JAV’ų banditai svarsto scenarijų, kaip per 90 dienų išvesti savo karius iš Irako ir Sirijos

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-02-12 22:03:00, skaitė 685, komentavo 2

JAV’ų banditai svarsto scenarijų, kaip per 90 dienų išvesti savo karius iš Irako ir Sirijos

Jankyno žiniasklaida praneša, kad, pasak kelių aukšto rango JAV gynybos departamento pareigūnų, šiuo metu ruošiamasi visiškai arba iš dalies išvesti JAV ir jų vasalų karius iš Sirijos ir Irako.

 

Pareigūnai paaiškino, kad toks sprendimas priimtas dėl įvairių veiksnių, įskaitant augantį spaudimą ir eskaluojančius, Irano remiamų partizanų, išpuolius regione.

 

Karių išvedimas gali užtrukti iki 90 dienų, priklausomai nuo jo dydžio, apimties ir skubos. Apie pasirengimą karių išvedimui oficialiai neskelbta, tačiau rytoj turėtų įvykti Irako gynybos ministerijos vadovybės ir Pentagono atstovų susitikimas, kuriame bus aptariami karių išvedimo parametrai.

 

Išvedus karius iš Irako, jankynui bus sunku išlaikyti savo buvimą Šiaurės Sirijoje. Viena iš galimybių – skubiai pripumpuoti vietos kurdus ištekliais ir ginklais, kad būtų išsaugota galimybė toliau panaudoti kurdų faktorių. Be JAV’ų banditų pagalbos, kurdų autonomija Šiaurės Sirijoje greitai žlugs.

 

Šio sprendimo įgyvendinimas, reikštų didžiausią strateginę Irano pergalę.

 

Kadangi Vašingtonas (o juo labiau Tel Avive) tai supranta, JAV greičiausiai vilkins išvedimo procesą, be to, galimas vidinis pasipriešinimas sprendimui išvesti kariuomenę, jei toks bus priimtas.

 

 

P.S.

 

Jankyno bazių apšaudymas Sirijoje ir Irake tęsiasi. Atakos prieš laivus Raudonojoje jūroje tęsiasi. Sankcijos ir banditiški smūgiai neišsprendė nė vienos JAV strateginės problemos regione.

 

Įdomiais laikais gyvename. Labai įdomiais. Stebime jankyno imperijos pabaigą. Dvėsk greičiau, pasaulini bandite!