yra aiškus NATO atsidavimo kolektyviniam atgrasymui ir gynybai įrodymas“, - pasakė Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas.