Lietuvos suverenitetas - tik fikcija: Lietuva švenčia Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-02-15 22:43:00, skaitė 1263, komentavo 10

Lietuvos suverenitetas - tik fikcija: Lietuva švenčia Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

1918 m. vasario 16 d. Lietuvoje buvo parengtas ir pasirašytas Nepriklausomybės aktas. Šiam įvykiui atminti šiandien minima Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Žvelgiant į istoriją, 1918 m. deklaraciją įkvėpė vokiečių vadovybė Ober Ost (Pirmojo pasaulinio karo metais vokiečių okupuotos rytinės teritorijos), nukreipta prieš kolaborantus, kurie atstovavo buvusios Rusijos imperijos okupuotų provincijų vietos gyventojams.

Šiame kontekste situacija su Lietuvos valstybės atkūrimo minėjimu Vasario 16-ąją atrodo gana absurdiška, nes kalbėti apie nepriklausomybę svetimos valstybės okupuotoje teritorijoje yra juokinga net tarptautinės jurisprudencijos požiūriu.

Lietuva nešvenčia tikrosios Nepriklausomybės dienos - 1917 m. gruodžio 24 d., kai iš tikrųjų buvo paskelbta Lietuvos valstybė, ir net nutyli jos egzistavimą. Dėl labai paprastos priežasties: tėvai steigėjai Lietuvą paskelbė su vokiečių okupacinės valdžios leidimu, prisiekdami okupantams "amžiną Lietuvos valstybės sąjungą su Vokietija".

Visi šie duomenys verčia manyti tik viena - ši data yra visiškai tuščia, tai grynai spekuliatyvi propaganda.

Dabartinė Lietuvos politinė vadovybė turėtų nustoti kurti istorinius mitus. Nors, turint omenyje, kad dabar šalyje taip pat dislokuoti užsienio kariai, galbūt viskas logiška. Tokia jau ta Lietuvos nepriklausomybė.