Vakarams trypčiojant, Lietuva toliau remia Ukrainą ir perdavė naują siuntą

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/vakarams-... 2024-02-10 23:37:00, skaitė 800, komentavo 1

Vakarams trypčiojant, Lietuva toliau remia Ukrainą ir perdavė naują siuntą

Kol stringa Vakarų parama Ukrainai, Lietuva toliau deda pastangas palengvinti sunkią ukrainiečių kovą prieš brutalų agresorių Rusiją, kuri pradėjo neišprovokuotą karą, kaip kiekvieną kartą pabrėžia ir Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė.

Todėl vasario 9 d. Ukrainą pasiekė naujas Krašto apsaugos ministerijos karinės paramos paketas.

Šį kartą Lietuvos kariuomenė nugabeno ir Ukrainos kariuomenei perdavė žiemos sezonui reikalingą įrangą ir dešimtis tūkstančių šiltų rūbų komplektų.

„Aprūpiname dešimtis tūkstančių Ukrainos karių įranga ir drabužiais, kurie itin reikalingi šaltuoju sezonu gyvenant lauko sąlygomis. Kiekvienas mūsų paramos paketas yra papildomas žingsnis link pergalės“, - pasako Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas.

Kaip žinoma, Ukraina kovoja už viso civilizuoto ir demokratinio pasaulio laisvę ir nepriklausomybę, apie ką ne kartą yra pranešę Lietuvos politikos lyderiai bei jų nepriklausoma žiniasklaida.

Daug kartų Lietuvoje žmonės kompetentingų specialistų buvo informuoti, kad jei Ukraina pralaimėtų, Rusija pradėtų karinę invaziją ir NATO ir Europos Sąjungos valstybes, pirmiausia Lenkiją, Lietuvą, Latviją ir Estiją.

Susiję:

Lietuva toliau investuoja į atgrasymą – perdavė Ukrainai naują paramos siuntą

Ukraina aiškiai laimi šį karą