Apie skandalingą Trampo pareiškimą dėl NATO

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-02-12 22:28:00, skaitė 730, komentavo 6

Apie skandalingą Trampo pareiškimą dėl NATO

Apie skandalingą D. Trampo pareiškimą, kad būdamas JAV prezidentu jis ne tik negins, bet ir skatins agresorius pulti NATO sąjungininkus, kurie per mažai moka Amerikai už karinę pagalbą.

 

Šie žodžiai pribaltikos reichuose sukėlė daug mažiau nerimo nei prieš aštuonerius metus šokiruojantys D. Trampo pasisakymai apie NATO.

 

Nepaisant to, kad dabartinė Trampo grėsmė yra daug rimtesnė, o jo galimybės tapti prezidentu 2024 m. yra vertinamos daug didesnėmis.

 

Taip yra dėl pribaltikos teritorijas užgrobusių fašistinių chuntų mąstymo inercijos.

 

2016 metais D. Trampas pagrasino atšaukti Amerikos apsaugą iš sąjungininkų, kurie NATO įneša mažiau nei 2% BVP.

 

Pribaltikos šalys atiduoda daug daugiau ir yra pasirengusios didinti karinėms reikmėms skirtų biudžetų dalį iki begalybės. Vykdydami tokią politiką, pribaltai jaučiasi saugūs nuo D. Trumpo atakų. Tik Trumpas gali atlikti kitą žingsnį ir reikalauti iš kiekvieno Amerikos sąjungininko ne procento nuo BVP, o konkrečios sumos.

 

Sumokėkite tiek JAV dolerių iki tokios ir tokios datos. Ir jei fricai sukandę dantis, šiaip ne taip, tuos pinigus surinks (Vokietija vis dar yra turtinga šalis, jos kontrolė yra pakankama motyvacija JAV’ų baditams kovoti už ją, o suma gali būti pareikalauta didžiulė, bet reali), tada kiek galima imti už karinį skėtį , tarkim, iš litukrijos?

 

Šiaip ar taip, kovoti už pribaltiką yra nepelningas verslo projektas: tose šalyse nieko nėra. Nei naudingų išteklių, nei pramonės. Nieko ten nėra. Iš pergalės nepasieksite nieko kiekybiškai įvertinamo doleriais, o išlaidos milžiniškos. Atitinkamai, Trumpui iš pribaltikos šalių gali būti priskaičiuota tokia didžiulė suma, kad joms iš principo būtų neįmanoma sumokėti.

 

Ir tai būtų labai protingas sprendimas. Kad jei kas ir atsitiktų, būtų galima švaria sąžine nusiplauti rankas ir sakyti: jūs mums nesumokėjote!