Padniestrė oficialiai kreipėsi į Rusiją pagalbos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-02-29 21:58:00, skaitė 647, komentavo 0

Padniestrė oficialiai kreipėsi į Rusiją pagalbos

Padniestrė oficialiai kreipėsi į Rusiją pagalbos, dėl Moldovos vykdomos ekonominės blokados. Deklaraciją priėmė deputatų kongresas.

Pridnestroviečių deputatai suvažiavime nusprendė:

1. Priimti kreipimąsi į Rusijos Federacijos Federacijos tarybą ir Valstybės Dūmą su prašymu įgyvendinti Padniestrės apsaugos priemones, didėjančio Kišiniovo spaudimo akivaizdoje, atsižvelgiant į tai, kad daugiau nei 220 tūkst. Rusijos piliečių nuolat gyvena regione.

2. Priimti kreipimąsi į JT Generalinį Sekretorių su prašymu atsižvelgti į neatimamas pridnestroviečių teises, garantuojamas tarptautinių normų, sustabdyti Kišiniovo kairiojo kranto gyventojų teisių ir laisvių pažeidimus ir užkirsti kelią provokacijoms ir įtampos eskalavimui.

3. Priimti kreipimąsi į tarptautinių derybų proceso dalyvius „5+2“ formatu.

4. Priimti kreipimąsi į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO), su raginimu paveikti vadovybę Kišiniove, kad tarptautinių derybų procese būtų vėl pradėtas tinkamas dialogas, taip pat būtų užtikrintos sąlygos civilizuoto konflikto sprendimui.

5. Priimti kreipimąsi į NVS valstybių narių tarpparlamentinę asamblėją su ragnimu, kad būtų užkirstas kelias eskalacijai prie Dniestro.

6. Priimti kreipimąsi į Europos Sąjungos Parlamentą su prašymu dėti pastangas, kad būtų išvengta Kišiniovo spaudimo ir pridnestroviečių teisių bei laisvių pažeidimo.

7. Priimti kreipimąsi į Tarptautinį Raudonojo Kryžiaus komitetą su raginimu sudaryti sąlygas užtikrinti visų kairiojo Dniestro kranto gyventojų socialines ir humanitarines teises, interesus ir laisves.

RUSIJA-PIRMYN!