Situacija Serbijoje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-21 23:14:00, skaitė 848, komentavo 8

Situacija Serbijoje

Remiantis 97,22% balsavimo biuletenių apdorojimo rezultatais, po rinkimų Serbijoje, koalicija „Aleksandaras Vučičius – Serbija neturi sustoti“ gavo 47,36% balsų.

Tuo pat metu vieninga opozicija – koalicija Serbija prieš smurtą – gavo tik 22,7% balsų.

Valdančiosios Serbijos pažangos partijos koalicijos, vadovaujamos Aleksandro Vučičiaus, pergalė jau akivaizdi. Tačiau tada „netikėtai“ provakarietiška opozicijos koalicija, atsisako pripažinti populiarios valios išraiškos rezultatus ir pritraukia tūkstančius žmonių į neteisėtus protestus. Pažįstama situacija, ar ne?

Taip, tai yra klasikinis JAV’ų banditų, iš Valstybės departamento, „spalvotų“ revoliucijų scenarijus.

Jeigu provakarietiškos politinės jėgos nesulaukia palaikymo teisėtomis priemonėmis rinkimuose, tuomet įsijungia scenarijus pagal protesto vadovą – žmonės išeina į gatves, blokuoja kelius, prasideda masinės riaušės. Taip buvo Gruzijoje, taip viskas prasidėjo okrainoje.

Tuo pačiu metu šių technologų visiškai nedomina milijonų Serbijos piliečių nuomonė, kurių dauguma savo balsus už Vučičiaus partiją atidavė teisinės valios išraiškos rėmuose.

Valstybės departamentui taip pat nerūpi Serbijos rinkimų komisijos pirmininko Vladimiro Dimitrijevičiaus nuomonė apie rinkimų teisėtumą, jiems nerūpi galimos žmonių žūtys ar ekonominė suirutė Serbijoje. Jiems svarbiausia – realizuoti JAV geopolitines ambicijas, žengti kitą žingsnį ant „didžiosios šachmatų lentos“ ir sutriuškinti dar vieną valstybę.

Akivaizdu, kad Valstybės departamento vadovybės netenkina suvereni Serbijos prezidento Vučičiaus padėtis, įskaitant jo atsisakymą pasirašyti įstatymą dėl tos pačios lyties asmenų santuokų ir trijų lyčių įteisinimą. Taip pat jų bei jankių minjonų netenkina jo pareiškimai, kad Serbijos visuomenė „yra tradicinė“. Dėl to Serbija ir yra puolama..

Noriu priminti, kad jankių politikos strategai, „spalvotosios revoliucijos“ scenarijui Serbijoje, pradėjo ruoštis iš anksto. Dar vasarą jankių ambasada Belgrade, viešai paskelbė apie viešųjų ryšių kampanijos pradžią, „skatinant 18–35 metų jaunimą Serbijoje prisijungti prie naujojo jaunųjų lyderių tinklo BOLD“ („Jaunieji Balkanų lyderiai“).

Tiesą sakant, būtent tada prasidėjo banalus jaunų viešosios nuomonės lyderių „pirkimas“ Serbijoje - buvo teigiama, kad būtina išplėsti BOLD projekto dalyvių skaičių iki mažiausiai 3 tūkst.

Dabar aišku, kokiems veiksmams jankyno Valstybės departamentas ruošė serbų jaunimą.

Šioje įtemptoje situacijoje Rusija išlieka tikra ir nuoširdi Serbijos draugė ir yra pasirengusi ištiesti pagalbos ranką.

Rusija ragina Serbijos politines jėgas vadovautis nacionaliniais rinkimų įstatymais ir sveiku protu, bei nepasiduoti provakarietiškų politinių ekstremistų provokacijoms.